VIDEO Tudor Jurgiu, premiul al III-lea la Cannes, în secţiunea Cinéfondation
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-tudor-jurgiu-premiul-al-iii-lea-la-cannes-in-sectiunea-cinefondation/

Tudor Cristian Jurgiu a fost recompensat cu Premiul al III-lea la secţiunea Cinéfondation, pentru scurtmetrajul „În acvariu“.

Un articol de Corina Vladov|24 mai 2013

Tudor Cristian Jurgiu a fost recompensat cu Premiul al III-lea la secţiunea Cinéfondation, pentru scurtmetrajul „În acvariu“, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

Filmul românului a fost depăşit de scurtmetrajul „Needle“, regizat de studenta de origine iraniană Anahita Ghazvinizadeh, care a luat premiul I şi de scurtmetrajul „En attendant le degel“, al belgiencei Sarah Hirtt.

Secţiunea Cinéfondation este dedicată filmelor de şcoală şi a fost creată în 1998 de preşedintele festivalului de la Cannes, Gilles Jacob. În selecția Cinéfondation au fost alese 18 filme, din cele 1.550 de producții trimise comisiei, din 277 de școli din întreaga lume.

Tudor Jurgiu a câştigat premiul al III-lea la egalitate cu slovacul Matus Vizar.

„În acvariu/ In the Fishtank“, de Tudor Jurgiu, a rulat în competiţia Festivalului Internaţional de Film de Scurt şi Mediu Metraj NexT (10 – 14 aprilie) din Capitală. Filmul spune povestea unui cuplu – George şi Cristina. Aceştia încearcă să se despartă, dar nu par să reuşească.

Tudor Cristian Jurgiu s-a născut în 1984, la Mediaş. A absolvit Universitatea Naţională de Teatru şi Film „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, secţia regie de film şi TV, în 2009. A regizat trei scurtmetraje şi un documentar în timpul şcolii.

În 2009 a realizat scurtmetrajul „Nunta lui Oli“, care a câştigat câteva premii, printre care trofeul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Leeds. Debutul său în lungmetraj, „Câinele japonez“ (foto jos), cu Victor Rebengiuc şi Şerban Pavlu în distribuţie, este programat să apară pe marile ecrane în 2013.

Foto: Cinemagia

26
/04
/16

Actrița Oana Pellea va fi, vineri, alături de Cristina Casian și Barbu Ollănescu-Orendi, oaspetele Serilor "Acasă". În cadrul evenimentului, sub genericul "Acasă la boierii Ollănești și la Amza Pellea" vor fi prezentate cărţile: "Jurnal 2003-2009", de Oana Pellea, "Să râdem cu Nea Mărin", de Amza Pellea și "Așa a fost să fie. Amintiri din anii mei buni și răi", de Barbu Ollănescu-Orendi.

26
/04
/16

Kobborg şi Cojocaru nu mai au voie sa intre în sediul Operei! Angajaţii de la Biroul personal al Operei şi directorul economic au emis astazi o circulară în care se specifică faptul că lui Johan Kobborg şi Alinei Cojocaru le-au ”încetat” contractele şi, ca atare, le este interzisă intrarea în sediul Operei Naţionale. Între timp, balerina i-a acordat jurnalistului Dan Turturică (pentru digi24.ro) primul interviu după izbucnirea scandalului de la Opera Bucureşti în care îşi expune punctul de vedere cu privire la acest conflict fără sfârşit.

25
/04
/16

Marţi 12 aprilie 2016, la orele 14.00, a avut loc vernisajul expoziţiei personale de picto impulsuri „SHAKESPEARE AD INFINITUM”, expoziţie New Media Art a artistei şi scriitoarei de teatru OANA MARIA CAJAL. Evenimentul s-a desfăşurat la Galeria SENSO, Bd. Unirii nr. 15, sector 5, București.

25
/04
/16

Aşa a fost supranumit un domnitor în Ţara Românească din şirul fanarioţilor aflat pe tron între 1786 şi 1789. Nu făcea parte din familiile nobile din Fanar ci era, după spusa ambasadorului francez la Ţarigrad, „un ţărănoi din Arhipelag”.

25
/04
/16

La câteva ore de la difuzarea primului episod din sezonul al șaselea din "Game of Thrones", site-ul Mashable a propus un rezumat al sezonului trecut jucat de pisici. Nu mai este "Game of Thrones", ci "Game of Kittens", titlul clipului postat sâmbătă online de site-ul american Mashable.

25
/04
/16

Din cauza conditiile meteo, Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 a reprogramat a treia ediţie a Concertului Extraordinar de Paște pentru data de 28 aprilie, de la ora 19,00. Publicul este aşteptat în Joia Mare , în Parcul Titan – Parcul Artelor la o întâlnire de excepţie cu muzica sacră pascală dedicată principalelor confesiuni religioase din România.

25
/04
/16

Lanțul de cinematografe AMC și Carmike Cinemas a programat, zilele acestea, în peste 150 de săli de cinema din SUA filmul "Purple Rain", cu regretatul Prince în rolul principal, pentru a-i aduce un omagiu artistului care s-a stins din viață la 21 aprilie. Prince a fost incinerat sâmbătă, în cursul unei ceremonii private.

24
/04
/16

Anul acesta se comemorează 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare și, de asemenea, de la moartea lui Miguel de Cervantes Saavedra. În continuarea demersului de a reașeza pe un loc firesc Teatrul Național de Televiziune, luni, la ora 20.10, TVR 2 le propune telespectatorilor o bijuterie din Arhiva de Aur: spectacolul „Cavalerul Tristei Figuri“, adaptare după celebrul roman al lui Miguel de Cervantes, producție din anul 1971.

24
/04
/16

La 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, eveniment comemorat zilele acestea în capitalele lumii și în special la Londra și la Stratford-upon-Avon, orașul natal al scriitorului, prințul Charles a făcut un gest inedit

24
/04
/16

“În dulcele stil clasic”, „Donul liniştit”, „Românismul, Catehismul unei noi spiritualități”, „Moara cu noroc”, „Leo Africanus” sau chiar... „Abecedarul” sunt cărţi care au trasat direcţii în personalitatea şi cariera actualilor lideri ai României. De Ziua Internațională a Cărții, revista Q Magazine a “interogat” câteva dintre personalităţile zilei pe tema cărţii preferate. Vă prezentăm mai jos scurte fragmente din acest demers.

23
/04
/16

Lansat pe platforma gratuită Cinepub, making-of-ul de 90 de minute la „Moartea domnului Lăzărescu” (2005) este important în primul rând pentru că dezvăluie ceva esenţial din felul de a lucra al lui Cristi Puiu, în special cu actorii şi cu operatorul, şi din concepţia sa despre cinema.