“Varză, cartofi și alți demoni“, Marele Premiu la Docuart Fest
https://www.ziarulmetropolis.ro/varza-cartofi-si-alti-demoni-marele-premiu-la-docuart-fest/

Cea de-a 6-a ediţie a festivalului documentarului românesc, Bucureşti Docuart Fest, s-a încheiat duminică, 1 octombrie, şi a ales câştigătorii competiţiei din acest an. Marele premiu a fost câştigat de filmul lui Șerban Georgescu, “Varză, cartofi şi alţi demoni“.

Un articol de Petre Ivan|3 octombrie 2017

Festivalul s-a concretizat în jurul a 6 zile pline, peste 100 de proiecții și evenimente dedicate documentarului românesc, care au avut loc la Cinema Muzeul Țăranului, Știrbei Center, Arcub și Teatrul Macaz.

De la o serie de 31 de filme în cele 3 secțiuni competiționale, la sesiuni de masterclass cu cineaști reper din industrie, la o expoziție de fotografie documentară și un segment OFF care a cuprins filme de arhivă și altele care au fost aduse pentru prima dată pe marele ecran, Docuart Fest 6 a însemnat o celebrare și recunoaștere a filmului documentar românesc și a oamenilor care îl produc și, deopotriva, îl urmăresc.

Sâmbata, 31 octombrie, a avut loc gala de premiere la Cinema Muzeul Țăranului, unde au fost desemnate câștigatoare cele mai bune producții de documentar realizate în ultimii doi ani, de către un juriu format din filmologul Cristian Tudor Popescu și regizorii Thomas Ciulei și Vlad Druck.

MARELE PREMIU: “Varză, cartofi și alți demoni“ regia Șerban Georgescu.

  • Secțiunea principală

Premiul Cea mai bună regie

Ion Donică  pentru regia fimului “Momente de tăcere“

Premiul Cea mai bună imagine – Ex Aequa

Premiul Cea mai bună imagine – Ex Aequa / Dragos Hanciu, Ileana Szasz pentru imaginea filmului “Ionaș visează că plouă“, regia Dragoș Hanciu

Michael Schindegger pentru imaginea filmului “Secondo me“, regia Pavel Cuzuioc

Premiul Cea mai bună imagine – Ex Aequa

Dragos Hanciu, Ileana Szasz pentru imaginea filmului “Ionaș visează că plouă“, regia Dragoș Hanciu

Premiul Cel mai bun montaj

Alexandru Stănescu pentru montajul filmului “Bune și blânde“ în regia lui Florin Andreescu.

Secțiunea documentar TV

Premiul Cel mai bun documentar de televiziune

Violeta Gorgos pentru filmului “Variațiuni pe un nume“

  • Secțiunea studenţească

Premiul Cea mai bună regie – documentar studenţesc

Victor Gălușcă pentru regia filmului “Cine iubește și lasă“

Premiul Cea mai bună imagine – documentar studenţesc

Marius Mihordescu și Adrian Moisoiu pentru imaginea filmului “Rise up“ regia Adrian Moisoiu, Marius Mihordescu

Premiul Cel mai bun montaj – documentar studenţesc

Codruț Dubăț pentru montajul filmului “O viaţă ratată“ regia Eugeniu Bocancea

Premiul Cinelab – pentru imagine

Marius Mihordescu și Adrian Moisoiu pentru imaginea filmului “Rise up“ regia Adrian Moisoiu,Marius Mihordescu

Premiul constă în servicii de post-producție în valoare de 3.000 de euro

Vrem să îi sprijinim pe cei la început de drum. Este important să ne alăturăm unui astfel de eveniment pentru ca împreună să ajutăm la începutul de drum al tinerilor realizatori de documentar. Cinelab oferă un premiu de 3.000 de euro, în servicii de post producție, câștigătorului pentru cea mai bună imagine la secțiunea studențească. – Cornelia Popa, reprezentant Cinelab România.

Foto:  Docuart Fest  – facebook

 

03
/03
/14

La peste 10.000 de metri altitudine, Liam Neeson sfidează pericolul şi intră din nou în acţiune, în Non-Stop, un thriller plin de suspans şi situaţii la limita imposibilului.

03
/03
/14

Favoritul "12 Years a Slave" a fost desemnat cel mai bun film al anului la Oscar 2014. Alfonso Cuaron ("Gravity") a câștigat premiul pentru cea mai bună regie, iar Cate Blanchett ("Blue Jasmine") și Matthew McConaughey ("Dallas Buyers Club"), premiul pentru cei mai buni actori în rol principal. Cel mai bun actor și cea mai bună actriță în rol secundar au fost desemnați Jared Leto ("Dallas Buyers Club"), respectiv Lupita Nyong'o ("12 Years a Slave").

28
/02
/14

Galeria M8 vă invită miercuri, 5 martie, de la ora 20.30, la proiecţia filmului mut „Fericirea” („Schastye”, Uniunea Sovietică 1935, în regia lui Aleksandr Medvedkin), acompaniat live de muzica celor de la Karpov not Kasparov.

27
/02
/14

Anul 2013 a fost considerat bun pentru cinematografia de calitate. Iar asta se vede, parţial, în nominalizările la premiile Oscar 2014, dar şi prin filmele care au fost ocolite. Câştigătorii vor fi anunţaţi în noaptea de 2 spre 3 martie.

27
/02
/14

Un atelier de film documentar, 50 de pelicule împărţite în cinci secţiuni, spectacole de teatru, un masterclass al cineastului polonez Marcel Łoziński şi un circuit turistic aparte, în centrul Bucureştiului, fac parte din programul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului One World Romania.

25
/02
/14

“Berlinul e un oraş pe care sunt furioasă”, a declarat actriţa Cosmina Stratan, la întoarcerea de la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Cosmina a fost unul dintre cei 10 tineri actori europeni selectaţi în prestigiosul program internaţional Shooting Stars, ajuns acum la ediţia a 17-a.

25
/02
/14

Institutul Cervantes din București, cu sprijinul Societății Culturale NexT, organizează joi, 27 februarie, de la ora 19.00, Seara de scurtmetraje. Joi va rula o primă parte a selecţiei „Cortos en el mapa” / „Scurtmetraje pe harta Spaniei”, filme realizate în Insulele Canare și prezentate în cadrul programului „Canarias en Corto”.

25
/02
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la film! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „Pompeii 3D”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.

24
/02
/14

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) se pregătește intens pentru cea de-a 13-a ediție, care va avea loc între 30 mai și 8 iunie, la Cluj-Napoca. Sute de filme, concerte, expoziții, dezbateri și întâlniri cu cineaști renumiți îi așteaptă pe spectatori la cel mai mare festival de film din România.

24
/02
/14

Actorul Matthew McConaughey a declarat în emisiunea "The Queen Latifah Show" că a vizionat de mai multe ori fiecare episod din "Detectivii din Louisiana/ True Detective", produs de HBO, afirmând că de fiecare dată a descoperit ceva diferit.