VIDEO Un desen de Andy Warhol a fost scos la licitaţie pe eBay, pentru aproape 2 milioane de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-un-desen-de-andy-warhol-a-fost-scos-la-licitatie-pe-ebay-pentru-aproape-2-milioane-de-dolari/

Un desen de Andy Warhol, supranumit ,,părintele” curentului pop-art, a fost scos la licitaţie pe eBay, pentru o sumă de aproape 2 milioane de dolari.

Un articol de Andrada Văsii|6 august 2013

Un desen de Andy Warhol, supranumit „părintele“ curentului pop-art, a fost scos la licitaţie pe eBay, pentru o sumă de aproape 2 milioane de dolari. Desenul îi aparţine lui Andy Fields, în vârstă de 49 de ani, care l-a cumpărat pentru o sumă de mai puţin de 5 dolari, fără ca, la momentul respectiv, să se fi ştiut faptul că schiţa este una din lucrările necunoscute ale lui Andy Warhol.

Însă acum desenul – despre care se crede că ar fi fost realizat de Warhol pe vremea când acesta avea 10 sau 11 ani – a fost scos la vânzare pe eBay pentru suma de 1,9 milioane de dolari. Opera de artă, realizată în creion şi cărbune, este datată în anii 1930 şi prezintă portretul artistului american Rudy Vallee.

Desenul va fi vândut prin intermediului site-ului eBay, întrucât lucrarea nu a fost niciodată autentificată de Warhol Authentication Board, fostul comitet care era responsabil de autentificarea operelor lui Warhol.

Însă acest comitet nu a reuşit, înainte să fie desfiinţat, să strângă suficiente dovezi care să demonstreze i-ar aparţine lui Warhol. Astfel, Andy Fields a fost nevoit să apeleze la alţi profesionişti din domeniul artei pentru a demonstra că desenul este unul autentic. „Au consultat specialişti de la casele de licitaţii Sotheby’s şi Bonhams care sunt convinşi că desenul este unul autentic, fără nicio urmă de îndoială”, a scris Fields în prezentarea desenului postată pe site-ul eBay.

Cei interesaţi pot licita pentru desenul de Andy Warhol pe eBay până pe 7 august, notează Mediafax. Andy Warhol a fost un exponent de marcă al mişcării pop art, a cărei înflorire s-a petrecut în anii ’60, şi a devenit celebru cu imaginile actriţei Marilyn Monroe şi reclamele pentru cutiile de supă Campbell.

Foto credit: eBay

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.