VIDEO Hollywood Reporter, despre „Roxanne“: are stofă de film TV, iar rolurile secundare au umor şi energie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-hollywood-reporter-despre-roxanneare-stofa-de-film-tv-iar-rolurile-secundare-au-umor-si-energie/

Publicaţia Hollywood Reporter remarcă, într-o cronică a filmului ,,Roxanne”, de Valentin Hotea, că producţia este una potrivită pentru televiziune, iar partiturile consistente, cu umor şi energie, sunt jucate de actorii distribuiţi în roluri secundare.

Un articol de Andrada Văsii|26 august 2013

Publicaţia Hollywood Reporter remarcă, într-o cronică a filmului „Roxanne“, de Valentin Hotea, că producţia este una potrivită pentru televiziune, iar partiturile consistente, cu umor şi cu energie, sunt jucate de actorii distribuiţi în roluri secundare – Anghel Damian şi Adrian Văncică.

„Roxanne”, debutul în lungmetraj al lui Valentin Hotea, a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Locarno de anul acesta (7 – 17 august). Filmul a fost selectat în secţiunea Cineasti del presente din cadrul festivalului.

Aşa cum scria William Faulkner, trecutul nu moare, nici măcar nu trece. Aceasta este o lecţie învăţată cu vârf şi îndesat de protagonistul filmului lui Vali Hotea, un debut în lungmetraj la maturitate şi încă o încercare a cinematografiei române de a revizita perioada lui Ceauşescu.

Hollywood Reporter

Publicaţia de specialitate scrie că filmul, pe care îl consideră drept o producţie potrivită mai degrabă pentru televiziune, ar putea face parte din line up-ul unor festivaluri mai puţin pretenţioase.

38 de ani şi multe probleme

„Roxanne” spune povestea lui Tavi Ionescu, în vârstă de 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi, totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Corina Moise. Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean şi Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.

Publicaţia critică faptul că personajele sunt mai mult „bidimensionale”. „Scenariul nu creează personaje reale şi nici nu prezintă epifanii care să meargă dincolo de nivelul serialelor TV. Intenţional, Tavi ar trebui să fie emblematic pentru România ca întreg, obsedat de istoria recentă care nu are o concluzie, dar înspăimântat să caute şi mai adânc, pentru a nu redeschide răni vechi”, adaugă publicaţia.

„Cu (Şerban, n.r.) Pavlu – care este starul filmului lui Radu Jude «Toată lumea din familia noastră», mult plimbat prin festivaluri – în monotonul rol al lui Tavi şi cu Diana Dumbravă cu o partitură de femeie glacială, greul de a aduce energie şi umor în acest film pică pe actorii din roluri secundare, (Anghel, n.r.) Damian şi Adrian Văncică”, adaugă Hollywood Reporter, care remarcă însă meritele tehnice ale filmului, ce „respiră aer de producţie TV în fiecare cadru”, notează Mediafax.

După premiera mondială de la Locarno, pe 17 august, „Roxanne” a fost proiectat pentru prima dată în România în închiderea Festivalului Internaţional de Film Anonimul de la Sfântu Gheorghe, din Delta Dunării. Lungmetrajul va ajunge în cinematografele din România în această toamnă, pe 11 octombrie.

Info:

„Roxanne” va fi distribuit la nivel naţional de compania Parada Film. De asemenea, compania germană Films Boutique a achiziţionat drepturile de distribuţie internaţională a peliculei „Roxanne”.

Foto credit: Cinemagia

28
/07
/17

Safari, cel mai recent documentar al regizorului austriac Ulrich Seidl, va intra în cinematografe pe data de 11 august. Filmul a avut premiera la festivalul de Film de la Veneția, iar regizorul a fost prezent în România la proiecțiile filmului de la Cluj, în cadrul TIFF.

27
/07
/17

Festivalul Filmul de Piatră (27 - 30 iulie, Piatra Neamț) a ajuns la cea de-a zecea ediție. Anul acesta, festivalul își sărbătorește cele 10 ediții de existență cu cele mai bune filme din ultimul an, muzică live și petreceri până în zori de zi, evenimente în aer liber și activități organizate de către voluntari.

27
/07
/17

Ajunsă la cea de-a 4-a ediție,Caravana Filmelor NexT urmează să instalezesala de cinema preferată a verii în aer liber, în grădini, parcuri, pajiști întinse și alte spații verzi neconvenționale din 7 orașe din țară, în perioada 27 iulie – 23 august.

26
/07
/17

„Marița”, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, va avea premiera în cinematografele din România de Ziua Națională. Producția va fi distribuită în cinematografele din toată țara de microFILM.

25
/07
/17

Veniţi să vizitaţi Sinaia! Într-o plimbare lejeră, la pas, prin 350 de ani de istorie. În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:30, cei pasionați de istorie și turism sunt invitaţi să străbbată, timp de oră, o oră şi jumătate, unul dintre cele două trasee propuse de arhitectul Dan Manea, autorul cărţii „Sinaia, Oraşul Elitelor”.

25
/07
/17

Festivalul Film 4 Fun își propune şi anul acesta să aducă zâmbetul pe buzele spectatorilor cu o serie de comedii şi parodii savuroase! Printre invitaţii speciali ai acestei ediţii se vor număra Emilia Dobrin, Radu Gabriel, Irina Margareta Nistor, Nae Caranfil, Alexandru Papadopol, Magda Catone şi mulţi alţii. Trofeul Film 4 Fun va fi înmânat actriţei Coca Bloos.

25
/07
/17

Proiecţia filmului JINA, în regia lui Dumitru Budrala, va avea loc sâmbătă, 29 iulie 2017, de la ora 22 în cadrul Festivalului ”Sus pe muntele din Jina”. Filmul va fi proiectat pe un ecran imens, în aer liber, în Șesul Jinarilor, în prezența a zeci de mii de oameni și a regizorului Dumitru Budrala.

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.