VIDEO „Domestic” pornește într-un maraton de proiecții speciale în prezența echipei
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-domestic-porneste-intr-un-maraton-de-proiectii-speciale-in-prezenta-echipei/

Filmul „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, va avea o proiecţie specială pentru comunitatea francofonă din Bucureşti sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19.00, la Cinema Elvira Popescu.

Un articol de Andrada Văsii|19 aprilie 2013

Filmul „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, va avea o proiecție specială pentru comunitatea francofonă din București sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19.00, la Cinema Elvira Popescu.

După proiecția filmului, subtitrat în limba franceză, actorii Gheorghe Ifrim, Ioana Flora, Clara Vodă și Ariadna Titieni, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan și directorul de imagine Adrian Silișteanu vor sta de vorbă cu spectatorii.

Proiecții speciale

Tot sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 20.00, în Sala Consiliului Județean din Buzău, va avea loc o proiecție specială a comediei „Domestic”, în cadrul caravanei Zilele Filmului Românesc, în prezența actorilor Sergiu Costache și Dan Hurduc, care vor povesti întâmplări de pe platourile de filmare și vor răspunde întrebărilor publicului. În perioada următoare, în cadrul caravanei Zilele Filmului Românesc, „Domestic” va fi proiectat și la Reșița (Cinema Dacia, 25 aprilie, ora 19.00) și Cluj (Cinema Victoria, 28 aprilie, ora 15.00 și 20.00).

Echipa ajunge și la Constanța vineri, 19 aprilie, de la ora 19.00, la Cityplex din Tomis Mall. Regizorul Adrian Sitaru și actorii Adrian Titieni, Clara Vodă și Sergiu Costache vor fi prezenți la proiecție și vor discuta cu spectatorii la final.

O altă proiecție specială „Domestic” va avea loc la Iași vineri, 26 aprilie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților. Ieșenii vor avea ocazia să afle detalii inedite de pe platourile de filmare de la regizorul Adrian Sitaru, directorul de imagine Adrian Silișteanu și actorii Clara Vodă, Ioana Flora și Sergiu Costache.

Despre film și recordul său

Amuzantă și pe alocuri crudă, comedia despre „oameni și animalele care îi iubesc necondiționat” a fost savurată de aproape 10.000 de spectatori, în cinematografele din țară.

Cu un imaginar minunat, dar şi dureros de real, „Domestic” este povestea copiilor, adulţilor şi a animalelor care convieţuiesc sperând la o viaţă mai bună. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel. Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).

Credit foto: Cos Aelenei

02
/03
/16

Anul acesta, festivalul Serile Filmului Românesc îl aduce în fața cinefililor pe actorul Mircea Diaconu, cu cele mai bune filme ale carierei sale. Ediția a VII-a a festivalului Serilor Filmului Românesc va avea loc la Iași, între 4 și 8 mai 2016

02
/03
/16

Devon Terrell, un tânăr actor debutant, îl va interpreta pe președintele SUA, Barack Obama, într-un film independent regizat de Vikram Gandhi. Filmul, care se va intitula "Barry", relatează anii de studenție ai lui Obama la New York, la începutul anilor 80.

02
/03
/16

Cele cinci filme nominalizate anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune se văd iarăși la Festivalul Internațional de Film NexT (7-11 aprilie), în cadrul programului Oscars Night. Proiecția are loc vineri, 8 aprilie, începând cu ora 20.30, la CinemaPro din București. 

01
/03
/16

Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează miercuri, 2 martie, cu începere de la ora 17:00, ședința a XX-a din seria nouă a Prelecțiunilor Junimii. Evenimentul se va desfășura în Galeriile Pod-Pogor iar prelector va fi Mihai Fulger, redactorul-șef al Cinematecii Române, jurnalist, critic și selecționer de film, care va susține o conferință cu tema „Autorul total – Charlie Chaplin”.

01
/03
/16

Vedeta incontestabilă a acestor zile, actorul Leonardo DiCaprio, proaspăt premiat cu un Oscar pentru Cel mai bun rol masculin, pentru „The Revenant”, crede că în ultimă instanță banii și succesul nu aduc fericirea. Vă prezentăm în zece citate felul cum vede viața Leonardo di Caprio.

29
/02
/16

”Filme pentru liceeni” este locul în care filmele bune se simt ca la ele acasă. Anul acesta, elevii și cadrele didactice din 13 orașe vor viziona filmul de debut al regizorului Mathieu Vadepied,”Trăiește din plin”/ ”La vie en grand”: un film fulminant, care alternează între realismul și fantezia unui ghetto parizian.

29
/02
/16

Fiul lui Saul / Son of Saul (Ungaria) a fost desemnat câștigător al Premiului Oscar la categoria Cel mai bun film străin. Levente Molnár, actor laTeatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film, care va putea fi văzut din 11 martie în cinematografele din România

28
/02
/16

Ajuns la cea de-a 10-a ediție, Festivalul Internațional de Film NexT aduce și anul acesta în fața publicului românesc cele mai noi și mai inovatoare scurtmetraje din toate colțurile lumii, alese din peste 2.000 de filme înscrise.

26
/02
/16

“Un om poate cădea foarte des, dar nu este cu adevărat ratat decât când îşi pune întrebarea cine l-a împins.” – Fernandel. În urmă cu 45 de ani, într-o zi de 26 februarie, se stingea din viaţă unul dintre cei mai mari comici din istoria filmului.

25
/02
/16

În 2016 se împlinesc 15 ani de când debutul lui Cristi Puiu, „Marfa și banii”, era prezentat, cu succes la critica străină, în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes și, la scurt timp, lansat în cinematografele din România, spre stupoarea unor comentatori şi în indiferenţa publicului.

23
/02
/16

Aferim! (r. Radu Jude), București NonStop (r. Dan Chișu), Comoara (r. Corneliu Porumboiu), De ce eu? (r. Tudor Giurgiu) și Un etaj mai jos (r. Radu Muntean) sunt cele cinci lungmetraje care intră anul acesta în cursa pentru trofeul acordat Celui mai bun film, la Gala Premiilor Gopo. De asemenea, autorii celor cinci filme concurează și la categoria Cel mai bun regizor.

23
/02
/16

Paradise in Ruins: Visual Art Activism și The Artist Is Present sunt două programe BIEFF 2016 care provoacă publicul la abandonarea rolului pasiv de privitor. În filmele din aceste secțiuni, artiștii aleg să se includă și să revendice autoritatea creativă, vorbind despre propriile intervenții în spațiul public sau în cel instituțional.