Urzeala textului – un workshop pentru o poveste de succes, la Godot Cafe-Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/urzeala-textului-un-workshop-pentru-o-poveste-de-succes-la-godot-cafe-teatru/

În spatele fiecărui eveniment important se află un scenariu de succes. Te-ai gândit care e legătura dintre teatru şi o emisiune TV, un clip, o campanie publicitară sau un eveniment “unicat”? Câteva structuri dramatice bine gândite.

Un articol de Petre Ivan|9 mai 2014

Dacă vrei să ştii mai multe vino la cele 8 întâlniri cu lect. univ. dr. Ana-Maria Nistor. După workshop s-ar putea să te apuci de altceva sau, cine știe?, poți fi viitorul dramaturg montat la Godot Cafe-Teatru.

URZEALA TEXTULUIDespre ce e vorba?

Se strâng câțiva oameni (nu mulți) și fac, desfac, analizează și inventează povești.

Ce se întâmplă, de fapt?

La finalul workshopului cursanții și profesorul se luminează: Aha!, Asta era!, Evrika! etc. sau, cel puțin, vor rosti mult mai pătrunși cuvinte precum tensiune, climax, protagonist, aristotelic, hazard, final deschis, indicație de cod…

Cum, când și unde?

La o cafea. În jurul unor foi de hârtie, în general gândind și dezbătând chestiunea în cauză. Toate acestea, în perioada 25 mai – 1 iulie, la Godot Cafe-Teatru, după un orar flexibil, stabilit de comun acord cu participanții.

Înscrierile se fac în perioada 8 – 18 mai, la adresa [email protected].

 

Preț: 600 lei. Pentru studenții și absolvenții de teatru se fac reduceri de 25%.

Numărul locurilor este limitat și chiar dacă afirmația pare o șmecherie de marketing, e pe bune!

Ana-Maria Nistor

Ana-Maria Nistor

Ana-Maria Nistor este lect.univ.dr. la Facultatea de Teatru din cadrul UNATC „I.L. Caragiale” București, unde predă Istoria teatrului universal, Teatru contemporan și Analiza textului dramatic.

Este critic de teatru, scenarist și autor a trei cărți: despre public și receptare – Teatrokratia, al volumului Cele mai frumoase 100 de piese de teatru – o incursiune în dramaturgia universală și al recentei Piața Teatrului – scena interbelică văzută de scriitori.

Colaborează cu ziare și reviste importante, a fost redactor șef adj. la TimeOut București, scrie scenarii TV și dramatizări. Printre alte distincții, a primit Premiul Studenților ANOSR – Profesor Bologna – Marii profesori care ne inspiră.

Contact: [email protected] | www.facebook.com/urzealatextului

Foto cu Urzeala textului  – Godot Cafe-Teatru

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.