VIDEO Flautul de Aur, la finalul celei de-a treia călătorii prin oraşele din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-flautul-de-aur-la-finalul-celei-de-a-treia-calatorii-prin-orasele-din-romania/

Ion Bogdan Ştefănescu a străbătut ţara de la Bucureşti până în vestul extrem, la Oradea şi înapoi până în est, la Tulcea, pe un traseu de aprox 2.200 de km, poposind în 7 oraşe, în care a fost ascultat de peste 2.500 de spectatori.

Un articol de Andrada Văsii|17 iunie 2013

Ion Bogdan Ştefănescu a străbătut ţara de la Bucureşti până în vestul extrem, la Oradea şi înapoi până în est, la Tulcea, pe un traseu de aprox 2.200 de km, poposind în 7 oraşe, în care a fost ascultat de peste 2.500 de spectatori.

Împreună cu pianistul Horia Mihail, flautistul a oferit publicului un colaj de piese de mare impact, strânse sub genericul „Recital de bisuri“, adică o selecţie a unor lucrări de 3-4 minute fiecare, originale sau transcripţii, pe care Ion Bogdan Ştefănescu le-a oferit de-a lungul carierei sale iubitorilor de muzică clasică pentru a răsplăti aplauzele acestora, un colaj prin care spectatorii au fost provocaţi la o incursiune prin istoria muzicii, de la Baroc, Clasicism şi Romantism, până la muzica zilelor noastre cu exemple spectaculoase din jazz, muzică de film sau chiar folclor.

Programul muzical a fost însoţit de comentariile flautistului, care pe un ton relaxat şi uneori glumeţ, a reamintit celor prezenţi aspecte din istoria muzicii, făcând conexiuni surprinzătoare cu prezentul.

La finalul celei de-a treia ediţii a turneului Flautul de aur, organizată în perioada 27 mai-14 iunie 2013 de Radio România Cultural, în parteneriat cu Fundaţia Marconi şi Asociaţia Culturală Accendo, Ion Bogdan Ștefănescu a declarat:

Mi-aş fi dorit ca această ediţie a Flautului de Aur să continue la nesfârşit, pe de o parte pentru că m-am înţeles minunat cu Horia Mihail şi pe de altă parte pentru că a fost organizată excelent. Programul pe care l-am prezentat sub forma unui recital de bisuri ne-a stimulat la maximum atât latura creativă cât şi posibilităţile tehnice, apropiindu-ne de un public generos în aplauze, exuberant, foarte cald, un public ideal datorită căruia cele şapte apariţii vor rămâne în memoria noastră afectivă cu incandescenţa aurului topit.

Ion Bogdan Ştefănescu,
Flautist

Spectatorii au fost încântaţi de această formulă, dar şi de prestaţia celor doi instrumentişti, care au dovedit încă o dată excepţionale calităţi interpretative, maleabilitate şi capacitate de a se adapta unui program extrem de complex şi variat, perfecta comunicare pe scenă şi cu publicul, umorul şi capacitatea de a aborda într-un mod relaxat dar în acelaşi timp foarte profesionist, un recital de muzică de cameră.

Şi pentru pianistul Horia Mihail această nouă aventură muzicală a fost una excepţională.

Îmi pare rău că s-a încheiat, sper să reluăm acest program cât de curand. Este excepţional, ideea lui Ion Bogdan Ştefănescu este fabuloasă, iar felul în care o prezintă cred că e un câştig pentru ceea ce se întâmplă în viaţa muzicală din România. În ciuda faptului că marea parte a pieselor sunt acompaniamente, este foarte plăcut. Împreună cu Ion Bogdan Ştefănescu şi ceilalţi colegi cu care am fost în turnee, viaţa de zi cu zi capătă un alt sens, mai aproape de real, de uman.

Horia Mihail,
pianist

Turneul Naţional Flautul de aur, ediţia a III-a, a fost organizat de Radio România Cultural în parteneriat cu Fundaţia Marconi şi Asociaţia Culturală Accendo în şapte oraşe din România, în perioada 27 mai-14 iunie 2013.

Foto credit: Virgil Oprina

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.