VIDEO Una dintre cele mai importante orchestre din Marea Britanie, London Philharmonic Orchestra vine la Festivalul „Enescu“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-una-dintre-cele-mai-importante-orchestre-din-marea-britanie-london-philharmonic-orchestra-vine-la-festivalul-enescu/

Una dintre cele mai apreciate orchestre la nivel mondial, London Philharmonic Orchestra va interpreta pe 13 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului cunoscuta Simfonie Nr.1 în Do minor, de Anton Bruckner, sub bagheta lui Vladimir Jurowski.

Un articol de Andrada Văsii|14 august 2013

Una dintre cele mai apreciate orchestre la nivel mondial, London Philharmonic Orchestra, va interpreta pe 13 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului, cunoscuta Simfonie Nr.1  în Do minor, de Anton Bruckner, sub bagheta  lui Vladimir Jurowski.

Unul dintre cei mai bine cotați dirijori ai momentului și absolvent al prestigiosului Conservator de la Moscova, Vladimir Jurowski a fost invitat să dirijeze, de-a lungul anilor, la cele mai cunoscute instituții muzicale din lume: Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia, Opéra Bastille de Paris, Théâtre de la Monnaie Bruxelles, Maggio Musicale Festival Florence.

În aceeași seară, publicul se va putea bucura de splendidul Concert Nr.3 pentru pian și orchestră în Do Major, Op.26 de Serghei Prokofiev, în interpretarea pianistei Anika Vavic, despre care maestrul Zubin Mehta spunea că are „un imens talent, o tehnică excelentă și un stil deopotrivă inteligent și pasional”.

Concertul va avea loc cu casa închisă, însă publicul îl poate urmări, pentru prima dată în istoria Festivalului în transmisie live, în sala de cinema, la Grand Cinema Digiplex. Biletele pot fi achiziționate aici.

Concert extraordinar în Re Major

În aceeași zi, la Ateneul Român, de la ora 17.00, este programat un alt concert extraordinar de pian, având-o ca solistă pe delicata și fumoasa pianistă de orgine franceză Claire-Marie Le Guay. Aceasta va interpreta alături de Orchestre National D’Île-de-France, sub bagheta dirijorului Enrique Mazzola Concertul pentru mâna stângă în Re Major Op.82 de Maurice Ravel.

Acest spectacol va avea loc cu casa închisă, însă îl puteți vedea în transmisie live, la Grand Cinema Digiplex. Bilete pot fi cumpărate de aici.

De la ora 22.30, tot la Ateneul Român, unul dintre cei mai iubiți pianiști și dirijori se reîntoarce pe scena Festivalului Enescu pentru a oferi publicului un regal de Mozart. Chiristian Zacharias va dirija Orchestre de Chambre de Lausanne. Biletele în sala de spectacol sunt epuizate, însă puteți urmări interpretarea în transmisie live, la Grand Cinema Digiplex, unde sunt disponibile bilete.

La Timișoara, Orchestra Filarmonicii Banatul, dirijată de Gheorghe Costin va interpreta în cadrul Festival lucrări de George Enescu, Francis Poulenc și Bela Bartók. Soliști vor fi Manuela Iana-Mihăilescu și Dragoș Mihăilescu.

O scenă plină de artiști

A mai rămas mai puțin de o lună până când începe cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul „George Enescu”, care se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în Bucureşti şi în mai multe orașe din țară.

Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul „George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Info:

Pentru programul complet accesaţi site-ul Festivalului.

Foto credit: London Philarmonic Orchestra (Facebook)

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.