VIDEO Cursul Arta mânuirii marionetei, anul I
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-cursul-arta-m%c3%a2nuirii-marionetei-anul-i/

„UNATC – Uşi redeschise online“ – Cursul Arta mânuirii marionetei, anul I, lect. univ. dr. Mihai Dumitrescu. Student: Popa Dumitru. Tema pe acest semestru este „Conceperea unui moment artistic folosind ca personaj un obiect/marionetă animat prin intermediul unuia sau mai multe fire”.

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2020

Ziarul Metropolis şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ (UNATC București) derulează un parteneriat care îşi propune să promoveze programele didactice ale universităţii, dar şi talentul studenţilor acestei instituţii, sub titulatura „UNATC – Uşi redeschise online“.

28
/11
/14

Dragoş Huluba, unul dintre cei mai importanţi actori ai Teatrului de Comedie din Bucureşti, îşi conturează traseul profesional, pornind de la întâlnirea cu Dem Rădulescu, mentorul lui, trecând prin aplauzele publicului din Singapore, România sau China şi ajungând la înţelegerea pe care i-o arată pe scenă soţia lui, actriţa Violeta Huluba.

28
/11
/14

În premieră absolută la Teatrul Naţional Radiofonic, în anul împlinirii a 450 de ani de la naşterea lui William Shakespeare, Radio România Cultural îi invită pe iubitorii teatrului la un spectacol-eveniment: „Henric al V-lea”, în traducerea lui Ion Vinea şi adaptarea radiofonică realizată de Domnica Ţundrea. Regia artistică: Attila Vizauer.

28
/11
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Puține scene de film din cinematografia română sunt mai naturaliste (fără a fi și gratuite) ca aceea din documentarul „Apa ca un bivol negru” (1970) în care, în urma inundațiilor, tinerii soldați scot din apă cadavrul gol și înțepenit al unui bărbat, probabil coleg de-al lor.

27
/11
/14

Realizatoarea Marina Constantinescu promite pentru vineri, 28 noiembrie, ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, o ediţie Nocturne completă: despre viaţă, oameni, filme, politică şi visuri. Cu Nae Caranfil.

27
/11
/14

Actorul Mircea Albulescu, internat la Institutul de Boli Cardiovasculare dinTimişoara, a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe inimă, în prezent aflându-se în Secţia de Terapie Intensivă.

26
/11
/14

Unul sau mai mulți actori, pe o scenă. Așa se naște teatrul. Dar știți care este istoria scenei, care este alcătuirea ei și prin ce diferă un „arlechin” de un „lambrochin”? Vă povestește unul dintre cele mai importante nume ale teatrului românesc, Liviu Ciulei.