VIDEO Noul film al lui Robert Redford, „The Company You Keep”, va închide Cinepolitica
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-noul-film-al-lui-robert-redford-the-company-you-keep-va-inchide-cinepolitica/

Thriller-ul politic ,, The Company you keep” regizat de către Robert Redford va putea fi vizionat, în premieră în România, pe 7 aprilie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Fim Cinepolitica.

Un articol de Andrada Văsii|13 martie 2013

Thriller-ul politic „The Company You Keep”, în regia lui Robert Redford, va putea fi văzut în premieră în România, într-o proiecție unică, în închiderea celei de-a doua ediții a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, pe 7 aprilie, la Cinema Studio. Lansat la Veneția, anul trecut, filmul va ajunge în cinematografele din Statele Unite pe 5 aprilie, cu două zile înainte de premiera românească la Cinepolitica.

Primit cu entuziasm la Festivalul de la Veneția și mai apoi la cel de la Toronto, „The Company You Keep” îl readuce pe Robert Redford, la 76 de ani, în dublă ipostază, de actor și regizor, la cinci ani după „Lions for Lambs” (2007). Redford, care deține rolul principal, și-a asigurat o distribuție selectă, cu nume ca Shia LaBeouf, Julie Christie, Susan Sarandon, Nick Nolte, Brendan Gleeson, Anna Kendrick, Stanley Tucci, Sam Elliott, Terrence Howard, Richard Jenkins și Chris Cooper.

În „The Company You Keep”, o adaptare după un roman de Neil Gordon, Robert Redford joacă rolul unui avocat văduv, tată al unei fetițe, a cărui viață e complet dată peste cap atunci când adevărata lui identitate e dezvăluită de către un reporter (Shia LaBeouf). Cu decenii în urmă, fusese membru al The Weather Underground, o grupare radicală acuzată de incendieri și crime în timpul protestelor împotriva războiului din Vietnam. Descoperirea vine în contextul în care una dintre fostele militante, Susan Solarz (Susan Sarandon), este arestată și judecată. De teamă că va pierde tot, inclusiv pe fiica sa, acesta fuge în căutarea celui care i-ar putea curăța numele și trecutul și se întâlnește cu foștii săi camarazi din anii 70.

Robert Redford vine cu cea mai împlinită operă a sa din ultima vreme, ca actor și regizor în «The Company You Keep», un thriller intens și totuși admirabil de reținut despre un fugar forțat să iasă din ascunzătoare după 30 de ani și să-și dovedească nevinovăția. ( scria „The Hollywood Reporter la Festivalul de la Veneția)

O reflecție despre curaj și consecințele târzii ale rebeliunii, „The Company You Keep” este cel de-al nouălea film regizat de Robert Redford. În 1981, după 20 de ani de succes în lumea filmului ca actor, acesta a obținut un Oscar pentru regia peliculei de debut „Ordinary People”. A mai semnat, ca regizor, Redford „The Milagro Beanfield War” (1988), „A River Runs Through It” (1992), „Quiz Show” (1994), „The Legend of Bagger Vance” (2000) sau „The Conspirator” (2010), o dramă de epocă despre asasinarea lui Abraham Lincoln. În 2002, Academia Americană de Film i-a oferit un Oscar onorific pentru întreaga carieră. Redford este fondatorul celui mai mare festival de film independent de peste Ocean, cel de la Sundance.

Cinepolitica se va deschide pe 2 aprilie, la Cinema Studio, cu drama „Bella Addormentata”/ „Dormant Beauty”, în regia lui Marco Bellocchio.
Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internațional de Film Cinepolitica (2 – 7 aprilie) este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

28
/07
/17

Safari, cel mai recent documentar al regizorului austriac Ulrich Seidl, va intra în cinematografe pe data de 11 august. Filmul a avut premiera la festivalul de Film de la Veneția, iar regizorul a fost prezent în România la proiecțiile filmului de la Cluj, în cadrul TIFF.

27
/07
/17

Festivalul Filmul de Piatră (27 - 30 iulie, Piatra Neamț) a ajuns la cea de-a zecea ediție. Anul acesta, festivalul își sărbătorește cele 10 ediții de existență cu cele mai bune filme din ultimul an, muzică live și petreceri până în zori de zi, evenimente în aer liber și activități organizate de către voluntari.

27
/07
/17

Ajunsă la cea de-a 4-a ediție,Caravana Filmelor NexT urmează să instalezesala de cinema preferată a verii în aer liber, în grădini, parcuri, pajiști întinse și alte spații verzi neconvenționale din 7 orașe din țară, în perioada 27 iulie – 23 august.

26
/07
/17

„Marița”, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, va avea premiera în cinematografele din România de Ziua Națională. Producția va fi distribuită în cinematografele din toată țara de microFILM.

25
/07
/17

Veniţi să vizitaţi Sinaia! Într-o plimbare lejeră, la pas, prin 350 de ani de istorie. În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:30, cei pasionați de istorie și turism sunt invitaţi să străbbată, timp de oră, o oră şi jumătate, unul dintre cele două trasee propuse de arhitectul Dan Manea, autorul cărţii „Sinaia, Oraşul Elitelor”.

25
/07
/17

Festivalul Film 4 Fun își propune şi anul acesta să aducă zâmbetul pe buzele spectatorilor cu o serie de comedii şi parodii savuroase! Printre invitaţii speciali ai acestei ediţii se vor număra Emilia Dobrin, Radu Gabriel, Irina Margareta Nistor, Nae Caranfil, Alexandru Papadopol, Magda Catone şi mulţi alţii. Trofeul Film 4 Fun va fi înmânat actriţei Coca Bloos.

25
/07
/17

Proiecţia filmului JINA, în regia lui Dumitru Budrala, va avea loc sâmbătă, 29 iulie 2017, de la ora 22 în cadrul Festivalului ”Sus pe muntele din Jina”. Filmul va fi proiectat pe un ecran imens, în aer liber, în Șesul Jinarilor, în prezența a zeci de mii de oameni și a regizorului Dumitru Budrala.

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.