Veniţi pe Uliţa Teodorenilor, la Muzeul „Vasile Pogor”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/veniti-pe-ulita-teodorenilor-la-muzeul-vasile-pogor/

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi organizează la Muzeul „Vasile Pogor”, în perioada 25 noiembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, expoziţia memorială „Uliţa Teodorenilor”, dedicată celor doi fraţi, Ionel şi Alexandru Oswald Teodoreanu (Păstorel).

Un articol de Petre Ivan|24 noiembrie 2015

Expoziţia îi prezintă pe cei doi fraţi în diverse ipostaze ale vieţii personale, literare, prin intermediul manuscriselor, epistolelor şi a fotografiilor. Vizitatorii se vor bucura de obiectele expuse, precum manuscrisul-fragment din romanul „La Medeleni”, fotografia redacţiei revistei „Viaţa Românească”, o fotografie cu Păstorel în ţinută militară, pagini de corespondenţă cu Cezar Petrescu, scrisori dedicate Elvirei Ghinea etc.

AFIS ULITA TEODORENILOR 2a web

De asemenea, cei care vor vizita expoziţia vor avea ocazia de a afla detalii mai puţin cunoscute despre viaţa Teodorenilor.

Expoziţia a fost inclusă în programul festivalului „Teodorenii” (25-27 noiembrie 2015), organizat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, eveniment dedicat contribuţiei deosebite a celor doi fraţi Teodoreanu la viaţa culturală ieşeană.

Curatorii expoziţiei sunt Corina Mocanu-Irimiţă şi Oana Melinte, iar mai multe detalii despre expoziţie se pot afla accesând site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Foto sus: Păstorel Teodoreanu – Căpitan de artilerie (arhiva MNLR Iaşi)

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

03
/09
/21

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, o evocare a istoricului și criticului de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020).