VIDEO Teatrul Tineretului „Metropolis” sărbătorește 15 ani de existență
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-teatrul-tineretului-metropolis-sarbatoreste-15-ani-de-existenta/

15 ani de emoţii puternice, de aplauze frenetice şi de spectacole memorabile. Tot atâţia ani de proiecte de succes, la care se adaugă numeroase evenimente şi debuturi ale tinerilor artişti.

Un articol de Ziarul Metropolis|12 ianuarie 2022

Cam așa ar putea fi descriși, în linii mari, cei 15 ani de existență pe care tocmai i-a împlinit Teatrul Tineretului „Metropolis” și pe care îi va aniversa printr-o serie de surprize pregătite publicului larg.

Primul teatru de proiecte din București a împlinit 15 ani. Ajuns la „vârsta adolescenței”, Teatrul Tineretului „Metropolis” a fost și rămâne susținătorul actorilor independenți. Fiecare proiect desfășurat în toată această perioadă a stârnit emoții puternice fiecărui spectator care i-a trecut pragul măcar o dată.

În decursul anilor, peste jumătate de milion de spectatori s-au delectat cu producțiile artistice fascinante ale Teatrului Tineretului „Metropolis”.  Publicul s-a putut bucura de mai bine de 4.000 de reprezentații ale spectacolelor din repertoriu, care au prins viață cu ajutorul celor peste 800 de colaboratori artiști (actori, regizori, scenografi etc.), ajungând numaidecât în inimile iubitorilor de teatru.

Repertoriul a cuprins, de la înființare și până în prezent, peste 110 premiere apreciate la nivel național și internațional, atât de spectatori, cât și de specialiști de renume. Drept urmare, spectacolele Teatrului Tineretului „Metropolis” au avut mai mult de 500 de participări în turnee din țară și străinătate, fiind, de asemenea, distinse cu peste 60 de premii.

În plus, în decursul celor 15 ani de existență, Teatrul Tineretului „Metropolis” și-a pus amprenta asupra vieții culturale bucureștene și printr-o serie de proiecte de impact. Printre acestea se află și „Aleea Celebrităților”, respectiv varianta românească a  celebrului „Walk of Fame” din Los Angeles, fiind vorba despre o inițiativă unică în peisajul cultural autohton. „Aleea Celebrităților” din Piața Timpului, aflată în „inima” Bucureștiului, găzduiește 38 de stele ale unor personalități marcante din lumea teatrului și filmului: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Maia Morgenstern, Amza Pellea, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Marin Moraru, Iurie Darie, Liviu Ciulei, Mariana Mihuț, Stela Popescu, Alexandru Tocilescu, Florina Cercel, Adela Mărculescu, Ștefan Iordache, Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Horaţiu Mǎlǎele, Costel Constantin, George Mihăiţă, Emil Hossu, Şerban Ionescu, Ion Lucian, Sergiu Nicolaescu, Ion Dichiseanu, Ion Besoiu, Valeria Seciu, Rodica Mandache, Dem Rădulescu, Ştefan Bănică, George Constantin, Dinu Manolache, Rodica Popescu Bitănescu și Alexandru Arșinel.

Pentru a marca împlinirea celor 15 ani de existență,  Teatrul Tineretului „Metropolis” va realiza o inedită și emoționantă incursiune în trecut, aducând în prim-plan, prin fotografii și videoclipuri, spectacolele din stagiunile anterioare, de la înființare și până în prezent. Astfel, dorim să vă supunem atenției cele mai frumoase momente care ne-au consacrat în cei 15 ani.

Teatrul Tineretului „Metropolis” își propune ca toată această incursiune în trecut să fie încununată de „Gala Teatrului Metropolis 15”. Evenimentul vizează, totodată, și celebrarea marilor valori ale teatrului românesc, dar și susținerea tinerei generații de artiști.

Ziarul „Metropolis”, cheia spre o comunicare eficace

Dorindu-și o comunicare cât mai eficientă cu publicul, Teatrul Tineretului „Metropolis” a pus pe picioare, în 2014, propria platformă culturală. Este vorba despre Ziarul „Metropolis” – www.ziarulmetropolis.ro –,  care, în 8 ani de existență, a reușit să-și creeze o comunitate impresionantă, formată din peste 9 milioane de cititori.

Pe parcursul anilor, Ziarul „Metropolis” și-a fidelizat cititorii, încântându-i cu mai bine de 20.000 de articole publicate și cu peste 1.000 de interviuri realizate cu personalități culturale ale momentului. În total, vorbim de peste 25 de milioane de pagini citite cu mare interes de către iubitorii de cultură din întreaga lume.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Teatrul Tineretului „Metropolis” și-a făcut apariția în peisajul cultural bucureștean pe 1 ianuarie 2007, fiind primul teatru de proiecte din Capitală. Încă de la înființare, Teatrul Tineretului „Metropolis” s-a bucurat din plin de aprecierea publicului, propunându-și să vină în întâmpinarea spectatorilor cu producții remarcabile, cu proiecte culturale impresionante și cu evenimente de anvergură.

Pentru o informare precisă a publicului, Teatrul Tineretului „Metropolis” dispune, din anul 2014, de propria platformă online culturală. Ziarul „Metropolis”, cotidianul editat de Teatrul Tineretului „Metropolis”, oferă cititorilor cele mai noi informații culturale și este, de ani buni, partenerul celor mai importante evenimente culturale, precum Festivalul „George Enescu” și Gala UNITER.

Ziarul „Metropolis” este accesat de către cititori din întreaga lume. Pagina oficială de Facebook a cotidianului cultural are 221.000 de abonați. Cele peste 50.000 de postări publicate pe respectiva rețea de socializare au strâns aproximativ 7 milioane de comentarii, like-uri și share-uri.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.