VIDEO John Malkovich, nominalizat de două ori la Premiile Oscar, pentru prima oară în România, la Festivalul „George Enescu“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-john-malkovich-nominalizat-de-doua-ori-la-premiile-oscar-pentru-prima-oara-in-romania-la-festivalul-george-enescu/

De astăzi într-o lună, pe 9 septembrie 2013, Festivalul „George Enescu“ prezintă publicului românesc unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din cadrul acestei ediţii: „The Infernal Comedy“ („Confesiunile unui ucigaş în serie“); dirijorul austriac Martin Haselböck, împreună cu actorul american John Malkovich şi cu regizorul austriac Michael Sturminger au dezvoltat această dramă teatrală.

Un articol de |9 august 2013

De astăzi într-o lună, pe 9 septembrie 2013, Festivalul „George Enescu“ prezintă publicului românesc unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din cadrul acestei ediţii: „The Infernal Comedy“ („Confesiunile unui ucigaş în serie“); dirijorul austriac Martin Haselböck, împreună cu actorul american John Malkovich și cu regizorul austriac Michael Sturminger au dezvoltat această dramă teatrală.

Nominalizat de două ori la Premiile Oscar, actorul John Malkovich este una dintre figurile legendare ale cinematografiei americane contemporane. Este pentru prima dată când John Malkovich vine în România şi va interpreta rolul unui criminal în serie în piesa „The Infernal Comedy – Confessions of a Serial Killer“, pe scena Ateneului Român, de la ora 17.00.

Piesa, care a avut premiera în 2006 în Los Angeles, este scrisă special pentru John Malkovich. Actorul american este narator și singurul personaj al firului epic, iar piesa este un „musical” cu arii ai unor compozitori celebri (Vivaldi, Haydn, Mozart, Van Beethoven), interpretate de orchestra de cameră Wiener Akademie condusă de Martin Haselbock şi de sopranele Laura Aikin şi Aleksandra Zamojska. Spectacolul este subtitrat în limba română.

Concertul se va desfăşura cu casa închisă, dar mai sunt disponibile bilete la Cinema Digiplex, unde se va realiza o transmisie live.

Seria Spectacole de operă şi balet aduce în aceeaşi zi, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti, un alt eveniment de excepţie – „Otello”, de Giuseppe Verdi, în interpretarea Corului şi Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti, iar la pupitru se va afla dirijoarea americană Kery-Lynn Wilson. În rolul principal este distribuit tenorul german Peter Seiffert, distins cu un Premiu Grammy pentru înregistrarea interpretării operei „Tannhäuser”, de Wagner, sub bagheta maestrului Daniel Barenboim.

Se mai pot cumpăra bilete la acest eveniment, acestea fiind dispoibile pe site-ul eventim.ro.

Alt eveniment important

În aceeaşi seară, de la ora 19.00, la Sala Palatului, Orchestra Sinfonica Nazionale Della RAI va interpreta, sub bagheta lui Juraj Valčuha, Suita nr. 1 în Do Major op. 9 a lui George Enescu, Philip Glass – Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră, solistă Anna Ţifu, laureată a Concursului Internaţional George Enescu, M. Ravel – Tzigane, rapsodie pentru vioară şi orchestră op. 76 (1924) şi I. Stravinski – Suita pentru orchestră „Ritualul primăverii”.

Bilete dispobile pe eventim.ro.

Pentru programul complet accesaţi site-ul Festivalului.

A mai rămas mai puțin de o lună până când începe cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul „George Enescu”, care se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.

Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul “George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Foto: Frank Masi

 

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu