Victor Ioan Frunză, prezent cu două spectacole la Festivalul de la Arad
https://www.ziarulmetropolis.ro/victor-ioan-frunza-prezent-cu-doua-spectacole-la-festivalul-de-la-arad/

Festivalul Internaţional de Teatru Clasic de la Arad este în plină desfăşurare în perioada 9-18 noiembrie şi este un loc şi un timp prezent al bucuriei. O bucurie a momentului unic creat pe scenă şi împărtăşit unui public fidel şi atent care aşteaptă şi oferă, la rându-i, momentul magic.

Un articol de Liliana Matei|12 noiembrie 2019

Festivalul continuă pe firul clasic al poveștii și, în următoarele patru zile, aduce la Arad șase spectacole „vedetă”, așteptate cu nerăbdare de public, trei dintre ele fiind deja sold-out la scurtă vreme de la punerea biletelor în vânzare.

În această seară, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, va putea fi văzut primul spectacol din străinătate prezent în Festival, o co-producție Teatrul Naţional Niš şi Teatrul din Kruševac, Serbia, cu participarea Orchestrei de Tineret din Niš. „Cum vă place” de William Shakespeare, adaptarea, regia și decorul Nikita Milivojević, o poveste despre conflictul fraților înstrăinați care aduce în atenţie relațiile de familie, toleranța și unirea. Un spectacol despre probleme depășite prin iubirea sinceră.

Victor Ioan Frunză și Adriana Grand, de atâtea ori pe scena Festivalului Internațional de Teatru Clasic Arad, revin în acest an cu două spectacole excepționale, despre care s-a scris mult și care se joacă cu casă închisă încă de la premieră, spectacole de un comic savuros, produse de două companii teatrale din București. „Fata Morgana – comedie polițistă cu milițieni” de Dumitru Solomon, de la Teatrul Dramaturgilor Români, spectacol ce poate fi văzut în această seară, marți 12 noiembrie, de la ora, ora 17.00, la Sala Studio, și „Colivia cu nebune” de Jean Poiret, dramaturgia Adrian Nicolae, de la Teatrul Metropolis – o comedie excelent realizată, despre familii tradiționale, despre preconcepții, dar mai ales despre dragoste, în toate formele și culorile, programată miercuri, 13 noiembrie, ora 19.30 la Sala Mare.

„Căsătoria” de N. V. Gogol în propunerea regizorală a lui Alexandru Mâzgăreanu, alături de Andreea Săndulescu, Alexandra Mâzgăreanu și de trupa Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, aduce la Arad o satiră autentică, într-o atmosferă specifică secolului al XIX-lea, completată cu note suprarealiste. Spectacolul este programat joi, 14 noiembrie, ora 19.00, Sala Mare.

Teatrul de Comedie din București, prezență constantă în Festival încă de la primele ediții, participă anul acesta cu două producții. Este vorba de un emoționant one-man show cu George Mihăiță – „Mihăiță. Reconstituirea unei vieți” – un performance al mărturisirilor ce prezintă momentele definitorii ale biografiei marelui actor, după împlinirea vârstei de 70 de ani. Cu sute de amintiri și de imagini din arhiva personală, alături de lucrarea Doinei Papp, cu același titlu, apărută în 2018 la editura Tracus Arte (Miercuri, 13 noiembrie, ora 18.00, Sala Studio), și cu irezistibila comedie de moravuri, „Nunta lui Krecinski”, după A. V. Suhovo-Kobîlin, în regia lui Mihai Bendeac și scenografia Iulianei Vîlsan, rod al imaginației unui povestitor, despre care regizorul mărturiseşte: „Sunt povestitor. Un povestitor care încearcă să-și folosească imaginația. Imaginația este cel mai bun și mai frumos lucru pe care îl avem. Am ales un text care vorbește despre nebunie în multe forme, fiindcă nebunia e un concept pe care, din păcate sau din fericire, cred că îl stăpânesc”. Spectacolul este programat vineri, 15 noiembrie, ora 19.00, Sala Mare.

10
/07
/20

Sinteză a Galei HOP 2019, documentarul realizat de Sever Andrei Bârzan surprinde atmosfera creată în jurul conceptului de „actor în stare de dans” propus de Gigi Căciuleanu participanților la a 22-a ediție.

10
/07
/20

Joi, 16 iulie, de la ora 21.00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul artistic senegalez „Black Girl”, regizat și scris de Ousmane Sembène, în cadrul programului de proiecții de film în aer liber CINEVARA.

09
/07
/20

Sibiu Fringe Festival a ajuns la a 15-a edițíe și va avea loc în acest an între 10 -19 iulie. Va fi o ediție specială cu un format special, cu spectacole ce se vor desfășura exclusiv outdoor.

09
/07
/20

Théâtre de la Ville din Paris și Insula 42 continuă programul „Consultații poetice”/ „Les consultations poétiques”, desfășurat concomitent în mai multe spații europene, prin telefon. Artiștii intră în dialog cu spectatorii, iar conversația se încheie cu recitarea unei poezii.

09
/07
/20

Într-o perioadă extrem de dificilă prin care trece lumea artistică, Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti anunţă prima premieră în plină perioadă de pandemie: „Jurnal de România. 1989”. Spectacolul conceput și regizat de Carmen Lidia Vidu va avea primele trei reprezentații în 24, 25 și 26 iulie 2020, de la ora 21.30.

08
/07
/20

Opera Națională Română din Cluj-Napoca anunță primele proiecte prezentate în cadrul SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, ce își așteaptă spectatorii la evenimente live în aer liber, pe parcursul întregii veri. Spectacolul de lansare va avea loc vineri, 10 iulie 2020.

08
/07
/20

Proiectul „Comedia acasă la...” continuă cu invitația actorului Dragoș Huluba de a păși pragul casei scriitorului Tudor Arghezi și a soției acestuia, Paraschiva. Gazdă i-a fost Marieta Mihăiță, muzeograf al casei memoriale „Mărțișor”.

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

Pagina 1 din 89712345...102030...Ultima »