VIDEO Festivalul „InnerSound International New Arts“ va avea loc între 26 şi 31 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-festivalul-innersound-international-new-arts-va-avea-loc-intre-26-si-31-august/

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Noi ,,InnerSound”, care propune un traseu situat la confluenţa artelor, va avea loc în perioada 26 – 31 august, în Capitală, tema evenimentul fiind misterul.

Un articol de Andrada Văsii|15 august 2013

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Noi „InnerSound“, care propune un traseu situat la confluenţa artelor, va avea loc în perioada 26 – 31 august, în Capitală, tema evenimentului fiind misterul.

Evenimentele festivalului se vor desfăşura la sediul Fundaţiei Lowendal, Bar A1, Black Box (Atelier NAG), Clubul Ţăranului, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Tema festivalului de anul acesta este „Mysterium”. „Cum ne îndeplinim nevoia de mister? Mai poate lumea contemporană să dezvăluie latura ascunsă, subtilă a fenomenelor şi a sentimentelor? Cum reuşesc sunetul şi imaginea să surprindă cele mai intime trăiri provocate de fapte banale sau impresionante de viată?” – sunt întrebări deschise publicului curios de către Diana Rotaru şi Sabina Ulubeanu, directori artistici ai InnerSound.

Dacă prima ediţie îşi propunea o experienţă nouă pentru spaţiul cultural românesc, o altă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, anul acesta se anunţă a fi unul spectaculos prin ascendentul primei ediţii, implicarea unui număr mult mai mare de artişti, dublarea zilelor de festival de la trei la şase, precum şi lărgirea numărului de locuri de desfăşurare, unele chiar inedite.

Șase zile și 100 de audiții noi

Timp de şase zile, întreaga echipa InnerSound invită publicul să descopere misterul din spatele fiecărui eveniment, mesajul său ascuns, ascultând, văzând, simţind şi interacţionând cu magia pe care artiştii invitaţi o vor revela prin actele artistice speciale.

Harta festivalului propune un traseu situat la confluenţa artelor: concerte camerale, spectacole sincretice multimedia, concerte, pantomimă şi art-pop, audiţii de muzică electronică în camera neagră (Dark Room Auditions), expoziţie de fotografie şi scurtmetraje mute însoţite de muzica contemporană interpretată live.

Programul cuprinde atât lucrări instrumentale şi electronice consacrate, abordate într-o manieră caldă şi neconvenţională, cât şi peste 100 de prime audiţii absolute şi premiere: noi creaţii muzicale, cinematografice, multimedia şi fotografice aduse la viaţă de artişti din România, Austria, Polonia şi Olanda.

Un festival pentru arte

Pianista Adriana Paler-Nicolescu, actorul Mihai Bisericanu, compozitorii Marko Ciciliani, Krzysztof Wolek, flautistul Matei Ioachimescu, violoncelista Ana Topalovic, violonista Barbara Luneburg, grupul art-pop Controllar sunt doar câţiva dintre invitaţii InnerSound, care, la sfârşitul acestei veri, vor transmite energie, dinamism şi vor provoca bucuria subtilă a introspecţiei, notează Mediafax.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, InnerSound International New Arts Festival aduce în atenţia vieţii culturale bucureştene efervescenţa scenei artistice contemporane internaţionale, fiind în acelaşi timp o platformă de promovare pentru cei mai talentaţi tineri compozitori, instrumentişti, regizori, fotografi şi artişti vizuali români ai prezentului.

Info:

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro, precum şi în reţeaua Germanos şi Inmedio.

Foto credit: Muzeul Țăranului Român (Facebook)

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.