„Vestul singuratic” şi „The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu” – cele mai bune spectacole din Fest(in) pe Bulevard
https://www.ziarulmetropolis.ro/vestul-singuratic-si-the-history-boys-povesti-cu-parfum-de-liceu-cele-mai-bune-spectacole-din-festin-pe-bulevard/

Sâmbătă, 17 octombrie, s-a încheiat cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard. Premiera spectacolului „Viaţa e suferinţă” (regia – Vlad Massaci) a încheiat şirul celor 21 de spectacole care au făcut parte din ediţia din acest an.

Un articol de Liliana Matei|20 Octombrie 2015

După reprezentaţie, a avut loc anunţarea câştigătorilor desemnaţi de cele două jurii (juriul publicului şi juriu de specialitate) şi decernarea premiilor.

La secţiunea „Bulevardul comediei”, juriul publicului a desemnat producţia Teatrului Excelsior din Bucureşti, The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu de Alan Bennett, regia: Vlad Cristache, drept cel mai bun spectacol. Premiul, în valoare de 1000 de euro, a fost oferit de Rotary Club Atheneum.

La secţiunea competitivă „Criza limbajului… limbajul crizei”, juriul de specialitate, format din Monica Andronescu (critic de teatru), Roxana Croitoru (critic de teatru), Doru Mareş (critic de teatru), Mircea Morariu (critic de teatru) şi Pompilius Onofrei (jurnalist şi realizator de emisiuni radio) a decis:

Cel mai bun spectacol: Vestul singuratic de Martin McDonagh, regia: Cristi Juncu, producţie a Teatrului Nottara, Bucureşti. Distribuţia este formată din Florin Piersic jr, Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Corina Dragomir/ Ioana Calotă. Premiul a fost oferit de Staropramen şi este în valoare de 2000 de euro.

Cea mai bună actriţă: Enikő Györgyjakab, pentru rolul Hanna din spectacolul Cel care închide noaptea de Nona Ciobanu, producţie a Teatrului Maghiar de Stat, Cluj. Premiul constă într-un espressor marca Gaggia Milano.

Cel mai bun actor a fost desemnat Harsányi Attila pentru spectacolul Sex, Drugs, Gods and Rock’n’Roll după E. Bogosian și J. Saramago, producţie a Companiei Aradi Kamaraszinhaz, Arad. Actorul a fost răsplătit cu un ceas marca Madison New York, oferit Helvetia Luxury Watches.

Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a primit premiul special pentru regie, oferit de Revista VIP pentru spectacolul Fazanul de Georges Feydeau, prducţie a Teatrului Nottara din Bucureşti.

Pe lângă secţiunile Bulevardul Comediei şi Limbajul crizei… criza limbajului, în acest an din festival au avut parte şi secţiunile In memoriam şi Premiere în Fest(in), precum şi spectacole-lectură, colocvii, lansări de carte şi multe altele. Nu în ultimul rând, trebuie menţionată secţiunea MultiArt (spectacole cu actori deţinuţi), care va avea loc în perioada 18-19 noiembrie, întrucât din acest an Festivalul Penitenciarelor a fost inclus în programul Fest(in) pe Bulevard.

20
/04
/19

Marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, Galeria Estopia ne propune vernisajul expoziției „Dissection”, de Madár Réka. O expoziție ca o tăietură în biografia personală și în parcursul artistei.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima dară în România, din 19 aprilie. Expoziția „RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE, 1967-2019” face parte din noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

Page 1 of 79112345...102030...Last »