„Val și Cetatea Sufletelor” poate fi văzut online în acest weekend
https://www.ziarulmetropolis.ro/val-si-cetatea-sufletelor-poate-fi-vazut-online-in-acest-weekend/

Spectacolul „Val şi Cetatea Sufletelor”, o producţie CNDB 2019, va fi prezentat online în acest weekend.

Un articol de Liliana Matei|17 aprilie 2020

Spectacolul este o producție CNDB 2019 și se bucură de o distribuție excepțională: șapte elevi ai Școlii Performative pentru Copii de la CNDB, alături de dansatori profesioniști. Coregrafa Vava Ștefănescu (concept și coregrafie) a colaborat cu Vlaicu Golcea (muzica originală), Cristina Milea (costume, scenografie, instalație), Mihai Păcurar (video), Ana Alfianu (desene) și cu Catrinel Catană (asistent coregrafie).

„Suntem conștienți că nimic nu va putea înlocui contactul nemediat și relația directă dintre cursanți și coregrafi, dintre public și artiști. Ne este dor să reluăm ritualul întâlnirilor noastre săptămânale, să fim gazda acestor întâlniri. Până când acest lucru va fi posibil din nou, ne bucurăm să putem aduce în spațiul online noi cursuri de dans, filme și spectacole”, se arată într-un comunicat de presă.

„Val și Cetatea Sufletelor”, spectacolul prezentat online în acest weekend, este un montaj din filmările reprezentațiilor din decembrie 2019 și ianuarie 2020. Filmul realizat s-a concentrat să aducă publicului online exact ce lipsește mai mult în acest moment – apropierea, și a încercat să mențină spiritul și emoția spectacolului pentru a ne invita la spectacolul live de îndată ce acest lucru va fi posibil.

Spectacolul va fi disponibil live-streamed pe pagina de Facebook și pe canalul de Vimeo al CNDB:

sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 17:00

duminică, 19 aprilie, de la ora 11:00

luni, 20 aprilie, de la ora 17:00

Pentru o mai bună vizionare a spectacolului este recomandată vizionarea filmului cu căști.

În cazul în care există persoane care nu au cont de facebook, spectacolul va fi disponibil publicului larg, în aceleași intervale orare, pe canalul de Vimeo al CNDB: www.vimeo.com/cndb

Fără a avea artiști angajați, Centrul Național al Dansului București lansează programul CNDB ONLINE pentru susținerea artiștilor independenți din cursurile, spectacolele și filmele prezentate.

Maia Axinte – Val

Maia are 10 ani, participă la cursurile Școlii performative de la 4 ani și a fost parte din spectacolul „Dansuri mici” în anul 2018:

„Vreau să dansez așa cum simt, nu după reguli stricte, și de aceea cred că mi-am găsit liniștea în dansul contemporan. Mi se pare că dansul este cel mai confortabil mod de exprimare. Aici mi-am găsit un spațiu sigur.”

Chira Munteanu – Pietricica albastră

„M-a atras mai mult pentru că este mai plin de viață și nu trebuie doar să înveți niște pași pe de rost. Mă face să mă simt mai liberă. La Școala Performativă mi-am găsit pasiunea! Când sunt în acest spațiu, timpul nu mai există… Aici am cunoscut copii talentați și oameni cu multă pasiune. Tot aici m-am regăsit pe mine altfel. Întreg spectacolul „Val și Cetatea Sufletelor” este echivalent cu întreaga noastră viață, toate întâmplările prin care trec personajele regăsindu-se în viața noastră de zi cu zi.”

Cosmin Vasile – Malila

„Ce o să se vadă la final este rezultatul a multe ore de laborator, care s-a bazat pe aportul tuturor, al copiilor, al nostru, al dansatorilor mari, al coregrafului, al scenografului, al celui care a compus muzica. Chiar am reușit să formăm o echipă care a lucrat împreună, cu același gând, același suflet și aceeași poveste.”

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.