V.I.P. online, la Teatrul German de Stat Timișoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/v-i-p-online-la-teatrul-german-de-stat-timisoara/

Teatrul German de Stat Timişoara vă invită miercuri, 11 noiembrie, ora 19.30, la o nouă formă de experienţă teatrală – „V.I.P. – Very Isolated Person”, un spectacol online, live, interactiv, cu actriţa Olga Török, o adaptare liberă după „Pescăruşul” lui Cehov, coordonată de tânăra regizoare Paula Lynn Breuer.

Un articol de Liliana Matei|9 noiembrie 2020

Spectacolul este o variantă online, modificată, a spectacolului offline cu același nume, al cărui premieră în sală a fost amânată din cauza condițiilor impuse de autoritățile locale.

O actriță, Olga Török, o joacă pe Nina, tânăra din drama cehoviană, care e la rândul ei actriță. Nina, care își destăinuie experiențele dureroase și în același timp poate privi încrezătoare în viitor, ridică întrebări la care Olga își dorește răspunsuri. Ce înseamnă meseria actorului dacă teatrul trece în online și sala de spectacol rămâne goală? Cât de bine poți rezista în timpul „distanțării sociale”? Cum percepe publicul un spectacol în care lipsește întâlnirea reală dintre actor și spectator? Nina povestește și Olga pune întrebări. Sau e invers, Nina pune întrebările în timp ce Olga împreună cu publicul caută răspunsuri? Pentru că și spectatorii sunt invitați în acest spectacol interactiv, la dialog cu Nina/Olga.

Spectacolul va fi live pe ZOOM, iar numărul locurilor este limitat. Pentru a participa, trimiteți un e-mail de confirmare – până marți, 10 noiembrie – la adresa [email protected] pentru a primi linkul de acces. E-mailul de acces pe Zoom va trebui să fie același cu cel cu care cereți linkul de acces. Spectatorii vor rămâne anonimi pe tot parcursul spectacolului, o vor putea vedea doar pe actriță, fără ca ea să îi vadă pe ei. Comunicarea în timpul spectacolului se va efectua pe alte căi. Nu vom face livestream pe Facebook sau Youtube pentru a păstra intimitatea unui spectacol de teatru și posibilitatea spectatorilor de a intra în spațiul de joc al actriței.

Pentru cei care nu reușesc să prindă un loc disponibil la premiera din 11 noiembrie, reprezentația va fi reluată în 29 și 30 noiembrie 2020.

Olga Török a terminat actoria la Secţia de Actorie în limba germană din cadrul Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara. În 2018 a fost nominalizată la Premiile UNITER la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul Eréndirei din spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez, în regia lui Yuri Kordonsky. Câștigă „Premiul publicului” la aceasta categorie. În 2013, este de asemenea nominalizată la premiile UNITER pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolul Sylviei din piesa „Fetița în bolul peștelui auriu” regizată de Radu Afrim.

Paula Breuer s-a născut în Germania în 1998, unde a urmat și o parte din studiile superioare. A absolvit studii de dans și regie de film și teatru în Düsseldorf și la Academia de Arte Perfomative din Passau. Este licențiată în regie la Universitatea de Arte din Zürich, Elveția. A colaborat în calitate de asistent de regie și de actriță cu Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu. În plus, a participat în echipa de producție (regie, montaj, concept) la mai multe producții cinematografice.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.