„Vestul singuratic” şi „The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu” – cele mai bune spectacole din Fest(in) pe Bulevard
https://www.ziarulmetropolis.ro/vestul-singuratic-si-the-history-boys-povesti-cu-parfum-de-liceu-cele-mai-bune-spectacole-din-festin-pe-bulevard/

Sâmbătă, 17 octombrie, s-a încheiat cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard. Premiera spectacolului „Viaţa e suferinţă” (regia – Vlad Massaci) a încheiat şirul celor 21 de spectacole care au făcut parte din ediţia din acest an.

Un articol de Liliana Matei|20 octombrie 2015

După reprezentaţie, a avut loc anunţarea câştigătorilor desemnaţi de cele două jurii (juriul publicului şi juriu de specialitate) şi decernarea premiilor.

La secţiunea „Bulevardul comediei”, juriul publicului a desemnat producţia Teatrului Excelsior din Bucureşti, The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu de Alan Bennett, regia: Vlad Cristache, drept cel mai bun spectacol. Premiul, în valoare de 1000 de euro, a fost oferit de Rotary Club Atheneum.

La secţiunea competitivă „Criza limbajului… limbajul crizei”, juriul de specialitate, format din Monica Andronescu (critic de teatru), Roxana Croitoru (critic de teatru), Doru Mareş (critic de teatru), Mircea Morariu (critic de teatru) şi Pompilius Onofrei (jurnalist şi realizator de emisiuni radio) a decis:

Cel mai bun spectacol: Vestul singuratic de Martin McDonagh, regia: Cristi Juncu, producţie a Teatrului Nottara, Bucureşti. Distribuţia este formată din Florin Piersic jr, Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Corina Dragomir/ Ioana Calotă. Premiul a fost oferit de Staropramen şi este în valoare de 2000 de euro.

Cea mai bună actriţă: Enikő Györgyjakab, pentru rolul Hanna din spectacolul Cel care închide noaptea de Nona Ciobanu, producţie a Teatrului Maghiar de Stat, Cluj. Premiul constă într-un espressor marca Gaggia Milano.

Cel mai bun actor a fost desemnat Harsányi Attila pentru spectacolul Sex, Drugs, Gods and Rock’n’Roll după E. Bogosian și J. Saramago, producţie a Companiei Aradi Kamaraszinhaz, Arad. Actorul a fost răsplătit cu un ceas marca Madison New York, oferit Helvetia Luxury Watches.

Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a primit premiul special pentru regie, oferit de Revista VIP pentru spectacolul Fazanul de Georges Feydeau, prducţie a Teatrului Nottara din Bucureşti.

Pe lângă secţiunile Bulevardul Comediei şi Limbajul crizei… criza limbajului, în acest an din festival au avut parte şi secţiunile In memoriam şi Premiere în Fest(in), precum şi spectacole-lectură, colocvii, lansări de carte şi multe altele. Nu în ultimul rând, trebuie menţionată secţiunea MultiArt (spectacole cu actori deţinuţi), care va avea loc în perioada 18-19 noiembrie, întrucât din acest an Festivalul Penitenciarelor a fost inclus în programul Fest(in) pe Bulevard.

24
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat în România de Transilvania Film pe platforma TIFF Unlimited, filmul „Dama de cupă” („Queen of Hearts”, 2019), al regizoarei daneze cu origini egiptene May el-Toukhy, impresionează prin interpretarea actriţei Trine Dyrholm, care joacă o avocată ce începe o aventură cu fiul său vitreg de nici 18 ani.

23
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Primul episod din miniseria „Bani negri (pentru zile albe)”, scrisă și regizată de Daniel Sandu (autorul filmului „Un pas în urma serafimilor”), a avut premiera pe HBO și e disponibil pe HBO GO. Cât de bun a acest nou serial românesc?

Pagina 1 din 93212345...102030...Ultima »