VIDEO „Samsara“, un documentar filmat cinci ani în 25 de ţări, în proiecţie specială la TIFF Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-samsara-un-documentar-filmat-cinci-ani-in-25-de-tari-proiectie-speciala-la-tiff-sibiu/

Documentarul ,,Samsara”, filmat timp de cinci ani în 25 de ţări va fi prezentat, vineri, la Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Sibiu, proiecţia urmând să aibă loc într-o cetate medievală aflată în apropierea oraşului.

Un articol de Andrada Văsii|18 iunie 2013

Documentarul „Samsara“, filmat timp de cinci ani în 25 de ţări va fi prezentat, vineri, la Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Sibiu, proiecţia urmând să aibă loc într-o cetate medievală aflată în apropierea oraşului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii TIFF Sibiu, în cadrul ediţiei din acest an a festivalului vor exista mai multe proiecţii speciale, una dintre acestea fiind cea a documentarului „Samsara”, în regia lui Ron Fricke, inormează Mediafax.

„Filmată de-a lungul a cinci ani, în 25 de ţări, pelicula este o producţie impresionantă, care explorează minunile lumii în care trăim, trasportându-şi spectatorii spre pământuri sacre, zone calamitate şi situri industriale de pe întreaga planetă“, se arată în comunicat.

Proiecție în cetate

Proiecţia va avea loc, vineri, de la ora 21.30, în Cetatea Cisnădioara, cetate medievală aflată la aproximativ 12 kilometri de municipiul Sibiu. Pentru cei care doresc să participe la eveniment, organizatorii asigură transportul dus-întors gratuit, cu plecare la ora 20.45, din parcarea Sălii Thalia din Sibiu.

Potrivit organizatorilor, o altă proiecţie specială este cea a filmului „Viaţa lui Pi/Life of Pi“, care poate fi vizionat sâmbătă, de la ora 22.00, în decorul natural al Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Pelicula este transpunerea unui roman considerat imposibil de ecranizat într-o îndrăzneaţă naraţiune epopeică, presărată cu teme profunde, care provoacă privitorul la reflecţie.

Organizatorii TIFF Sibiu

La TIFF Sibiu vor avea loc şi o serie de întâlniri între public şi cunoscuţi oameni de film români şi străini. Miercuri, în prima zi a festivalului, proiecţia aniversară a comediei „E pericoloso sporgersi” va fi marcată de prezenţa echipei de filmare. Regizorul Nae Caranfil va fi însoţit de actorii Natalie Bonifay, George Alexandru şi Valentin Teodosiu.

Vizionare în prezența lui Horațiu Mălăele

Joi, Horaţiu Mălăele vine în faţa spectatorilor din Piaţa Mare, în calitate de regizor şi actor, pentru a-şi prezenta cea mai recentă producţie, comedia „Funeralii fericite”. Alături de Mălăele vor fi prezenţi producătorul filmului, Adrian Lustig, şi actorii Mihai Sandu Gruia, Alexandru Bindea şi Crina Semciuc.

Proiecţia va fi precedată de lansarea cărţii care a stat la baza scenariului filmului „Funeralii fericite”, scrisă de Adrian Lustig. Evenimentul va avea loc, începând cu ora 17.00, la Libraria Humanitas din Sibiu, unde autorul va susţine o sesiune de autografe.

Pe lista invitaţilor la TIFF Sibiu 2013 se mai regăsesc Marco Bonfanti, regizorul filmului „Ultimul păstor/L`ultimo pastore”, alături de producătoarea peliculei, Anna Godano, dar şi Laurenţiu Damian, regizorul documentarului „Insula”.

TIFF Sibiu va avea loc în perioada 19 – 23 iunie, 40 de filme urmând a fi prezentate în mai multe locaţii din oraş. Cele mai importante evenimente vor avea loc în aer liber, în Piaţa Mare a oraşului.

Foto credit: Captură video „Samsara“

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

05
/01
/24

Rebel Moon este un adevărat eveniment în universul producțiilor SF și de fantezie și rodul unor eforturi de decenii. În plus, lungmetrajul poartă semnătura lui Zack Snyder, cineastul din spatele filmelor 300 - Eroii de la Termopile, Man of Steel: Eroul și Armata celor morți.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.