VIDEO Valentin Uritescu îşi lansează volumul „Să ai grijă de cel bun din tine“ la Librăria Humanitas de la Cişmigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/valentin-uritescu-isi-lanseaza-volumul-sa-ai-grija-de-cel-bun-din-tine-la-libraria-humanitas-de-la-cismigiu/

Miercuri, 3 iulie, de la ora 19.00, sunteţi aşteptaţi la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru o întâlnire cu actorul Valentin Uritescu şi volumul de amintiri „Să ai grijă de cel bun din tine“.

Un articol de Andrada Văsii|1 iulie 2013

Miercuri, 3 iulie, de la ora 19.00, sunteți aşteptați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu pentru o întâlnire cu actorul Valentin Uritescu şi volumul de amintiri „Să ai grijă de cel bun din tine’’.

La eveniment participă, alături de autor, scriitorul Radu Paraschivescu. Lansarea cărţii va fi urmată de o sesiune de autografe.

Paginile de amintiri ale lui Valentin Uritescu miros a prospeţime şi candoare. Uritescu nu e cochet sau complezent cu sine şi nu-şi fardează trecutul. El nu vrea să se „vândă“ altfel decât e în realitate. Şi tocmai aici se află o bună parte din farmecul cărţii lui. „Să ai grijă de cel bun din tine’’ nu e doar o întoarcere în timp, ci şi o declaraţie de francheţe. Faptul nu e greu de explicat.

Omul din spatele actorului

Valentin Uritescu este în primul rând actor, ceea ce înseamnă că-şi duce o parte din viaţă ieşind din pielea unui personaj pentru a intra în pielea altuia. Or, volumul acesta de confesiuni îl pune în lumină pe Valentin Uritescu aşa cum trăieşte el în afara scenei şi a ecranului. Cu bucurii şi temeri, cu nădejdi şi frustrări, cu şovăieli şi complicităţi.

Actorul se dezbracă de roluri şi de personaje ca să se înfăţişeze cititorului sub raza autenticului deplin. Fără culori de camuflaj, fără alibiuri, fără justificări. Valentin Uritescu scrie aşa cum se poartă: natural, departe de arabescuri didacticiste, cu un „ce“ hâtru în vorbă şi cu un licăr în pupile.

Colaborări de excepție

Valentin Uritescu este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi actori români. Ca actor de teatru a colaborat cu o serie de regizori importanţi: Andrei Şerban, Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Cătălina Buzoianu, Sanda Manu, Alexandru Tocilescu, Felix Alexa.

Cariera cinematografică a fost marcată de întâlnirile cu Dan Piţa, Laurenţiu Damian, Mircea Daneliuc, Andrei Blaier, Sergiu Nicolaescu, Şerban Marinescu şi Cornel Diaconu. Este autorul volumului de fragmente autobiografice „Aşa sunt eu, prost’’, apărut la Editura Humanitas în anul 2011.

Foto credit: Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Facebook)

14
/09
/23

„Până când m-a cunoscut” de Julian Barnes și „Despre memoriile femeii și alți dragoni” de Raluca Nagy sunt două dintre noutățile literare pe care vi le propunem pentru acest început de toamnă.

21
/08
/23

LECTURĂ În așteptarea ediției din 2023 a Festivalului Internațional George Enescu, Ziarul Metropolis vă invită să redescoperiți două spirite strălucite ale secolului XX, conștiente de direcția în care se îndreaptă arta.

05
/08
/23

„Misterul Mussolini” de Maurizio Serra este o biografie neconvențională a „celui mai greu de descifrat dintre toți dictatorii secolului XX”, disponibilă acum și în limba română, la Editura Trei.

31
/07
/23

Editura Nemira sărbătorește 32 de ani alături de cei mai îndrăgiți autori, cu volume memorabile, apariții inedite, dar și alături de echipă, de oamenii care zi de zi muncesc pentru ca cititorii să-și găsească cele mai potrivite cărți, deschizătoare de drumuri.

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

11
/07
/23

Vă propunem o listă cu recomandări de lectură pentru toate vârstele, în care veți regăsi cinci destinații pline de farmec pentru cea mai călduroasă lună din an.