VIDEO Una dintre cele mai bune interpretări ale spectaculosului „Reqviem“ de Verdi, cu dirijorul Antonio Pappano la pupitru, în Festivalul „Enescu“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-una-dintre-cele-mai-bune-interpretari-ale-spectaculosului-reqviem-de-verdi-cu-dirijorul-antonio-pappano-un-superman-la-muzicii-la-pupitru-in-festivalul-enescu/

Într-o lună, pe 12 septembrie 2013, Festivalul Internaţional „George Enescu” aduce pe scena Sălii Mari a Palatului o interpretare rară a ,,Reqviem”-ului de Giuseppe Verdi, considerată de către critici una dintre cele mai bune existe în lume în acest moment.

Un articol de Andrada Văsii|13 august 2013

Într-o lună, pe 12 septembrie 2013,  Festivalul  Internațional „George Enescu“  aduce pe scena Sălii Mari a Palatului o interpretare rară a „Reqviem“-ului de Giuseppe Verdi, considerată de către critici una dintre cele mai bune existe în lume în acest moment.

Dirijorul Antonio Pappano va urca pe scena Sălii Palatului alături de Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia al cărui director este din anul 2005. „Tonurile ei au culoarea vinului italian Amarone. Sunt foarte dulci, iar cantitatea de alcool e ridicată“, îşi descrie Pappano orchestra.

Născut în 1959 la Londra din părinţi italieni, dirijorul Antonio Pappano amestecă în atitudinea sa, cu farmec, înflăcărarea latină şi umorul uscat, englezesc. În adolescenţă,  în perioada şederii familiei în Statele Unite, Antonio Pappano a studiat pianul cu Norma Verrilli, profesoară şi patroana unui magazin de piane din Connecticut, o mare influenţă în viaţa sa, după cum avea să povestească dirijorul.

Tatăl lui Antonio, Pasquale, şi-a descoperit vocea în copilărie – obişnuia să cânte „Ave Maria“ într-o biserică din sudul Italiei – şi a visat să studieze muzică.

Peste 100 de ani de tradiție

Înfiinţată în 1908, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia a fost dirijată de mari personalităţi ale epocii: Mahler, Debussy, Strauss şi Stravinski s-au aflat la pupitrul ei. Între 1983 şi 1990, Leonard Bernstein i-a fost Preşedinte Onorific. Orchestra şi Corul au interpretat peste 14.000 de concerte. În anul 2009, înregistrarea operei pucciniene „Madama Butterfly“ pentru EMI sub bagheta lui Antonio Pappano, a câştigat un Premiu Grammy, echivalentul unui Oscar pentru muzica clasică.

Concertul susținut de Antonio Pappano și  va avea loc cu Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia va fi cu casa închisă, însă mai poate fi văzut în transmisie live la Grand Cinema Digiplex. Bilete, aici.

Cele mai frumoase momente cu Bethoven 

Tot pe 12 septembrie, veți putea asculta în cadrul Festivalului „George Enescu” un regal cu cele mai frumoase concerte pentru pian de Beethoven. Concertul Nr. 1 pentru pian și Concertul Nr. 5, renumitul „Imperial” vor răsuna la Ateneul Român, în interpretarea unuia dintre cei mai talentați pianiști austrieci ai momentului, Rudolf Buchbinder, absolvent al prestigioasei Vienna Academy of Music.

Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat, dar publicul îl poate urmări în transmisie live în sala de cinema, pentru prima dată în istoria Festivalului, la Grand Cinema Digiplex. Biletele pot fi achiziționate aici.

De asemenea, în Festival, publicul de la Sibiu va putea asculta, pe 12 septembrie, un concert extraordinar, avându-l ca solist pe cunoscutul și iubitul violonist român Alexandru Tomescu. Acesta va interpreta alături de Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, sub bagheta dirijorului Gottfried Rabl.

Info:

A mai rămas mai puțin de o lună până când începe cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul „George Enescu”, care se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.

