Concert extraordinar „Berlin Philharmonic Concertmaster“ & „Orchestra Simfonică Bucureşti”
https://www.ziarulmetropolis.ro/va-place-brahms-concert-extraordinar-al-orchestrei-filarmonice-bucuresti/

Sâmbătă, 4 iulie, începând cu ora 19:00, Sala „Mihail Jora” a Societăţii Române de Radiodifuziune va găzdui concertul extraordinar “BERLIN PHILHARMONIC CONCERTMASTER & Friends, live with the Bucharest Symphony Orchestra” .

Un articol de Elena Simion|12 iunie 2015

Alături de dirijorul Alexandre Bloch, Orchestra Simfonică București vă invită să luați parte la o seară memorabilă în care veți avea ocazia să ascultați muzică clasică cea mai bună calitate. Concertul face parte din stagiunea Salut CULTURA! 2015, un proiect cultural novator ce demonstrează viziunea pe termen lung cu privire la arta interpretării muzicale prin exuberanța, energia și bucuria de a face muzică fără compromisuri profesionale.

Evenimentul omagiază capodoperele lui Johannes Brahms și este al treilea din seria “Capodopere Ale Marilor Compozitori”. Invitații de onoare ai acestui concert sunt: Alexandre Bloch, dirijor principal invitat al Düsseldorf Symphoniker și dirijor asistent al London Symphony Orchestra, Daishin Kashimoto – concert maestru al Berliner Philharmoniker și renumitul violoncelist solist, Claudio Bohorquez.

Program concertului:

Johannes Brahms

UVERTURA TRAGICĂ, OP. 81
DUBLUL CONCERT ÎN LA MINOR PENTRU VIOARĂ, VIOLONCEL ȘI ORCHESTRĂ, OP. 102
SIMFONIA A 4-A, OP. 98

“BERLIN PHILHARMONIC CONCERTMASTER & Friends, live with the Bucharest Symphony Orchestra”

Orchestra Simfonică București a luat naștere acum șapte ani. De-a lungul anilor, ansamblul a câștigat publicul prin performanță și originalitate, atribute puse în scenă cu ocazia tuturor evenimentelor pe care le-a creat. Dorința publicul român pentru evenimente de cea mai înaltă clasă și nevoia tinerilor muzicieni din România de a-și pune în valoare talentul au determinat Orchestra Simfonică Bucureşti să îngemăneze profesionalismul și bucuria de a face muzică în spectacole.

În timp, flexibilitatea orchestrei în alegerea stilurilor muzicale diverse s-a concretizat printr-o serie concerte susținute începând cu 2007. Astfel, Orchestra Simfonică București a abordat o paletă variată, de la muzica clasică până la stiluri mai puţin convenţionale pentru o orchestră simfonică, precum muzică de film, pop/rock și crossover, încântând și atrăgând toate categoriile de public. S-au remarcat prin colaborările cu artişti de talie internaţională precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Sarah Brightman, Tarja Turunen, Tina Munteanu, tenorii Teodor Ilincăi, Marcel Pavel, Vlad Miriţă, violoniștii Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Corina Belcea, celebrul cantautor italian Toto Cutugno şi mulţi alţii.

Orchestra Simfonică București a dezvoltat concepte originale și novatoare, reunite sub denumirea Salut CULTURA!, de la Symphonic Beatles și Pe Aripile Muzicii, până la Concertul de Anul Nou, seria de concerte Capodopere ale Marilor Compozitori și atelierele muzicale pentru copii Sympho Kids. Aceste repertorii au fost distincte, dar extrem de îndrăgite.

Succesul proiectelor realizate până acum a generat lansarea unei noi serii de concerte, prin care Orchestra Simfonică București aduce în fața publicului din România soliști ai Filarmonicii din Berlin și soliști de renume ale marilor orchestre internaționale.

INFO

​ Biletele pentru evenimentul de sâmbătă, 4 iulie 2015, sunt disponibile pe eventim.ro și în magazinele partenere: ORANGE, GERMANOS, VODAFONE, DOMO, LIBRĂRIILE CĂRTUREȘTI și HUMANITAS.

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

16
/07
/20

Trupa byron revine la Sibiu pe 18 iulie pentru un concert acustic pe terasa Joyme Pub (Calea Dumbrăvii, 28-32). Se vor auzi atât piese de pe cel mai recent album al trupei – „Nouă”, lansat în toamna lui 2019 – dar și cântece pe care n-o să te abții să le fredonezi: „Cu capul în nori”, „Granița-n raniță”, „Masa pentru doi”, „Anima” sau ”Perfect”.

16
/07
/20

Opera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” au din nou onoarea și bucuria de a fi alături de publicul drag printr-o serie de concerte în aer liber intitulate „Seri de Operă Estivale”. Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

Pagina 1 din 15012345...102030...Ultima »