VIDEO Steve Vai forțează frontierele cunoașterii împreună cu un tânăr cercetător român
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-steve-vai-forteaza-frontierele-cunoasterii-impreuna-cu-un-tanar-cercetator-roman/

Steve Vai s-a întâlnit cu Dragoş Brătăşanu în perioada în care s-a aflat în România pentru repetiţiile cu Evolution Tempo Orchestra, în pregătirea turneului European care se va încheia pe 25 iunie cu un concert la Arenele Romane din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|12 iunie 2013

Steve Vai s-a întâlnit cu Dragoș Brătășanu în perioada în care s-a aflat în România pentru repetițiile cu Evolution Tempo Orchestra, în pregătirea turneului European care a început pe 6 iunie și care se va încheia pe 25 iunie cu un concert la Arenele Romane din București.

Steve și Dragos au petrecut două ore discutând despre puterea minții și a inimii de a crea lumea în care trăim și despre cum putem învăța să ne controlăm mintea astfel încât aceasta să devină o „unealtă cu care putem construi ce vrem, în loc să fie un lanț în care să fim legați.“ Indiferent de calea pe care o alegem în viață, cel mai important lucru este să pășim în direcția scopului nostru, în direcția a ceea ce vine din interior și ne provoacă bucurie clipă de clipă.

Rolurile se schimbă. Steve Vai, jurnalistul

Fascinat de povestea lui Dragoș, la finalul propriului interviu, Steve a preluat poziția de intervievator și l-a rugat pe acesta să-i impărtășească, pe scurt, cum a aplicat lecțiile învățate pentru a călători în trei expediții. La numai 25 de ani, acesta a plecat în Antarctica, apoi în Svalbard, pe insula de lângă Polul Nord, iar la 26 de ani a devenit inginerul primei misiuni românești la o bază de cercetare marțiană în deșertul din Utah.

Dragoș i-a povestit lui Steve drumul parcurs pentru a ajunge în Antarctica, unde a fost invitat apoi să țină o prezentare despre schimbările climatice. Din sudul Argentinei a zburat apoi la Polul Nord unde a petrecut două săptămâni în noaptea polară. La finalul acestor expediții a publicat două articole în National Geographic.

Interviul pe care l-am acordat pentru The New Frontier of Success Intelligence este genul de proiect în care îmi place cel mai mult să fiu implicat. Suntem în mijlocul unei transformări mondiale care are loc la nivelul propriei noastre conștiințe ca specie și a abilităților noastre de a realiza lucruri pozitive și creative iar acest proiect are potențialul de a inspira în această direcție.

Steve Vai,

artist

Dragoș Brătășanu dezvăluie la rândul său câteva amănunte: „Chiar dacă pentru moment nu putem face public interviul, vă putem spune că cea mai importantă lecție învățată de la Steve a fost aceasta: succesul înseamnă urmărirea și îndeplinirea propriului scop în viață, ceea ce vine din interior, din noi. Dacă faci în fiecare moment ceea ce iți place, dacă te poți arunca cu bucurie, cu tot sufletul în ceea ce faci, îți atingi scopul clipă de clipă. Teama de eșec trebuie reanalizată în mintea noastră astfel încât să ne ofere suport, susținere și noi informații în loc să ne împiedice să perseverăm și să ne distrugă visul. Un eșec devine un eșec doar dacă în mintea noastră îl acceptăm ca atare. Un eșec devine un succes dacă îl privim ca pe o nouă etapă, o nouă treaptă care ne duce mai sus, mai aproape de scopul dorit, indiferent care ar fi acesta.”

Nume de succes

Alte personalități care apar în film sunt: Peter Diamandis – Președinte & CEO X-PRIZE Foundation, Gregg Braden – New York Times Bestselling Author, Dr. Ed Hoffman – NASA Directorul Academiei de Leadership a NASA, Dr. Scott Hubbard – Profesor la Stanford University, Dr. Charles Pellerin – Directorul NASA care a condus echipa ce a construit telescopul Hubble, Dr. Thomas Reiter – Director Agenția Spațială Europeană, Howard Martin – Vice Președinte al HeartMath, Robert Richards – Fondator al International Space University, Dr. Johann Wörner – Președinte DLR German Aerospace Center, Dr. Walter Scott – Fondator, CTO DigitalGlobe, Dr. Chiaki Mukai – Director, Japan Aerospace Exploration Agency, Dr. Dumitru Prunariu, singurul Cosmonaut Român.

Foto credit: Star Management

27
/02
/13

Teatrul de Sufragerie prezinta A fost odata primavara… cantec, povesti si ceai cu Maria Raducanu   Povestile se asculta cel mai bine acolo unde e atmosfera calda, confortabila, cu oameni putini si frumosi. Pe 2 Martie la ora 20.00,  Maria Raducanu revine in Sufrageria noastra – o voce de exceptie, cu acorduri suave de chitara, […]

27
/02
/13

Primăvara a venit, a venit şi s-a transformat în cântări de chitară! Pe 8 martie, la orele 20.00, ia pe cineva drag cu tine şi vino la UNTEATRU, să vezi cum înfloresc cântările pe strune. Ţi-am pregătit un concert fără vorbe, povestit de MAXIM BELCIUG la chitară, pe o geană de suflet. A iubi e primăvară! […]

26
/02
/13

Vă comunicăm repertoriul Teatrului Tandarica pentru perioada 28 februarie – 10 martie 2013. Joi, 28 februarie, ora 10.00 FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI Regia: Daniel Stanciu Scenografia: Daniela Drăgulescu Ilustratia muzicala: Vasile Manta Distributia: Simina Constantin, Alina Teianu, Dora Ortelecan Dumitrescu, Viorel Ionescu, Jou-Jou Drăgan, Geo Dinescu, Marin Fagu Vineri, 1 martie, ora 10.00 ALICE ÎN […]

20
/02
/13

Miercuri, 27 februarie 2013, ora 19.00, sunteţi invitaţi la Sala Radio pentru un adevărat „maraton” BACH reunind trei dintre cele şase concerte brandenburgice – considerate adesea ca cele mai rafinate creaţii ale muzicii baroce – şi Concertul  în do minor pentru violoncel şi orchestră. Dacă în 2012 RĂZVAN SUMA a prezentat publicului din 17 oraşe […]