VăraTIC: Recomandări de weekend la Teatrul Ion Creangă
https://www.ziarulmetropolis.ro/varatic-recomandari-de-weekend-la-teatrul-ion-creanga/

Amfiteatrul VăraTIC al Teatrului Ion Creangă şi-a deschis porţile în weekendul 11-12 iulie în grădina Casei Eliad, cu spectacole şi poveşti pe placul celor mai mici spectatori şi părinţilor acestora. În decorul colorat, printre pernuţe şi umbreluţe, copiii s-au bucurat de reîntâlnirea cu personaje din basme clasice de Ion Creangă, dar şi din universul poveştilor create special pentru micuţii spectatori de astăzi.

Un articol de Petre Ivan|15 iulie 2020

18-19 iulie, orele 10:00 și 19:00
Amfiteatrul VăraTIC Grădina Casei Eliad

(Bd. Mircea Vodă nr. 5)

Programul, desfășurat în aer liber – într-un cadru pregătit cu respectarea măsurilor de siguranță și cu grijă pentru confortul întregii familii – continuă în weekendul 18-19 iulie cu două producții îndrăgite din repertoriul Teatrului Ion Creangă. Sâmbătă, de la orele 10:00 și 19:00, scena din grădina Casei Eliad găzduiește „Amintiri într-o valiză, un spectacol non-verbal creat de coregrafa Andra Burcă pentru copiii cu vârsta între 2 și 5 ani. Îmbrăcată în multiple straturi de sens, povestea amintirilor din valiză le vorbește celor mici și mari deopotrivă, fascinând prin simplitatea mijloacelor pe care le folosește și prin bogăția emoției pe care o transmite.

Fascinația este cuvântul cheie și pentru programul zilei de duminică, într-un spectacol care propune o călătorie inedită alături de doi pinguini pasionați de muzică. „Pinguinii melomani, pus în scenă și interpretat de Alexandrina Halic și Anca Zamfirescu, aduce în atenția copiilor de vârstă preșcolară povestea a doi exploratori curajoși care evadează de la Circ din dorința de a ajunge la Polul Sud. Însă cu un nou prieten alături și cu ajutorul muzicii, aceștia vor găsi cel mai potrivit loc pe care să-l poată numi… acasă. Spectacolul poate fi urmărit duminică, 19 iulie, de la orele 10:00 și 19:00.

Numărul de locuri disponibile este limitat, iar biletele se pot achiziționa exclusiv online, prin Entertix.ro sau Myticket.ro. Mai multe informații despre stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro.

Stagiunea estivală VăraTIC

Organizată de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, în parteneriat cu ARCUB, stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” se desfășoară în fiecare weekend în perioada 11 iulie – 27 septembrie 2020, în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5, Sectorul 3), sub forma unui program de teatru în aer liber dedicat celor mai mici spectatori: copiii cu vârsta sub 6 ani.

Siguranța participanților

Pentru a asigura siguranța participanților la spectacole, programul și spațiul Amfiteatrului VăraTIC au fost gândite în concordanță cu normele și măsurile impuse de autorități pentru organizarea activităților culturale în aer liber (organizarea triajului epidemiologic la intrarea în amfiteatru, reducerea numărului de locuri, dezinfectarea frecventă a suprafețelor și echipamentelor etc.).

Accesul la spectacole

Accesul se face cu respectarea Regulamentului elaborat de Teatrul Ion Creangă în conformitate cu normele și măsurile aflate în vigoare în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Documentul, care include și detalii despre politica de anulare/reprogramare a spectacolelor, poate fi consultat pe platformele Entertix sau Myticket și pe website-ul www.teatrulioncreanga.ro, în secțiunea Bilete. Nerespectarea regulamentului atrage după sine interzicerea accesului în spațiul Amfiteatrului.

Mai multe informații despre Stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” sunt disponibile pe teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

19
/11
/14

Cărţi scrise de Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Lucian Boia, Haruki Murakami şi Orhan Pamuk, dar şi volumul autobiografic al preşedintelui ales al României Klaus Iohannis se numără printre noutăţile editoriale de la Târgul Internaţional Gaudeamus-Carte de învăţătură 2014.

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

19
/11
/14

O punere în scenă a unei piese de Brecht care rămâne fidelă poveștii și care totodată reușește să fie autentică și palpitantă pentru spectator este „Omul cel Bun din Seciuan" cu regia semnată de Andrei Șerban la Teatrul Bulandra din București.

19
/11
/14

Am văzut cărţi nefericite. Multe. Uitate, necitite, abandonate, batjocorite, cărţile trăiesc o dramă dacă ajung în mâna sau în apropierea cui nu trebuie.

18
/11
/14

Caroline Gombé este o actriţă româncă absolventă a UNATC Bucureşti, dar şi a unui Master în Arta actorului în SUA. În prezent, trăieşte şi lucrează în New York, oraşul de care se declară iremediabil îndrăgostită. Despre călătoria ei profesională şi despre viaţa în metropola newyorkeză ne vorbeşte în acest interviu.

18
/11
/14

Comedia Annie, un muzical clasic, marca Broadway, care a încântat publicul generaţii întregi, vine pe marile ecrane într-o viziune nouă, contemporană, produsă de Columbia Pictures. Micuţa actriţă Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild), nominalizată la Oscar, o interpretează pe Annie, o copilă orfană, dar optimistă, care se dovedeşte a fi suficient de tare ca să reziste pe străzile New York-ului, în 2014.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Fidel misiunii sale de a descoperi și împărtăși publicului din România cele mai intrigante noutăți cinematografice, Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF, 10-14 decembrie) dă startul unui nou parteneriat, cu Berlinale Forum Expanded, în cadrul căruia va prezenta patru filme din selecția prestigioasei secţiuni a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. 

18
/11
/14

Dacă până acum ,,Love Building” era tabăra de reparat relaţii, de această dată lucrurile se complică şi pentru terapeuţi, care în frunte cu personajul interpretat de Dragoş Bucur experimentează diverse probleme de cuplu, alături de actriţa Adina Şteţcu, cea care din 26 decembrie îi este parteneră pe marele ecran în Alt Love Building.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

18
/11
/14

Pe cât sunt de frecvente expozițiile de grup în lumea artistică, pe atât sunt de rare cele omogene ca valoare și concepție, căci un astfel de proiect necesită ca un grup de artiști capabili să-și pună laolaltă viziunile personale în subordinea unei idei comune, iar rezultatul să fie unitar și din punct de vedere al formei.