Valentin Uritescu: „Asta înseamnă mulţumirea sufletească: să-ţi faci bine treaba“
https://www.ziarulmetropolis.ro/valentin-uritescu-asta-inseamna-multumirea-sufleteasca-sa-ti-faci-bine-treaba/

Actorul Valentin Uritescu a acordat un interviu pentru emisiunea Digicult, cu prilejul lansării cărţii sale autobiografice, „Să ai grijă de cel bun din tine“. Interviul va fi difuzat sâmbătă, 13 iulie, de la ora 14.30, la Digi 24. „Eu mă consider realizat ca actor: mă iubesc oamenii… mă ştiu toţi… Mă trezesc că mă bucur de o simpatie nebună!“, spune Valentin Uritescu.

Un articol de Corina Vladov|10 iulie 2013

Actorul Valentin Uritescu a acordat un interviu pentru emisiunea Digicult, cu prilejul lansării cărţii sale autobiografice, „Să ai grijă de cel bun din tine“ (Editura Humanitas). Interviul va fi difuzat sâmbătă, 13 iulie, de la ora 14.30, la Digi 24.

Iată câteva declaraţii ale lui Valentin Uritescu:

„În cartea asta a mea descriu toate întâlnirile nefericite pe care le-am avut și cum le-am rezolvat, cu optimism, cu umor, cu tenacitate, până la dispariția spaimei care mă copleșea deseori, din cauza celuilalt din mine, a piticului pervers și satanic care stă în fiecare dintre noi. Dualismul ăsta e caracteristic oricărei ființe. La mine e foarte dezvoltat! Pentru că sunt și Geamăn, sunt născut pe 4 iunie.

Toată viața am trăit într-un soi de dedublare, a celui rău, care-l urmărea pe ăla bun. Mi-a fost foarte greu, mai ales când am trecut prin anumite cumpene, să rezolv această problemă, pentru că trebuia să fiu într-un echilibru… Ei sunt într-un continuu conflict…“

„Nu cumva sunt eu prost, tâmpit, de ce sunt atât de sensibil? Aşa m-am născut! Cu sensibilitatea asta, care mi-a stat împotrivă de câte ori a trebuit să iau o hotărâre“.

Valentin Uritescu

„Împlinind o vârstă, am căutat să mă retrag din toată treaba. Şi, pentru că am tot notat, din clasa a IX-a, când mi-am făcut un jurnal, am tot umplut la caiete de s-a făcut un geamantan, am zis: «Ia să vedem, poate că acum e momentul! Sunt la pensie…». Când am ieşit la pensie, am avut 10 ani teribili, mi-a mers din plin, am câştigat foarte mult, mi-am pus ceva bani la bancă. Acum e momentul să fac şi ultima chestie a vieţii mele.

Se spune, ca să nu trăieşti degeaba, să plantezi un pom, să faci un copil, o casă şi să scrii o carte. Asta mai lipsea. Şi uite că Dumnezeu mi-a dăruit chestia asta, s-o pot scrie. Eu mă consider realizat ca actor: mă iubesc oamenii… mă ştiu toţi… Mă trezesc că mă bucur de o simpatie nebună!“

„Cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost de la moşul meu, de la bunicul meu. Toţi ăştia din neamul meu, bărbaţii, au fost taciturni şi urâcioşi, cred că de-acolo ne vine numele! Parcă-l văd pe moşul, cu clopul pe ochi, băut tot timpul – avea 5 vii şi vreo 7 grădini de pruni – apă a băut foarte puţin.

Moşul mi-a zis aşa: «Mă, băiatule, ca să dormi liniştit, trebuie să-ţi rezolvi întotdeauna toate treburile pe care le ai de rezolvat!». Asta înseamnă mulţumirea sufletească: să-ţi faci treaba. Şi nu oricum! Să ţi-o faci bine.“

09
/01
/15

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, "Autoportretul unei fete cuminți", va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam (21 Ianuarie- 1 Februarie 2015), secțiunea "What the F?!".

09
/01
/15

În luna ianuarie, publicul de toate vârstele are ocazia de a viziona unul dintre cele mai îndrăgite și longevive spectacole din repertoriul Operei Comice pentru Copii, “O noapte furtunoasă”. În regia lui Mircea Diaconu, celebra piesă scrisă de I.L. Caragiale este adaptată publicului tânăr, rămânând an de an în actualitate.

09
/01
/15

Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va oferi publicului în 2015 - pe lângă cele 35 de spectacole din repertoriul current – piese de actualitate și povești nemuritoare citite în cheie contemporană, întâlniri cu marea dramaturgie în viziuni de referință, cu piesa românească și cu spectacolul de autor.

08
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Scris de Bogdan Mirică și regizat de Igor Cobileanski, „Umbre”, noul serial produs și difuzat de HBO România, încearcă să altoiască pe sol românesc un format străin, însă eșuează undeva la mijloc.

08
/01
/15

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic îi invită pe tinerii muzicieni născuţi între 1 ianuarie 1990, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2000 să se înscrie la cea de-a VI a ediţie a Concursului “Drumul spre celebritate”, singura competiţie muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori – juraţi este determinant.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

07
/01
/15

„La traviata” a fost o curtezană fermecătoare, care a existat cu adevărat. Rossini a scris o operă în doar două săptămâni. Fără muzica lui Wagner n-ar fi existat „Stăpânul Inelelor”... Sunt doar câteva amănunte fascinante din culisele Operei.

07
/01
/15

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist".