VIDEO Critici şi ironii ale actorului Laurence Olivier la adresa lui Monroe şi Douglas, descoperite recent
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-critici-si-ironii-ale-actorului-laurence-olivier-la-adresa-lui-monroe-si-douglas-descoperite-recent/

O serie de critici acide ale actorului Laurence Olivier la adresa unor colegi de distribuţie, precum Marilyn Monroe, Joan Fontaine şi Kirk Douglas, au fost descoperite în câteva înregistrări audio, pe care starul britanic le făcuse pentru o autobiografie.

Un articol de Andrada Văsii|14 august 2013

O serie de critici acide ale actorului Laurence Olivier la adresa unor colegi de distribuţie, precum Marilyn Monroe, Joan Fontaine şi Kirk Douglas, au fost descoperite în câteva înregistrări audio, pe care starul britanic le făcuse pentru o autobiografie, care nu a fost însă lansată niciodată.

Acele înregistrări audio cu vocea legendarului actor britanic au fost descoperite de curând şi au fost transformate într-o nouă autobiografie, la aproape 25 de ani de la moartea acestuia, cu permisiunea văduvei sale, Joan Plowright, şi a jurnalistului care realizase interviul original.

Înregistrările scot la iveală adevăratele sentimente pe care Laurence Olivier le avea despre colegii săi de la Hollywood, inclusiv „ura“ lui pentru Marilyn Monroe, alături de care a jucat în 1957 în filmul „Prinţul şi dansatoarea/ The Prince and the Showgirl”.

Ura mea pentru ea a fost una dintre cele mai puternice emoţii pe care le-am simţit vreodată.

Laurence Olivier,
actor

Totuşi, starul britanic a recunoscut că a fost uluit de performanţa de pe marele ecran a divei americane: „Am fost uluit de cât de minunat arăta Marilyn pe ecran”.

Fără lecții de actorie

Laurence Olivier spunea că Joan Fontaine, partenera sa din filmul „Rebecca”, era „dezgustătoare”, iar Merle Oberon, colega sa din distribuţia filmului „La răscruce de vânturi”, era „o amatoare mică şi proastă”.

Totodată, starul britanic mărturisea că a fost profund iritat de Kirk Douglas şi de Burt Lancaster în timpul filmărilor din 1959 de la lungmetrajul „The Devil’s Disciple”, spunând despre ei: „N-aveam nevoie să iau lecţii de actorie de la ei doi”, notează Mediafax.

Noua autobiografie, intitulată „Olivier”, a fost redactată de Philip Ziegler şi va fi lansată pe 13 septembrie. Laurence Olivier a murit în 1989 la vârsta de 82 de ani.

Foto credit: Cinemagia

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.