„Vara Magică” vă invită în lumea lui Mozart şi Beethoven – Horia Andreescu şi Romanian Sinfonietta – 31 iulie şi “Sunetele destinului” – 1 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/vara-magica-va-invita-in-lumea-lui-mozart-si-beethoven-horia-andreescu-si-romanian-sinfonietta-31-iulie-si-sunetele-destinului-1-august/

Festivalul Internaţional „Vara Magică” propune publicului bucureştean pe 31 iulie şi 1 august două concerte foarte atractive : Orchestra Romanian Sinfonietta dirijată de Horia Andreescu cu un program exclusiv Mozart şi trioul Constantin Sandu – pian, Rafael Butaru – vioară, Răzvan Suma – violoncel, cu un program exclusiv Beethoven.

Un articol de Petre Ivan|29 iulie 2019

Pentru a opta vară consecutiv, Festivalul Internațional „Vara Magică” invită la Ateneul Român mari orchestre simfonice de tineret din întreaga Europă. Într-o spectaculoasă serie de 13 concerte ce se desfășoară între 10 iulie și 21 august, în serile de miercuri și joi, la Ateneul Român, sub egida aniversară „Bucureşti 560”.

Al şaptelea concert al festivalului va fi susţinut pe 31 iulie de la ora 19.30, sub genericul “Nemuritorul Mozart” de Orchestra Romanian Sinfonietta dirijată de Horia Andreescu, cu un program ce va cuprinde Simfonia nr. 31, “Pariziana”, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestra în Sol Major, KV 216, solist violonistul Alexander Sitkovetsky şi Simfonia nr. 40 în sol minor, KV 550.

Horia Andreescu

Al optulea concert al festivalului, programat pe 1 august, de la ora 19.30, va aduce pe scenă sub genericul „Sunetele destinului” trei muzicieni cu o activitate prolifică, un trio inedit compus din Constantin Sandu – pian, Rafael Butaru – vioară, Răzvan Suma – violoncel, pe care spectatorii îi vor putea asculta în trei formule diferite, cu un program Beethoven cuprinzând Sonata pentru pian op. 13, “Patetica”, Sonata pentru vioară şi pian op. 30 nr. 2 şi Trio pentru pian, vioară şi violoncel op.1 nr. 3.

            Inițiatorul acestui festival, Dorin Ioniță, ne vorbea despre aceste concerte : „Ne aflăm practic la mijlocul festivalului, când vom putea vedea pepiniera Orchestrei Române de Tineret, mai exact orchestra Romanian Sinfonietta dirijată de Horia Andreescu – cu violonistul Alexander Sitkovetsky solist, care nu mai are nevoie de recomandări, deoarece este a patra oară când vine la festivalul Vara Magică. Concertul „Sunetele Destinului” de pe 1 august este susţinut de pianistul Constantin Sandu – un român stabilit în Portugalia de aproape 30 de ani, de violonistul Rafael Butaru – concert maestru al Orchestrei Române de Tineret, al Orchestrei Operei Naţionale şi al Filarmonicii „George Enescu” şi de Răzvan Suma la violoncel.

Crescând în anvergură an după an, Festivalul Internațional „Vara Magică” aduce în 2019 pe scena Ateneului un nou record. 13 concerte, 6 seri cu orchestre simfonice din întreaga Europă, 4 seri cu orchestre de cameră și 3 seri de muzică de cameră de cel mai înalt nivel reprezintă atracțiile acestui an la Festivalul Internațional „Vara Magică” din 10 iulie până pe 21 august, la Ateneul Român.

Festivalul Internaţional „Vara Magică” sprijină iniaţiativa „Noi construim un spital” al Fundaţiei „Dăruieşte viaţă”.

Biletele se pot găsi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro și la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14.00 și 19.00.

Programul integral pe www.lanto.ro

Foto: Vara magică – Virgil Oprina

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).