VIDEO Sting şi-a adus hiturile la Bucureşti, în formula „Back to Bass“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-sting-si-a-adus-hiturile-la-bucuresti-in-formula-back-to-bass/

Cântăreţul britanic Sting a încheiat, miercuri seară, la Bucureşti turneul ,,Back to Bass”, sub un ,,cer cu nori, dar fără ploaie”, aşa cum o spune unul din cântecele sale.

Un articol de Andrada Văsii|1 august 2013

Cântăreţul britanic Sting a încheiat, miercuri seară, la București turneul „Back to Bass”, sub un „cer cu nori, dar fără ploaie“, aşa cum o spune unul din cântecele sale.

Îmbrăcat în pantaloni de piele mulați și cu un tricou de un alb impecabil, Sting a apărut pe scenă la 20.45, cu 15 minute înainte de ora așteptată de fani. Show-ul a început cu o precizie de ceas elvețian, cu „If I Ever Lose My Faith in You”, și a continuat cu hituri precum „Every Little Thing She Does is Magic”, „Fields of Gold” şi „Shape of My Heart”.

Aflat deja a patra oară la București, Sting i-a obișnuit pe fani cu multele sale fațete de artist. După ce în 2009 a venit în Capitală cu un proiect pe care numai un veteran al muzicii îl poate aduce – muzică elisabetană -, iar în 2011 a venit în Piața Constituției însoțit de o orchestră simfonică, de data aceasta, Sting a venit cu un bass și cu un grup de instrumentiști excepționali, care au demonstrat că hiturile pe care milioane de oameni le fredonează pot fi atât calde pentru public, cât și ofertante pentru artiști, chiar dacă este pentru a „n”-a oară când le cântă.

„Roxanne“ şi „Every breath you take“, în playlist

Doar Sting și ai săi instrumentiști ar fi putut trece atât de firesc de la amuzantul hit The Police „De Do Do Do, De Da Da Da” la improvizații ample cu pian și vioară electrică, la senzualul „Roxanne” – care nu a rămas pe piedestalul său de megahit și a fost, din nou, temă de improvizație în fața a câteva mii de fani -, precum şi la una din melodiile care au lăsat din nou spectatorii fără suflare – „Every Breath You Take”.

Ca de obicei, Sir Sting nu s-a ferit să fie „casual”. A vorbit în limba română, a strigat fanilor de jos „mai tare!”, a întrebat „ce faceți?” și a făcut în așa fel încât la concertul său să fie „Heavy Cloud No Rain” („Înnorat, dar fără ploaie”, n.r. ).

Ploaia pe care chemat-o de atâtea ori în versurile cântecelor sale a venit fix după ultima melodie de bis – „Fragile”, notează Mediafax.

Pe „Fragile”, Sting a făcut ce a făcut de altfel în cele două ore de concert – a arătat că a fi pe locul întâi în toate topurile muzicale nu înseamnă să îți pierzi „baza” și prospețimea. A început ultima melodie din concert cu un „1-2-3″, ca în prima zi de înregistrări din carieră, așa cum a tratat și piesele mari, ca pe niște jam session-uri dintr-un mic club.

Astfel, „Shape of My Heart”, „Englishman in New York”, „Desert Rose”, „Message in a Bottle” au devenit – asemenea suratelor lor din panteonul „Cântecele lui Sting pe care le recunoaște oricine”, pentru un timp, în mijlocul clădirilor de beton din București – noi și unice.

 

Foto credit: Sting (Facebook)

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

30
/08
/23

Cel mai așteptat spectacol din perioada sărbătorilor se întoarce cu cea mai grandioasă ediție de până acum: instrumentiști de top și soliști de calibru de la Opera de Stat din Viena, Arena din Verona, Opera din Roma sau Teatrul Scala din Milano vor lua parte la turneul REGAL VIENEZ 2023, ce se va derula în perioada 5 decembrie – 29 decembrie și se va opri în 25 de orașe.