Victimele abuzului își spun poveștile ascunse într-o galerie de artă: Voci netăcute la Galeria Kube Musette
https://www.ziarulmetropolis.ro/victimele-abuzului-%c3%ae%c8%99i-spun-pove%c8%99tile-ascunse-%c3%aentr-o-galerie-de-art%c4%83-voci-net%c4%83cute-la-galeria-kube-musette/

Violenţa fizică este cea mai vizibilă formă a violenţei domestice, dar nu singura. Mascat sub diferite forme, subiectul a fost de-a lungul timpului ignorat, ocolit sau tratat superficial în lipsa unei educaţii pe această temă. Iată de ce, în 2019, în România, la fiecare 30 de secunde o româncă este victima violenţei domestice.

Un articol de |29 martie 2019

ANAIS, o asociație nonprofit care sprijină victimele violenței domestice și susține că “nu trece dacă taci” aduce în fața publicului filmul ”Voci netăcute”, un proiect cinematografic, în regia Ioanei Mischie. În cadrul acestui proiect, 7 victime ale violenței domestice rup tăcerea și dublează filmele mute, dând voce personajelor, pentru prima dată după atâta timp.

În scopul de a vorbi deschis despre aceste probleme și de a educa publicul referitor la violența domestică, ”Voci netăcute” va fi disponibil pentru vizionare publică timp de 3 zile, în perioada 29-31 martie, la Galeria Kube Musette, (Calea Victoriei 114). Poveștile spuse în film prezintă diferite tipuri de abuz, de la cel psihologic, la cel economic, la cel sexual și chiar tentative de omor. Femei agresate fizic și lăsate fără respirație pe jos, soți sau concubini care au ajuns la pușcarie sau care se plimbă liberi prin oraș, familii destrămate, copii martori la tragedii. Victimele care și-au găsit curajul să vorbească, redau întocmai propriile povești de viață pentru a inspira și alte femei, care trec prin astfel de situații, să ceară ajutor.

Prezentat pentru prima dată într-un spațiu deschis publicului larg, ”Voci netăcute” poate fi vizionat integral sau separat, cele 7 capitole ale filmului fiind rulate pe 7 ecrane separate. Evenimentul se deschide vineri, 29 martie, la ora 19,00, în prezența echipei Anais și a regizoarei Ioanei Mischie și va fi deschis publicului și în weekend: sâmbătă, 30 martie, între orele 11,00 și 23,00 și duminică, 31 martie, între orele 11,00 și 19,00. Vizitatorii vor putea asculta poveștile într-un cadru alternativ și în scop educațional.

“Voci Netăcute” este o campanie realizată de Asociația ANAIS, în parteneriat cu agenția de publicitate Cheil Centrade.  Campania are următoarele obiective: pe de o parte, încurajează victimele abuzului domestic să rupa tacerea și să contacteze asociația ANAIS pentru sprijin și consiliere, iar pe de altă parte își dorește să strângă fonduri pentru singurul adăpost de urgență, cu program non-stop, din București, deschis de Asociație pentu victime.

Publicul poate susține victimele violenței domestice printr-un sms la 8833 care să conțină cuvântul “NETĂCERE” (donație fixă de 2 euro).

Filmul integral, este compus din 7 povești și poate fi vizionat pe www.vocinetacute.ro, acolo unde se pot găsi și toate detaliile despre cauză și donații.  Deasemenea, victimele necunoscute al violenței domestice sunt încurajate să își înregistreze povestea pe platformă.

Campania a beneficiat și de sprijinul studioului de producție StudioSet, al agenției de producție digitală Atelieru de Internet și a Institutului Francez, comunicată de Bad Unicorn.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.