Veniţi pe Uliţa Teodorenilor, la Muzeul „Vasile Pogor”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/veniti-pe-ulita-teodorenilor-la-muzeul-vasile-pogor/

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi organizează la Muzeul „Vasile Pogor”, în perioada 25 noiembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, expoziţia memorială „Uliţa Teodorenilor”, dedicată celor doi fraţi, Ionel şi Alexandru Oswald Teodoreanu (Păstorel).

Un articol de Petre Ivan|24 noiembrie 2015

Expoziţia îi prezintă pe cei doi fraţi în diverse ipostaze ale vieţii personale, literare, prin intermediul manuscriselor, epistolelor şi a fotografiilor. Vizitatorii se vor bucura de obiectele expuse, precum manuscrisul-fragment din romanul „La Medeleni”, fotografia redacţiei revistei „Viaţa Românească”, o fotografie cu Păstorel în ţinută militară, pagini de corespondenţă cu Cezar Petrescu, scrisori dedicate Elvirei Ghinea etc.

AFIS ULITA TEODORENILOR 2a web

De asemenea, cei care vor vizita expoziţia vor avea ocazia de a afla detalii mai puţin cunoscute despre viaţa Teodorenilor.

Expoziţia a fost inclusă în programul festivalului „Teodorenii” (25-27 noiembrie 2015), organizat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, eveniment dedicat contribuţiei deosebite a celor doi fraţi Teodoreanu la viaţa culturală ieşeană.

Curatorii expoziţiei sunt Corina Mocanu-Irimiţă şi Oana Melinte, iar mai multe detalii despre expoziţie se pot afla accesând site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Foto sus: Păstorel Teodoreanu – Căpitan de artilerie (arhiva MNLR Iaşi)

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

30
/07
/20

CRONICĂ DE TEATRU „Jurnal de România. 1989”, recent montat de Carmen Lidia Vidu în aer liber, pe acoperișul Teatrului Național din București, este un spectacol de teatru documentar care amestecă inspirat monologuri autobiografice rostite de patru actori – Florentina Țilea, Oana Pellea, Daniel Badale și Ion Caramitru - cu elemente multimedia.

27
/07
/20

Realizat la secția germană a Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu şi transmis pe platforma TNRS – Scena Digitală, „LIVE”, de Bobi Pricop, este un spectacol hibrid conceput special pentru online, iar adaptarea la mediul virtual este una firească şi inspirată.

05
/07
/20

Biblioteca de New Media Art pentru Copii îi invită pe cei mici într-o aventură virtuală educativă și distractivă, care-i poartă prin toate etapele de creare a unei super animații, ajutându-i să înțeleagă, pas cu pas, cum pot deveni chiar ei, din spectatori de desene animate, creatori.

Pagina 1 din 5512345...102030...Ultima »