VIDEO Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna va avea loc în 11-14 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-cea-de-a-xvii-a-editie-a-festivalului-international-de-jazz-de-la-garana-va-avea-loc-in-11-14-iulie/

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna se va desfăşura, în perioada 11-14 iulie, pe scena amplasată la marginea localităţii de la poalele muntelui Semenic.

Un articol de Andrada Văsii|25 iunie 2013

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna se va desfăşura, în perioada 11-14 iulie, pe scena amplasată la marginea localităţii de la poalele muntelui Semenic.

Aici urmează să concerteze artişti din România, SUA, Marea Britanie, Norvegia, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna, cea de-a XVII-a ediţie a manifestării se va desfăşura, în perioada 11-14 iulie, pe o scenă amplasată la marginea localităţii din Caraş-Severin, de la poalele Muntelui Semenic. Concertele vor avea loc, în acest interval, începând de la ora 19.00 şi se vor încheia spre dimineaţă.

Conform programului, în 11 iulie vor concerta Ansamblul de percuţie „Prezent“ (România), Bill Frisell-Big Sur Sextet (SUA), Charles Lloid- Sangam (SUA, India) şi Peter Sarosi-Azara (România, Cuba).

Muzică din toate colțurile lumii

În 12 iulie, vor urca pe scenă Irina Popoa & The Sinners (România), Arild Andresen Trio (Norvegia, Marea Britanie), Luiza Zan Project (foto sus) (România, SUA, Ungaria) şi John Surman-Vahalla (Marea Britanie, Norvegia).

În programul din 13 iulie se regăsesc Peter Wertheimer Quartet (Israel), Pavel Kaczmarczyc Audiofeeling Band (Polonia), Dainius Pulauskas Band (Lituania), In the Country (Norvegia) şi Bugge Wesseltoft-Piano Solo (Norvegia).

În ultima seară, în 14 iulie, vor concerta Jazzybit (România), Nicolas Simion Trio-Crazy World feat. Eugen Gondi & Sorin Romanescu (Germania, Olanda, România), Bugee Eesseltoft& Joe& Ilhan Ersahin – „The Electric Trio“ şi Magnus Ostrom (Suedia).

Info:

Prezentatorul festivalului va fi Florian Lungu.

Biletele costă 70 de lei pe seară, iar un abonament pentru trei zile este 200 de lei, în timp ce un abonament general, pentru cele patru zile de festival, costă 250 de lei.

Foto credit: captură video ,, Luiza Zan & Jimmy Cherkez”

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.