Concert extraordinar „Berlin Philharmonic Concertmaster“ & „Orchestra Simfonică Bucureşti”
https://www.ziarulmetropolis.ro/va-place-brahms-concert-extraordinar-al-orchestrei-filarmonice-bucuresti/

Sâmbătă, 4 iulie, începând cu ora 19:00, Sala “Mihail Jora” a Societăţii Române de Radiodifuziune va găzdui concertul extraordinar “BERLIN PHILHARMONIC CONCERTMASTER & Friends, live with the Bucharest Symphony Orchestra” .

Un articol de Elena Simion|12 iunie 2015

Alături de dirijorul Alexandre Bloch, Orchestra Simfonică București vă invită să luați parte la o seară memorabilă în care veți avea ocazia să ascultați muzică clasică cea mai bună calitate. Concertul face parte din stagiunea Salut CULTURA! 2015, un proiect cultural novator ce demonstrează viziunea pe termen lung cu privire la arta interpretării muzicale prin exuberanța, energia și bucuria de a face muzică fără compromisuri profesionale.

Evenimentul omagiază capodoperele lui Johannes Brahms și este al treilea din seria “Capodopere Ale Marilor Compozitori”. Invitații de onoare ai acestui concert sunt: Alexandre Bloch, dirijor principal invitat al Düsseldorf Symphoniker și dirijor asistent al London Symphony Orchestra, Daishin Kashimoto – concert maestru al Berliner Philharmoniker și renumitul violoncelist solist, Claudio Bohorquez.

Program concertului:

Johannes Brahms

UVERTURA TRAGICĂ, OP. 81
DUBLUL CONCERT ÎN LA MINOR PENTRU VIOARĂ, VIOLONCEL ȘI ORCHESTRĂ, OP. 102
SIMFONIA A 4-A, OP. 98

“BERLIN PHILHARMONIC CONCERTMASTER & Friends, live with the Bucharest Symphony Orchestra”

Orchestra Simfonică București a luat naștere acum șapte ani. De-a lungul anilor, ansamblul a câștigat publicul prin performanță și originalitate, atribute puse în scenă cu ocazia tuturor evenimentelor pe care le-a creat. Dorința publicul român pentru evenimente de cea mai înaltă clasă și nevoia tinerilor muzicieni din România de a-și pune în valoare talentul au determinat Orchestra Simfonică Bucureşti să îngemăneze profesionalismul și bucuria de a face muzică în spectacole.

În timp, flexibilitatea orchestrei în alegerea stilurilor muzicale diverse s-a concretizat printr-o serie concerte susținute începând cu 2007. Astfel, Orchestra Simfonică București a abordat o paletă variată, de la muzica clasică până la stiluri mai puţin convenţionale pentru o orchestră simfonică, precum muzică de film, pop/rock și crossover, încântând și atrăgând toate categoriile de public. S-au remarcat prin colaborările cu artişti de talie internaţională precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Sarah Brightman, Tarja Turunen, Tina Munteanu, tenorii Teodor Ilincăi, Marcel Pavel, Vlad Miriţă, violoniștii Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Corina Belcea, celebrul cantautor italian Toto Cutugno şi mulţi alţii.

Orchestra Simfonică București a dezvoltat concepte originale și novatoare, reunite sub denumirea Salut CULTURA!, de la Symphonic Beatles și Pe Aripile Muzicii, până la Concertul de Anul Nou, seria de concerte Capodopere ale Marilor Compozitori și atelierele muzicale pentru copii Sympho Kids. Aceste repertorii au fost distincte, dar extrem de îndrăgite.

Succesul proiectelor realizate până acum a generat lansarea unei noi serii de concerte, prin care Orchestra Simfonică București aduce în fața publicului din România soliști ai Filarmonicii din Berlin și soliști de renume ale marilor orchestre internaționale.

INFO

​ Biletele pentru evenimentul de sâmbătă, 4 iulie 2015, sunt disponibile pe eventim.ro și în magazinele partenere: ORANGE, GERMANOS, VODAFONE, DOMO, LIBRĂRIILE CĂRTUREȘTI și HUMANITAS.

13
/10
/21

Publicul larg și iubitorii muzicii clasice sunt invitați să vadă online filmele care documentează felul în care au fost organizate Concursul Internațional George Enescu 2020/2021 și Festivalul Internațional George Enescu 2021 în timpul pandemiei, stabilind adevărate recorduri în domeniu, și reacțiile unor artiști care au fost implicați în cele două evenimente. Filmele sunt postate pe canalul Youtube al Festivalului Enescu.

12
/10
/21

Sunt invitați dirijorul vienez SASCHA GOETZEL, violonistul ALEXANDRU TOMESCU și pianistul JOSU DE SOLAUN. Așadar, după o frumoasă participare la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”, Orchestrele și Corurile Radio România își deschid noua stagiune la Sala Radio!

11
/10
/21

Sâmbătă, 16 octombrie 2021, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, continuăm trilogia verdiană cu nemuritoarea „Traviata”, o operă atât de îndrăgită și de celebră, încât aproape că nu mai are nevoie de nici o prezentare! Spectacolul îi este dedicat marii soprane Virginia Zeani, „prima donna assoluta” a marilor scene internaționale, sărbătorită în această lună, cu ocazia împlinirii unei frumoase vârste, de către toate teatrele lirice din România. Inițiativa aparține Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani” și a Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

29
/09
/21

Festivalul Enescu 2021 a prezentat 53 de lucrări în premieră românească și trei lucrări în premieră mondială. Printre acestea, se află și Te Deum-ul compus de Jose Cura pentru a celebra cea de-a 25-a ediție a Festivalului Enescu. Au fost prezentate în premieră românească patru opere și mai multe lucrări vocal simfonice de Stravinski, Cura și Enescu (oratoriul Strigoii).

27
/09
/21

La invitația organizatorilor, Zoli TOTH va cânta la inaugurarea Pavilionul României la EXPO 2020 Dubai, cel mai mare eveniment mondial de recunoaștere culturală și de promovare a relațiilor internaționale prin artă, cultură, știință, inovație și viziune. Celebrul muzician român va susține mai multe concerte, primul fiind chiar pe 1 octombrie 2021, ziua deschiderii Expoziției mondiale.

27
/09
/21

Duminică, 3 octombrie 2021, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Ambasada Statului Israel în România invită publicul la Concertul Extraordinar „Jerusalem of Gold”, spectacol dedicat intrării în Noul An evreiesc 5782. Concertul va avea loc în aer liber la Teatrul de Vară „Mihai Eminescu” din București (Str. Arhitect Hârjeu nr. 61), începând cu ora 19:00.

27
/09
/21

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 2 octombrie, începând cu ora 18:30, spectacolul „Carmen” de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Pentru această reprezentație publicul spectator o va putea urmări pe mezzosoprana Emanuela Pascu invitată în rolul titular și pe tenorul Teodor Ilincăi în rolul Don José.

23
/09
/21

Cunoscutul actor Vlad Ivanov, în calitate de povestitor; premiera românească a operei „Strigoii” de George Enescu, sub bagheta apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea; Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, condusă de faimosul dirijor Daniele Gatti și cu pianistul Jean Yves Tibaudet ca solist sunt câteva din principalele oferte ale zilei la Festivalul Internațional George Enescu.