VIDEO În Bucureşti, luna iulie începe în ritm de jazz
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-in-bucuresti-luna-iulie-incepe-in-ritm-de-jazz/

Între 3 şi 7 iulie, publicul bucureştean este invitat la cea de-a doua ediţie a ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More, singurul festival internaţional de jazz din Capitală.

Un articol de Andrada Văsii|27 iunie 2013

Între 3 şi 7 iulie, publicul bucureştean este invitat la cea de-a doua ediţie a ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More, singurul festival internaţional de jazz din Capitală.

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Pimăriei Municipiului Bucureşti vă oferă cinci seri antrenante de jazz, precum şi ocazia unică de a urmări în premieră recitaluri live, susţinute de artişti de prestigiu.

Nume mari la cea de-a doua ediție

După succesul de anul trecut, ArCuB vă propune o întâlnire cu nume sonore ale jazz-ului autohton şi internaţional. Printre cei mai cunoscuţi muzicieni, care vor fi prezenţi pe scena festivalului ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More, se numără Robert Mitchell, celebrul pianist şi compozitor britanic, care va concerta alături de Corey Mwamba – un muzician remarcabil, care creează ritm folosind diverse instrumente neconvenţionale, precum vibrafonul, ţambalul şi diferite instrumente electronice.

Marele trompetist şi compozitor polonez, Tomasz Stańko, o legendă a jazz-ului şi primul deţinător al premiului european pentru jazz va fi și el prezent alături de celebrul band de jazz, Medeski Martin & Wood, renumit pentru stilul neconvenţional şi spontaneitatea improvizaţiilor şi, nu în ultimul rând, James Carter, o figură emblematică a jazz-ului din întreaga lume.

Anii 60-70 reinterpretați

O surpriză pentru iubitorii muzicii este proiectul Aleea Cosmonauţilor, lansat de Mircea Tiberian, în cadrul căruia hit-urile muzicii uşoare româneşti a anilor 60 – 70 şi memorabilele piese de cabaret din perioada interbelică vor fi readuse în atenţia publicului într-o formulă nouă de orchestrare şi interpretare. Mircea Tiberian a atras în acest proiect inedit mai mulţi muzicieni cunoscuţi, între care contrabasistul american Chris Dahlgren şi tânăra interpretă Nadia Trohin.

Programul festivalului include, de asemenea, recitaluri ale trupelor: Sebastian Spanache Trio, Petrică Andrei Trio, Cristi Soleanu Twin Toughts International Quartet, Eugen Gondi Trio şi Three for Helen.

Jazz pentru toate vârstele      

Concertele încep, în fiecare seară, de la ora 19.00 şi sunt urmate de recitalurile invitaţilor speciali ai festivalului. O excepţie, dar şi o supriză foarte plăcută, o constituie momentul Jazz for Kids, programat duminică, 7 iulie, de la ora 11.00. Este vorba despre un concert în premieră, dedicat exclusiv publicului foarte tânăr, şi conceput de binecunoscutul profesor şi pianist, Mircea Tiberian, care, împreună cu o echipă de artişti români şi străini, încearcă să aducă muzica de calitate cât mai aproape de reprezentanţii generaţiilor viitoare.

Festivalul se încheie duminică, 7 iulie, cu un concert răsunător al celui mai apreciat şi mai cunoscut grup de jazz, James Carter Organ Trio, la care vor avea acces nelimitat atât fanii, cât şi cei care doresc să-i descopere muzica.

Info :

Accesul este gratuit.

Foto credit: ArCuB

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.