Vernisajul expozitiei de litografie „Spectacol in alb si negru” de ROXandSAN, va avea loc la Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/vernisajul-expozitiei-de-litografie-spectacol-in-alb-si-negru-de-roxandsan-va-avea-loc-la-teatrul-odeon/

  VERNISAJUL expozitiei de litografii “SPECTACOL IN ALB SI NEGRU” de ROXandSAN in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa”- editia a V-a 8 noiembrie 2012, ora 18.00 Foaierul Salii Studio, Teatrul Odeon     Expozitia “Spectacol in Alb si Negru” are loc in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata […]

Un articol de |8 noiembrie 2012

 

VERNISAJUL
expozitiei de litografii “SPECTACOL IN ALB SI NEGRU”
de ROXandSAN
in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical
„Viata e frumoasa”- editia a V-a
8 noiembrie 2012, ora 18.00
Foaierul Salii Studio, Teatrul Odeon

 

 

Expozitia “Spectacol in Alb si Negru” are loc in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e Frumoasa!” – editia a V-a si este evenimentul care deschide seria de evenimente desfasurate in perioada 8-18 noiembrie 2012.

Expozitia poate fi inteleasa ca un spatiu atemporal si are scopul este de a realiza, prin intermediul unei tehnici traditionale ca litografia, o abordare artistica actuala cu privire la arta dramatica. O serie de noua litografii, in alb si negru, lucrarile reprezinta o uniune intre clasic si nou, cu o dublă semnificație. Pe de o parte, exprima esenta unor momente extrase din spectacole, iar pe de alta, pot fi întelese ca o colectie de imagini de sine statatoare, ce se sustrag trecerii timpului.

Roxana Moraru (Romania) și Sander van den Haak (Olanda) sunt doi artisti vizuali ce traiesc si lucrează in Valencia, Spania. Utlizeaza atât procedee artistice tradiționale cât și moderne, cum ar fi fotografia, arta grafica și video. În 2011, realizeaza la Bucuresti, in calitate de fotografi pentru Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!”, o serie de fotografii, ce capteaza detalii ale spectacolelor prezentate in cursul festivalului, dintr-o perspectivă artistica.

Spectacol in Alb si Negru2ROXandSAN – Activitate profesionala

Între 2010-2012 realizeaza diverse colaborari artistice cu institutii, printre care MuVIM, Museo Valenciano de la Ilustración y la Modernidad in Valencia si Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” din Bucuresti.

 

Expozitii individuale

2011 Intimidad Compartida, Kaf Café, Valencia, España.
2011 Intimidad compartida, Teatrul National de Opereta Ion Dacian, Bucarest, Rumania.

Expozitii de grup

2011 Velluters: Grafias Urbanas , ArteFacto, Valencia, España.
2010 Compartint espais, Algemesi, España.
2010 Arte solidario, Valparaíso, Chile.
2010 ¿Dónde nace el río?, Espai Cultural Biblioteca Joan de Timoneda,Valencia, España.

 

Expozitia poate fi vizitata in perioada 8 – 18 noiembrie. Intrarea este libera.

Pentru mai multe informatii, persoana de contact este Cristina Nichimis, PR Executive, tel. 0758.111.270,
e-mail:[email protected].

 

 

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.