VIDEO Artişti internaţionali la ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-artisti-internationali-si-parteneri-de-marca-la-arcub-live-open-air-jazz-blues-more/

Astăzi, în Piaţa George Enescu din Capitală, începe cea de-a II-a ediţie a festivalului internaţional ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More.

Un articol de Andrada Văsii|3 iulie 2013

Astăzi, în Piaţa George Enescu din Capitală, începe cea de-a II-a ediţie a festivalului internaţional ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More. Timp de cinci zile, în centrul oraşului va răsuna muzica selectă a unora dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi artişti ai genului.

Invitată să cânte în deschiderea festivalului, trupa Sebastian Spanache Trio va urca pe scenă (miercuri, 3 iulie) de la ora 19.00. Sánta, Pieloiu şi Spanache, cei trei tineri talentaţi din componenţa grupului, vor aduce în faţa publicului piese incitante, reunite pe albumul Humanized, lansat la începutul acestui an („Nao Dancar’’; „Argentina’’; „A Waltz’’; „On Such Short Notice’’; „Seven IS Your Friend’’; „New I’’; ,,Red’’).

Muzică englezească la aniversare

În cea de-a doua parte a serii, pe scena de la ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More se va afla un invitat special. Este vorba despre celebrul muzician britanic Robert Mitchell, care, alături de band-ul său, Panacea, şi de binecunoscutul instrumentist Corey Mwamba, va intona live, pentru publicul bucureştean, piese precum:  „Lullaby No1’’, „Essence’’, „A Map of the Sky“, „Lucid Dreamt’’, „The Stargazer’’, „The Memoir Casts A Spell“, ,,Pure’’, „Flawless’’.

Concertul Robert Mitchell’s Panacea, prezentat în cadrul ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More este realizat în parteneriat cu British Council, care anul acesta aniversează 75 de ani de activitate în România. De-a lungul timpului, British Council şi-a consolidat imaginea unei puternice instituţii de cultură şi educaţie, fiind un partener constant în numeroase proiecte realizate de ArCuB.

Artistul cu aproximativ 40 de albume

O prezenţă inedită pe scena festivalului ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More este cea a celebrului trompetist şi compozitor polonez Tomasz Stańko, care va concerta joi, 4 iulie, de la ora 20.00.

Apreciat drept unul dintre cei mai originali muzicieni de jazz din lume, Stańko a înregistrat aproximativ 40 de albume, a susţinut concerte pe zeci de scene internaţionale şi a semnat coloana sonoră a numeroase producţii de teatru şi film. Tomasz Stańko este şi primul muzician distins cu Premiul European pentru Jazz (2003).

Info :

Accesul este gratuit.

Foto credit: ArCuB

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.