VIDEO Opera Comică pentru Copii prezintă, în cadrul stagiunii estivale, spectacolul „Maria“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-opera-comica-pentru-copii-prezinta-in-cadrul-stagiunii-estivale-spectacolul-maria/

O veste bună pentru bucureştenii aflaţi încă sub soarele torid al capitalei: Opera Comică pentru Copii vă provoacă la distracţie la fiecare sfârşit de săptămână al lunii iulie (cu excepţia zilelor de 20 şi 21 iulie).

Un articol de Andrada Văsii|12 iulie 2013

O veste bună pentru bucureştenii aflaţi încă sub soarele torid al capitalei: Opera Comică pentru Copii vă provoacă la distracţie la fiecare sfârşit de săptămână al lunii iulie (cu excepţia zilelor de 20 şi 21 iulie).

Sunteţi aşadar invitaţi sâmbătă, 13 iulie şi duminică, 14 iulie, de la ora 19.00, în Parcul Crângaşi, la două reprezentaţii cu cel mai îndrăgit şi mai cunoscut musical al tuturor timpurilor: „Sunetul Muzicii”, adaptat într-o formă mai scurtă, special pregătită pentru micii spectatori.

Șlagăre impresionante

Sub titlul „Maria“ preluând numele personajului principal – tânăra guvernantă care trebuie să aibă grijă de cei şapte copii ai familiei von Trapp – spectacolul este o sărbătoare a muzicii, o ocazie a reîntâlnirii cu şlagăre care ne-au încântat copilăria tuturor: „Do-Re-Mi“, „Edelweiss„, „My Favorite Things” („Lucrurile mele preferate”), cântecul care a dat şi titlul musicalului – „The Sound of Music” („Sunetul muzicii”) ş.a.

Premiera pe Broadway

Compus în anul 1959 – pe muzica lui Richard Rodgers, versurile lui Oscar Hammerstein II şi cartea scrisă de Howard Lindsay şi Russel Crouse inspirată de fapte şi personaje reale – musicalul a făcut istorie în întreaga lume, de la premiera originală pe Broadway în acelaşi an şi culminând cu celebrul film realizat în 1965 cu  Julie Andrews şi Christopher Plummer, care a primit cinci premii Oscar.

 Distribuție de excepție

Distribuţia îi va reuni pe artiştii Operei Comice Pentru Copii: Sidonia Nica, Oana Şerban, Raluca Oprea, Ramona Vornicu, Valentin Racoveanu, Ion Marinescu, Diana Stancu, Levente Ambrus, Lucia Racoveanu, Claudia Iagăr, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga, Alis Birjovanju. Spectacolul se va desfăşura cu participarea copiilor de la Grupul Contrapunct.

Regia este semnată de Brenda Petre, director artistic al asociaţiei Contrapunct, artist dedicat evenimentelor şi spectacolelor cu şi pentru copii. Scenografia îi aparţine Vioricăi Petrovici, iar ilustraţia muzicală este realizată de Achi.

Stagiunea estivală din Parcul Crângaşi va continua în datele de 27 iulie cu baletul „Frumoasa din pădurea adormită” şi în 28 iulie cu baletul „Cenuşăreasa” (de la orele 19.00), unele dintre cele mai apreciate producţii ale Operei Comice Pentru Copii.

Info:

Intrarea la evenimentele prezentate de Opera Comică Pentru Copii este liberă.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.