„Viața” lui Charlie Chaplin și o bibliotecă de 100 de cărți cadou la aniversarea a 25 de ani de Nemira
https://www.ziarulmetropolis.ro/viata-lui-charlie-chaplin-si-o-biblioteca-de-100-de-carti-cadou-la-aniversarea-a-25-de-ani-de-nemira/

Volumul „Viaţa mea” de Charlie Chaplin, lucrare tradusă pentru prima dată integral în limba română, va avea lansarea la Bookfest pe 4 iunie, la ora 15.00. Evenimentul face parte din cadrul campaniei „Nemira 25”, lansată cu prilejul aniversării a 25 de ani de existenţă a editurii.

Un articol de Liliana Matei|29 mai 2016

„Viața mea“ de Charles Chaplin apare în Colecția Yorick a Editurii Nemira, fiind publicat în coproducție cu Centrul Cultural Casa Artelor, Primăria sectorului 3. Evenimentul va avea loc la standul Editurii Nemira de la Pavilionul Romexpo. Invitați la lansare sunt Monica Andronescu, coordonatoarea Colecției Yorick și autoarea traducerii, Alice Barb, directoarea Centrul Cultural Casa Artelor, Primăria sectorului 3, și actorul Andrei Huțuleac, care va citi câteva pagini din volum.

În „Viața mea“, acum tradusă integral în România, cititorul va descoperi o poveste nu doar cu lumini, ci și cu multe umbre: de la copilăria petrecută într-o sărăcie lucie la prețul celebrității.

„M-am născut pe 16 aprilie 1889, la ora opt seara, în East Lane, Walworth. La puțin timp după asta, ne-am mutat în West Square, pe St. George Road, Lambeth. Din poveștile Mamei lumea în care trăiam era una fericită”, așa începe Autobiografia lui Charlie Chaplin, unul dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor. „Condițiile noastre materiale ne asigurau un confort moderat. Aveam o locuință cu trei camere, mobilate cu gust. Una dintre primele mele amintiri este cum, înainte să plece la teatru în fiecare seară, Mama ne așeza pe mine și pe Sydney în pat și ne lăsa în grija unei menajere. În lumea mea de copil de trei ani și jumătate, totul era posibil. Dacă Sydney, care era cu patru ani mai mare ca mine, putea să facă tot felul de trucuri magice, putea să înghită o monedă și să o facă apoi să apară din creștetul capului, la fel făceam și eu. Așa că am înghițit o monedă de juma de penny, iar Mama a trebuit să trimită după doctor.”

Document inestimabil al unui destin personal și al istoriei artelor, cartea lui Chaplin, geniu al cinematografiei, este totodată cartea unei epoci strălucit evocate.

„Viața mea” de Charile Chaplin se numără printre noutățile cu care editura își așteaptă cititorii la aniversarea a 25 de ani de existență, una dintre multele surprize fiind reducerea generală de 25 la sută. De asemenea, va avea loc o campanie specială pentru Super-Cititorii Nemira: toți cei care vin la stand se pot înscrie la tombola ce are ca premiu o bibliotecă de 100 de cărți.

Document inestimabil al unui destin personal și al istoriei artelor, cartea lui Chaplin, geniu al cinematografiei, este totodată cartea unei epoci strălucit evocate.

Editura Nemira sărbătoreşte anul acesta 25 de ani de la înfiinţare, cu evenimente speciale la Salonul de carte Bookfest (1-5 iunie) şi cu surprize pentru cititori în toate librăriile din ţară pe parcursul lunilor iunie şi iulie.

18
/08
/15

Mi-am făcut de multă vreme un obicei din a le scrie lungi scrisori personajelor de care mă îndrăgostesc. Probabil că nu e un obicei foarte sănătos, există chiar posibilitatea ca un astfel de simptom să anunțe o boală psihică minoră sau mai degrabă nu. Cu siguranță, psihologii sau poate chiar psihiatrii știu mai multe. Nu mă interesează. Nu contează.

18
/08
/15

Târgul GAUDEAMUS Litoral care a însoţit turiştii în vacanţa de la malul mării s-­a încheiat. Aproape 9000 de vizitatori veniţi din toate colţurile ţării au răspuns invitaţiei lansate de Radio România, la o cură estivală de lectură.

15
/08
/15

Editura Polirom a lansat în această săptămână cel de-al doilea volum al recentei colecţii „Studii Româneşti”: Purificarea naţiunii. Dislocări forţate de populaţie şi epurări etnice în România lui Ion Antonescu, 1940-1944 de Vladimir Solonari, în traducerea lui Cătălin Drăcşineanu, disponibil în curînd şi în ediţie digitală.

13
/08
/15

Într-o zi de 13 august s-a născut Alfred Hitchcock, considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti din istorie. Șase dintre filme sale au fost nominalizate la Premiile Oscar: Rebecca (1941), Suspicion (1942), Lifeboat (1945), Spellbound (1946), Rear Window (1955) și Psycho (1961).

12
/08
/15

Într-o zi de 12 august (1913) se năştea Clody Bertola, una dintre marile doamne ale teatrului românesc. Actriţă şi femeie, Clody Bertola şi-a construit o viaţă şi o carieră exemplară rămânând în memoria iubitorilor de teatru prin spectacolele: „Cea din urmă”, „Sfânta Ioana”, „Cum vă place”, „Elisabeta I”, „Opera de trei parale”, „Pescăruşul” sau „Un tramvai numit dorinţă”

10
/08
/15

Cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Salonul de Carte şi Muzică“ se va desfăşura la Sinaia, în perioada 12-15 august. Invitatul special al evenimentului va fi Departamentul pentru Relaţii Interetnice, care va aduce produse culturale din partea a 16 comunităţi etnice din România - bulgari, croaţi, greci, germani, evrei, italieni, mecedoneni, polonezi, ruteni, romi, ruşi-lipoveni, sârbi, tătari - turco-musulmani, turci, maghiari şi ucraineni.

09
/08
/15

Editura Polirom lansează în această săptămînă pe piaţa de carte o nouă colecţie, „Studii Româneşti/Romanian Studies/Études Roumaines/Rumänische Studien”, un proiect ce se adresează specialiştilor, dar şi publicului larg interesat de istoria şi cultura română.

07
/08
/15

"Viaţa şi dragostea în Belle Epoque" este subiectul unei seri pariziene care va avea loc miercuri, 12 august la librăria Humanitas de la Cişmigiu plecând de la excepţionalul roman semnat de Michelle Gable, "Un apartament la Paris".

05
/08
/15

Scriitorul Lucian Dan Teodorovici a fost selectat printre semifinaliştii prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale „Angelus”, Polonia, ediţia 2015, cu romanul Matei Brunul. Din 66 de romane înscrise în competiţie, juriul a selectat 14 titluri, printre care şi romanul lui Teodorovici, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori ai noii generaţii.

01
/08
/15

Humanitas Multimedia vă invită marți, 4 august, la ora 19.00, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu să descoperiți audiobookul verii: ,,Ferma animalelor” de George Orwell, în lectura lui Victor Rebengiuc. Discuția la care vor participa Victor Rebengiuc, Dan C. Mihăilescu și Lidia Bodea va fi urmată de lectura câtorva fragmente din nuvela lui Orwell.