Victor Rebengiuc versus Ilf şi Petrov, duminică, la Humanitas Cişmigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/victor-rebengiuc-versus-ilf-si-petrov-duminica-la-humanitas-cismigiu/

Victor Rebengiuc, una dintre cele mai îndrăgite voci din portofoliul Humanitas Multimedia, va citi un fragment din „Povestiri de Ilf şi Petrov”, cel mai recent audiobook înregistrat de actor, duminică, de la ora 17.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|17 ianuarie 2014

Victor Rebengiuc, una dintre cele mai îndrăgite voci din portofoliul Humanitas Multimedia, va citi un fragment din „Povestiri de Ilf şi Petrov”, cel mai recent audiobook înregistrat de actor, duminică, de la ora 17.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală.

„Îmi place să citesc cu voce tare. Îmi amintesc cum, în liceu, profesorul de limba română mă punea să le citesc colegilor, în clasă, fragmentele literare din manual. A fost primul pas pe care l-am făcut către teatru, către cariera de actor”, spune Victor Rebengiuc.

Printre audiobook-urile Humanitas Multimedia în lectura lui Victor Rebengiuc (81 de ani) se numără: „Hagi Tudose”, de Barbu Delavrancea, „O făclie de Paşte. La Hanul lui Mânjoală”, de I. L. Caragiale, „Moartea lui Ivan Ilici”, de Lev Tolstoi, „Pâlnia şi Stamate” de Urmuz, „Confesiunile unui cafegiu”, de Gheorghe Florescu sau „La ţigănci”, de Mircea Eliade.

Victor Rebengiuc

Roluri semnificative Victor Rebengiuc:

Jim Curry, din „Omul care aduce ploaia”, de R. Nash, în regia lui Liviu Ciulei, Pierre – „Nebuna din Chaillot”, de J. Giraudoux, regia Liviu Ciulei, Walter Lee – „Un strugure în soare”, de L. Hausburry, regia Lucian Pintilie, Orlando – „Cum vă place”, de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei, Tipătescu – „O scrisoare pierdută”, de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei, Marat – „Sade”, de Peter Weiss, regia Silviu Purcărete, Claudius – „Hamlet”, de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei, notează Mediafax.

Filme importante din cariera lui Victor Rebengiuc:

„Pădurea spânzuraţilor”, în regia lui Liviu Ciulei – premiat la Festivalul de la Cannes, în 1965 -, „Tănase Scatiu”, în regia lui Dan Piţa, „De ce trag clopotele, Mitică?”, în regia lui Lucian Pintilie, „Faleze de nisip”, de Dan Piţa, „Moromeţii”, de Stere Gulea (premii la festivalurile din San Remo – Italia şi Santarem – Portugalia), „Balanţa”, de Lucian Pintilie, şi „Medalia de onoare”, de Călin Netzer.

Citiţi şi: https://www.ziarulmetropolis.ro/victor-rebengiuc-intr-o-criza-de-ras-la-lectura-unui-audiobook/

Lectura lui Victor Rebengiuc va fi urmată de un dialog cu Mircea Vasilescu.

Foto cu Victor Rebengiuc – Teatrul Bulandra, Humanitas Multimedia

11
/06
/14

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni ai lumii la ora actuală, care a transformat acordeonul într-un instrument de prim rang, RICHARD GALLIANO soseşte la Bucureşti pentru un concert extraordinar alături de Orchestra de Cameră Radio, moment ce punctează închiderea stagiunii ansamblului.

16
/01
/14

Gheorghe Iancu, artistul care în 2013 a readus baletul Lacul lebedelor la Opera Naţională Bucureşti, oferă publicului spectacolul de dans contemporan Femei, inspirat din creaţia lui Anton Pavlovici Cehov. Coloana sonoră: Rahmaninov, Şostakovici, Stravinski, Hindemith şi cântece ortodoxe ruseşti.

14
/01
/14

Prima emisiune de mărci poştale a anului 2014, care marchează Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită pe 15 ianuarie, este dedicată poetului Mihai Eminescu. Emisiunea de timbre cu Eminescu va fi intitulată "Mihai Eminescu - Luceafărul poeziei româneşti".

12
/01
/14

„Viaţa este un cadou irepetabil. Nu lăsaţi să moară Zeul din dvs.” a spus regizoarea Alice Barb în emisiunea „ Oamenii Realităţii” difuzată sâmbătă 11 ianuarie 2014, la Realitatea tv.

11
/01
/14

Actorul Constantin Chiriac va fi prezent la Londra pentru a marca Ziua Naţională a Culturii Române printr-un recital de poezie extraordinar, prezentat de ICR Londra. Evenimentul va avea loc miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19:00, la sediul institutului din capitala Marii Britanii.

11
/01
/14

Radio România Cultural vă oferă prilejul să vă delectaţi cu bijuterii de umor radiofonic, duminică, 12 ianuarie 2014, de la ora 17,30 în cadrul emisiunii Mari actori de comedie - 85 de ani de Umor Radiofonic Românesc la Ora vesela.

11
/01
/14

În această duminică, TVR 2 a pregătit cinefililor la „Duminica filmului românesc” două dintre zecile de producţiile cinematografice ale marelui actor Mircea Albulescu. Este vorba de dramele: „Cursa” (de la ora 14.10) şi „Înghiţitorul de săbii” (de la ora 20.50).

10
/01
/14

Cineastul Andrei Ujica va participa la un simpozion internaţional despre film şi arte vizuale, organizat pe 15-16 ianuarie la Tel Aviv de Muzeul de Artă din Petach Tikva şi Academia de Artă şi Design Bezalel, regizorul fiind invitatul special al evenimentului.