Concert extraordinar „Berlin Philharmonic Concertmaster“ & „Orchestra Simfonică Bucureşti”
https://www.ziarulmetropolis.ro/va-place-brahms-concert-extraordinar-al-orchestrei-filarmonice-bucuresti/

Sâmbătă, 4 iulie, începând cu ora 19:00, Sala „Mihail Jora” a Societăţii Române de Radiodifuziune va găzdui concertul extraordinar “BERLIN PHILHARMONIC CONCERTMASTER & Friends, live with the Bucharest Symphony Orchestra” .

Un articol de Elena Simion|12 iunie 2015

Alături de dirijorul Alexandre Bloch, Orchestra Simfonică București vă invită să luați parte la o seară memorabilă în care veți avea ocazia să ascultați muzică clasică cea mai bună calitate. Concertul face parte din stagiunea Salut CULTURA! 2015, un proiect cultural novator ce demonstrează viziunea pe termen lung cu privire la arta interpretării muzicale prin exuberanța, energia și bucuria de a face muzică fără compromisuri profesionale.

Evenimentul omagiază capodoperele lui Johannes Brahms și este al treilea din seria “Capodopere Ale Marilor Compozitori”. Invitații de onoare ai acestui concert sunt: Alexandre Bloch, dirijor principal invitat al Düsseldorf Symphoniker și dirijor asistent al London Symphony Orchestra, Daishin Kashimoto – concert maestru al Berliner Philharmoniker și renumitul violoncelist solist, Claudio Bohorquez.

Program concertului:

Johannes Brahms

UVERTURA TRAGICĂ, OP. 81
DUBLUL CONCERT ÎN LA MINOR PENTRU VIOARĂ, VIOLONCEL ȘI ORCHESTRĂ, OP. 102
SIMFONIA A 4-A, OP. 98

“BERLIN PHILHARMONIC CONCERTMASTER & Friends, live with the Bucharest Symphony Orchestra”

Orchestra Simfonică București a luat naștere acum șapte ani. De-a lungul anilor, ansamblul a câștigat publicul prin performanță și originalitate, atribute puse în scenă cu ocazia tuturor evenimentelor pe care le-a creat. Dorința publicul român pentru evenimente de cea mai înaltă clasă și nevoia tinerilor muzicieni din România de a-și pune în valoare talentul au determinat Orchestra Simfonică Bucureşti să îngemăneze profesionalismul și bucuria de a face muzică în spectacole.

În timp, flexibilitatea orchestrei în alegerea stilurilor muzicale diverse s-a concretizat printr-o serie concerte susținute începând cu 2007. Astfel, Orchestra Simfonică București a abordat o paletă variată, de la muzica clasică până la stiluri mai puţin convenţionale pentru o orchestră simfonică, precum muzică de film, pop/rock și crossover, încântând și atrăgând toate categoriile de public. S-au remarcat prin colaborările cu artişti de talie internaţională precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Sarah Brightman, Tarja Turunen, Tina Munteanu, tenorii Teodor Ilincăi, Marcel Pavel, Vlad Miriţă, violoniștii Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Corina Belcea, celebrul cantautor italian Toto Cutugno şi mulţi alţii.

Orchestra Simfonică București a dezvoltat concepte originale și novatoare, reunite sub denumirea Salut CULTURA!, de la Symphonic Beatles și Pe Aripile Muzicii, până la Concertul de Anul Nou, seria de concerte Capodopere ale Marilor Compozitori și atelierele muzicale pentru copii Sympho Kids. Aceste repertorii au fost distincte, dar extrem de îndrăgite.

Succesul proiectelor realizate până acum a generat lansarea unei noi serii de concerte, prin care Orchestra Simfonică București aduce în fața publicului din România soliști ai Filarmonicii din Berlin și soliști de renume ale marilor orchestre internaționale.

INFO

​ Biletele pentru evenimentul de sâmbătă, 4 iulie 2015, sunt disponibile pe eventim.ro și în magazinele partenere: ORANGE, GERMANOS, VODAFONE, DOMO, LIBRĂRIILE CĂRTUREȘTI și HUMANITAS.

12
/01
/15

Pianista română Alina Azario este câştigătoarea "discului de muzică clasică al anului 2014 în România", după ce a reuşit să strângă cele mai multe voturi în cadrul campaniei derulată pe site-ul romania-muzical.ro. Discul, apărut în 19 martie 2014, sub sigla casei A@A Records, cuprinde lucrări semnate de compozitorii Jean Philippe Rameau şi Claude Debussy.

07
/01
/15

„La traviata” a fost o curtezană fermecătoare, care a existat cu adevărat. Rossini a scris o operă în doar două săptămâni. Fără muzica lui Wagner n-ar fi existat „Stăpânul Inelelor”... Sunt doar câteva amănunte fascinante din culisele Operei.

06
/01
/15

Anul 2015 se anunţă a fi unul plin de evenimente pe scena muzicală din România, artişti internaţionali, îndrăgiţi de publicul român, urmând să concerteze în premieră la Bucureşti. André Rieu, Robbie Williams, Marc Anthony şi OneRepublic sunt doar câteva dintre numele mari anunţate până în prezent.

22
/12
/14

BIG BAND-UL RADIO – condus de dirijorul său, IONEL TUDOR - ansamblul care din 1949 se dedică muzicii de divertisment de cea mai înaltă calitate, acoperind o gamă largă de genuri (jazz, blues, pop etc.), este invitatul special al programului de sărbători „Vă rugăm s-aveţi o viaţă frumoasă!”, difuzat de postul public de televiziune TVR 2, pe 26 decembrie, la ora 20.00.

19
/12
/14

Numită după unul din statele americane, trupa Oregon redesenează harta jazz-ului încă din anii ’70. Sunt prezenți în săli de concerte legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall și scot împreună 30 de albume, trei dintre ele avându-l ca percuţionist pe Trilok Gurtu, unul dintre cei mai talentaţi şi inovatori instrumentişti. Pe 21 aprilie 2015 vor fi prezenți și la București, în cadrul Jazz Night Out.

19
/12
/14

George Harrison şi The Bee Gees se numără printre artiştii care vor fi premiaţi pentru întreaga activitate de către Recording Academy, organizaţie care acordă şi premiile Grammy, într-o ceremonie ce va avea loc în februarie cu o zi înainte de acordarea celor mai importante premii muzicale.

18
/12
/14

Cel de-al cincilea concert pe care celebrul violonist André Rieu îl va susține la București este programat pentru sâmbătă, 6 iunie 2015, în Piața Constituției. Biletele sunt disponibile începând de astăzi, 18 decembrie, de la ora 18.00, în rețeaua Eventim și prin partenerii autorizați.