Foto credit: Antonio Pappano (Facebook)

 

21
/08
/17

Concertul de închidere al festivalului Vara Magică va avea loc miercuri, 23 august, de la ora 19.30, la Sala Mare a Ateneului Român și va avea în centru Orchestra de Tineret a Olandei (National Youth Orchestra (NJO), Netherland) care va cânta sub bagheta lui Mark Wigglesworth, solist Alexander Sitkovetsky (vioară) un program ce cuprinde Wagner - Uvertura şi Venusberg music din opera Tannhauser (Paris version), Korngold - Concertul pentru vioară şi orchestra, Stravinsky - Petrushka (versiunea 1911).

14
/08
/17

În urmă cu mai bine de două decenii, într-o zi de 14 august (1996), la reşedinţa sa din La Neuville-sur-Essonne, în apropiere de Paris, se stingea din viaţă Sergiu Celibidache, personalitate marcantă și controversată a secolului trecut, unul din cei mai de seamă dirijori ai lumii.

11
/08
/17

Romanian Sinfonietta Orchestra revine la Ateneul Român. Program integral Beethoven! Câteva dintre cele mai cunoscute capodopere ale titanului de la Bonn precum Uvertura „Egmont”, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, Simfonia nr. 5 în do minor vor prinde astfel din nou viață în fața publicului în versiuni de nivel internațional.

09
/08
/17

Cântăreața islandeză Bjork urmează să lanseze un nou album care explorează universul întâlnirilor amoroase. "Sunt foarte încântată să vă anunț că noul meu album va fi lansat foarte curând", a anunțat recent pe Twitter artista.

08
/08
/17

Pe 13 și 16 septembrie nu rata înregistrarea concertului David Gilmour - Live At Pompeii la Happy Cinema București, Focşani și Buzău. La 45 de ani după ce David Gilmour a filmat ‘Live At Pompeii’ în legendarul Amfiteatru Roman, s-a întors pentru două show-uri spectaculoase, parte din turneul său de promovare a albumului ‘Rattle That Lock’.

07
/08
/17

Între 12 și 15 august, Orchestrele Radio invită publicul de toate vârstele la un program muzical inedit, la malul mării, în Piațeta Perla din Mamaia! În vacanța de stagiune, Orchestra Națională Radio, Big Band-ul Radio și Orchestra Populară Radio se alătură Radio Vacanța și Târgului GAUDEAMUS, într-un dublu moment aniversar: 50 de ani de Radio Vacanța și GAUDEAMUS 100, aniversare sărbătorită la Mamaia, pe durata desfășurării Târgului GAUDEAMUS Litoral.

04
/08
/17

Celebrul coregraf israelian, stabilit în Spania, Sharon Fridman este invitatul special la cea de-a III-a ediție Bucharest International Dance Film Festival (7-10 septembrie 2017). Prezent pentru prima oară în România, Fridman va aduce pe scena singurului festival de film de dans experimental din România, spectacolul care l-a consacrat – „Cădere liberă”/„Free Fall”/„Caida Libre”.

30
/07
/17

Astăzi a încetat din viață artista Marina Scupra, potrivit unui anunț publicat de Mirabela Dauer pe pagina sa oficială de Facebook. ''Marina Scupra s-a stins ..., cuvintele sunt de prisos ... Dumnezeu să te primească de-a dreapta lui... Condoleanțe familiei...'', a scris și Ovidiu Komornyik pe aceeași rețea de socializare.

30
/07
/17

Unul dintre momentele de culminație și excelență artistică devenite tradiție la Festivalul „Vara Magică” o constituie prezența pianistului Valentin Gheorghiu în cadrul concertelor desfășurate sub genericul Dialogul generațiilor. Miercuri, 2 august, de la ora 19.30 pe scena Ateneului Român alături de Valentin Gheorghiu se vor afla soția acestuia, Roxana Gheorghiu – pian și fiica lui, Valentina Gheorghiu – pian, dar și o altă celebră celebră familie de muzicieni români, Marin Cazacu – violoncel, Ștefan Cazacu – violoncel și Iulia Adriana Cazacu – vioară.

24
/07
/17

În perioada 25 iulie - 3 august, Radio România Muzical transmite în direct șapte spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner. Transmisiunile directe pot fi ascultate și la Radio România Cultural.

21
/07
/17

Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park, s-a sinucis. Cântărețul, în vârstă de 41 de ani, s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell, de la Soundgarden - care s-a sinucis la rândul lui în luna mai - ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor.