VIDEO La TVR, Festivalul Internaţional „George Enescu“ durează doi ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-la-tvr-festivalul-international-george-enescu-dureaza-doi-ani/

În calitate de coproducător al evenimentului încă din anul 1958, Televiziunea Română va dedica, şi la această ediţie, un spaţiu amplu în grila sa de programe pentru a reflecta evenimentele din cadrul Festivalului „George Enescu”.

Un articol de Andrada Văsii|22 august 2013

În calitate de coproducător al evenimentului încă din anul 1958, Televiziunea Română va dedica, şi la această ediţie, un spaţiu amplu în grila sa de programe pentru a reflecta evenimentele din cadrul Festivalului „George Enescu“. Festivalul va avea loc în perioada 1-28 septembrie.

Astfel, Televiziunea Română va prelua toate concertele ediţiei a XXI-a a Festivalului Internaţional „George Enescu“ desfăşurate la Ateneul Român şi la Sala Mare a Palatului, evenimente pe care TVR le va transmite în direct sau pe care le va înregistra şi difuza după închiderea ediţiei. Aceste concerte vor putea fi urmărite simultan şi online pe platforma video a Televiziunii Române – TVR+.

Regal muzical

London Philharmonic Orchestra, Daniel Barenboim, Staatskapelle Berlin, National Philharmonic of Russia, Christian Zacharias, Royal Philharmonic Orchestra, Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI Torino, Jordi Saval, Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam… Melomanii vor avea ocazia să urmărească evoluţiile unor solişti şi dirijori recunoscuţi la nivel internaţional, în concertele de excepţie programate în cadrul celui mai aşteptat eveniment cultural al anului 2013.

Este o onoare pentru Televiziunea Română să fie alături de acest festival de mai bine de 50 de ani, este o lungă şi frumoasă poveste pentru telespectatori şi o istorie de-o viaţă pentru TVR şi pentru echipele implicate, la fiecare ediţie, în aceste transmisiuni. Dorinţa noastră este să redăm pentru cei care ne privesc de partea cealaltă a ecranului, fie în timp real, fie înregistrat, sentimentul cu totul special pe care acest festival îl oferă de fiecare dată.

Diana Pascal,
producătorul executiv al transmisiunilor TVR de la festivalul „George Enescu“

„Agenda festivalului“ va surprinde şi de data aceasta momentele importante ale zilei din cadrul festivalului şi le va reda pentru telespectatori în perioada 31 august-28 septembrie, în fiecare seară, la TVR 2.

Şi „Ora de Ştiri” (care este difuzată în fiecare zi, de la ora 22.00, la TVR 2) va fi la curent cu evenimentele şi noutăţile festivalului, dedicând o rubrică specială, integrată în cadrul jurnalului, în fiecare seară la TVR 2, pe toată perioada festivalului.

Şi pentru ediţia de anul acesta, transmisiunile şi înregistrările vor fi HD, ca şi la ediţia anterioară a festivalului, de data aceasta fiind asigurate de TVR prin intermediul a două care HD – unul care va prelua concertele de la Sala Mare a Palatului, iar al doilea pe cele susţinute la Ateneul Român.

Frânturi din viața lui Enescu

Telespectatorii vor putea urmări la TVR 2, în următorii doi ani, alături de concertele înregistrate la această ediţie, mai multe materiale şi interviuri realizate pe parcursul festivalului şi o serie de emisiuni dedicate festivalului „George Enescu”.

Până la începerea Festivalului „George Enescu”, cei pasionaţi de muzica lui Enescu au ocazia să descopere personalitatea excepţională a celui ce a dat numele acestei adevărate sărbători a muzicii, urmărind săptămâna viitoare, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 23.00, sub genericul „Enescu în inima mea”, o serie de scurte materiale despre viaţa şi muzica lui George Enescu, precum şi despre ediţiile anterioare ale festivalului „George Enescu”.

Seria a debutat cu dezbaterea difuzată de TVR 2 în ziua aniversării a 132 de ani de la naşterea lui George Enescu – „Enescu în inima mea“ (care este disponibilă spre vizionare în arhiva TVR+).

Dezbaterea moderată de cunoscutul dirijor Tiberiu Soare i-a avut ca invitaţi pe Mihai Constantinescu, director ARTEXIM, organizator al Festivalului Internaţional „George Enescu”, şi pe talentatul violonist Alexandru Tomescu.

Foto credit: Festivalul „George Enescu” (Site)

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.