Vestul singuratic, cu Andi Vasluianu, Florin Piersic Jr. şi Vlad Zamfirescu, duminică, la Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/vestul-singuratic-cu-andi-vasluianu-florin-piersic-jr-si-vlad-zamfirescu-duminica-la-nottara/

“Vestul singuratic”, de Martin McDonagh, cu actorii Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Florin Piersic Jr., Ioana Calotă şi Corina Dragomir în distribuţie, va fi prezentat în premieră, duminică, de la ora 19.00, în Sala “George Constantin” a Teatrului Nottara din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|27 Martie 2015

Vestul singuratic, duminică, la Nottara / Autorul, Martin McDonagh, este unul dintre cei mai importanţi dramaturgi contemporani irlandezi şi, de asemenea, un foarte apreciat scenarist şi regizor de film.

“Vestul singuratic”, text scris în 1997 şi nominalizat, doi ani mai târziu, la premiul Tony pentru cea mai bună piesă, face parte din “Trilogia Leenane” a lui McDonagh, alături de “Regina frumuseţii din Leenane” şi de “Craniul din Connemara”, cu care a fost nominalizat, tot în 1997, la premiul Laurence Olivier pentru cea mai bună comedie.

Cristi Juncu, regizorul spectacolului Vestul singuratic

Cristi Juncu, regizorul spectacolului Vestul singuratic

Regizorul spectacolului, Cristi Juncu se referă la “Vestul singuratic” ca fiind unul dintre “marile texte ale dramaturgiei contemporane”.

În copilărie nu ştim ce e bine şi ce e rău. Suntem amorali. Suntem inocenţi. Din cauza asta copiii care au făcut ceva rău nu ajung la închisoare – considerăm că nu sunt încă responsabili pentru faptele lor. Nu sunt încă civilizaţi. Sunt încă prădători. Sunt în perioada jurasică a evoluţiei. Dar îi iubim. Mai mult, copiii sunt, în ordinea mântuirii, modele! Doar fiind ca ei vom intra în Împărăţia Cerurilor! «Vestul singuratic» ne spune o poveste cu nişte oameni care au rămas, la 40 de ani, precum copiii – Cristi Juncu

Următoarea reprezentaţie a spectacolului va avea loc pe 9 aprilie, de la ora 19.00.

Foto: Vestul singuratic – Nottara

20
/04
/19

Marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, Galeria Estopia ne propune vernisajul expoziției „Dissection”, de Madár Réka. O expoziție ca o tăietură în biografia personală și în parcursul artistei.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima dară în România, din 19 aprilie. Expoziția „RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE, 1967-2019” face parte din noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

18
/04
/19

Într-o zi de 18 aprilie (1506) începea construcția bazilicii Sfântul Petru. Bazilica Sfantul Petru se găsește în monumentala Piață Sfantul Petru, în Vatican, fiind unul dintre locașurile sacre ale creștinismului și în special ale catolicismului

17
/04
/19

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani tocmai a prezentat la Improteca (un spațiu teatral nou în capitală, amplasat pe strada Comănița, la numărul 9), spectacolul „Artă”, o piesă de Yasmina Reza, regizată de Teodora Câmpineanu. 

Page 1 of 79112345...102030...Last »