Uriașul cu picioare de lut și dansul lui Zorba
https://www.ziarulmetropolis.ro/uriasul-cu-picioare-de-lut-si-dansul-lui-zorba/

Pare greu de crezut, dar ruşii ne-au făcut un serviciu, plasând pe după o perdea de praf, fum şi moloz mica noastră prăbuşire balcanică.

Un articol de Dede's (Dan Nicolaie)|21 iunie 2016

Începută cu câteva ore înainte de primul meci la Euro 2016, când suporterii bine antrenați în tabere de pregătire și-au arătat mușchii, prăbușirea fotbalistică a Rusiei a fost una extrem de spectaculoasă, încheiată în stil mare la meciul cu reprezentativa Țării Galilor.

Probabil la întoarcerea în țară, selecționerul Leonid Slutski își va aduce aminte de scena de final din celebrul film „Zorba Grecul” al lui Michael Cakoyannis, și chiar dacă nu are nimic din virilitatea brută a lui Anthony Quinn îl va întreba pe Vladimir Putin: „Hei Boss, ai văzut vreodată o prăbuşire mai măreaţă?”.

Noroc că, inclusiv în Rusia, lucrurile s-au mai schimbat, altfel dansul de final ar fi avut loc în „însorita Siberie”, un loc atât de plăcut încât foarte puțini s-au mai întors din el.Gareth Bale

Pare greu de crezut, dar rușii ne-au făcut un serviciu, plasând pe după o perdea de praf, fum și moloz mica noastră prăbușire balcanică. Zâmbetul de după cădere, este gestul de care avem nevoie și pe care trebuie să-l învățăm dacă vrem să ne păstrăm speranța. La câte căderi avem, putem repeta până ne va ieși perfect.

Galezii au învățat să râdă cu toată gura, dar după reușite, ceea ce nu este atât de greu, mai ales când îl au în echipă pe Gareth Bale, fotbalistul care și-a dat jos echipamentul de vedetă și a îmbrăcat salopeta muncitorului, care trage tare pentru el, pentru colegi și pentru țara lui.

Anglia are ceva, dar nu are totul, așa că nu aș paria mai mult de o liră, pe care nu o am, pe un eventual triumf al acestei echipe, care simte nevoia să ne reamintească, la intervale regulate, că a inventat fotbalul, dar, orice ar face, la marile baluri alții se bucură la final.

Foto: europeanul metropolis – euro.com, facebook

Citiţi şi:
15
/06
/16

Nu ştiu cum fac de nimeresc mereu (în) grupa Portugaliei la turneele finale. Aş putea zice că, cel puţin de data asta, a fost alegerea mea, însă tind să cred că e mai mult de-atât. Un fel de predestinare absurdă care mă pune în faţa unui joc de aceeaşi factură, pe care „naţionala” Portugaliei îl repetă beckettian de vreo 10 ani încoace.

14
/06
/16

Buffon. Barzagli-Bonucci-Chiellini. Stop. La Chiellini voiam să ajung. Trec rapid peste locul comun că tustrei, plus Buffon, care e vârful de lance al acestui supertrident defensiv, alcătuiesc cea mai solidă apărare de la Euro 2016. Aş zice că e şi cea mai carismatică, în ciuda reputaţiei dubioase pe care o au practicanţii dogmei Herrera. Adică e suficient să-l vezi pe Chiellini bătând cuba ca boxerii, cu Buffon, după nişte duble parade in extremis, pentru a tranşa partea asta…

Pagina 3 din 3123