VIDEO Tenorul Teodor Ilincăi este invitat la Craiova şi la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-tenorul-teodor-ilincai-este-invitat-la-craiova-si-bucuresti/

Tenorul Teodor Ilincăi va urca pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova într-un spectacol-eveniment, „La Traviata“, de Giuseppe Verdi joi, 16 mai, de la ora 19.00.

Un articol de Andrada Văsii|15 mai 2013

Tenorul Teodor Ilincăi va urca pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova într-un spectacol-eveniment, „La Traviata“, de Giuseppe Verdi, joi, 16 mai, de la ora 19.00.

Teodor Ilincăi, invitatul special al evenimentului, va interpreta rolul Alfredo și-i va avea alături pe scenă pe soprana Diana Ţugui și pe baritonul Ștefan Ignat. Spectacolul va fi dirijat de Giovanni Froio.

La finalul săptămânii, sâmbătă, 18 mai, tenorul va urca și pe scena Ateneului Român din București, unde va interpreta arii din opera „Romeo et Juliette“, de Charles Gounod. Va cânta împreună cu soprana Irina Iordănescu și va fi acompaniat de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. Spectacolul este programat la ora 19.00.

Alături de Angela Gheorghiu și de Tiberiu Soare

La finalul săptămânii trecute, Teodor Ilincăi a fost invitat de soprana Angela Gheorghiu într-un concert extraordinar susținut la Royal Festival Hall din Londra sub bagheta unui alt muzician român, dirijorul Tiberiu Soare.

Evenimentul se înscrie în palmaresul internațional impresionant al tenorului în vârstă de 30 de ani. Teodor Ilincăi a debutat internațional în ianuarie 2009, pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din opera „MacBeth“, de Giuseppe Verdi. În luna martie a aceluiaşi an a urmat debutul la Opera de Stat din Viena, cu un alt rol din opera lui Giuseppe Verdi, Ismaele din „Nabucco“, iar în decembrie 2009 a urcat pentru prima dată pe scena Royal Opera House din Londra, în ,,La Bohème“.

La începutul acestui an, Teodor Ilincăi s-a întors pe scena operei londoneze în rolul principal din „La Bohème“ şi a avut-o alături pe soprana Anita Hartig. Spectacolul a reprezentat o premieră în istoria prestigioasei Royal Opera House – doi români au interpretat rolurile principale dintr-o operă.

Tenorul mai are în program în acest an, printre altele, spectacole pe scena Staatsoper din Hamburg, în rolul Faust din spectacolul cu același nume de Charles Gounod (iunie) și apariții la Teatro Municipal de Santiago din Chile, în rolul Romeo din „Romeo et Juliette“ de același Charles Gounod (iulie).

Mai multe informații găsiți pe site-ul personal al artistului.

Foto credit: Irina Stănescu; „Traviata“ – din arhiva personală a tenorului

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.