VIDEO Unul dintre participanţii la Masterclass-ul susţinut de Steve Vai va câştiga o chitară din seria Ibanez Jem
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-unul-dintre-participantii-la-masterclass-ul-sustinut-de-steve-vai-va-castiga-o-chitara-din-seria-ibanez-jem/

Pentru prima dată în România, Steve Vai va susţine pe 24 iunie un masterclass din seria „Alien Guitar Secrets“.

Un articol de Andrada Văsii|15 mai 2013

Pentru prima dată în România, Steve Vai va susține pe 24 iunie un masterclass din seria „Alien Guitar Secrets“. O experiență extraordinară ce va dura trei ore și în care artistul premiat de trei ori cu Grammy își va împărtăși secretele.

În clubul Tribute, începând cu ora 17.00, Steve Vai se va prezenta în fața unei audiențe restrânse în postura inedită de profesor. Timp de mai bine de 3 ore, celebrul chitarist va cânta – singur sau alături de câțiva dintre cei prezenți – va răspunde la întrebări și le va împărtăși mai tinerilor săi colegi în ale muzicii câteva dintre secretele succesului său – atât în ceea ce privește tehnici de interpretare la instrument dar, mai ales, în ceea ce priveşte abordarea mentală a interpretării la instrument.

Din perspectiva experienței acumulate în ultimii 14 ani ca artist dar și deținător al unei case de discuri (Favored Nations Entertainment), Steve le va oferi tinerilor muzicieni români și fragmente din viziunea sa asupra industriei muzicale la nivel internațional.

O șansă nemaipomenită pentru un participant

Pe lângă toate acestea, unul dintre cei prezenți la masterclass va fi ales prin tragere la sorți și va câștiga o chitară Ibanez cu autograful celui care, de peste 20 de ani, și-a pus amprenta atât pe design-ul cât și pe construcția seriei ce-i poartă semnătura – Ibanez JEM.

Există un număr limitat de locuri pentru acest masterclass de aceea locul trebuie să fie rezervat din timp.

Info:

Taxa de participare este de 400 de lei și include, pe lângă dreptul de a participa la masterclass și o invitație la concertul susținut de Steve alături de Evolution Tempo Orchestra pe 25 iunie la Arenele Române.

Pentru cei care nu doresc să participe la concert, taxa de participare la masterclass este de 300 lei. Înscrierea pentru participarea la masterclass se face nominal, prin email la adresa: [email protected] . În replică la mesajul trimis, veți primi detalii legate de plata taxei de participare.

Mai multe informații legate de participarea la „Alien Guitar Secrets“ găsiți aici:  http://inmusica.ro/index_3.html

Foto credit: Davide Merli

31
/10
/16

Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Bernstein este o lucrare care poate fi foarte rar auzită în România. Ea va fi interpretată la Sala Radio vineri, 4 noiembrie, de la ora 19.00, de violonistul Liviu Prunaru, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

30
/10
/16

Ei bine, moda Halloween-ului ajunge și pe un disc de muzică clasică, însă chiar în ajunul Halloween-ului se lansează și un antidot, un disc cu muzică de Mozart. Ambele, foarte bine cântate.

28
/10
/16

Unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Interviul cu Philip Glass, exclusivitate TVR, se vede duminică, 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.„Vom povesti despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade”. (Cătălin Ştefănescu)

27
/10
/16

„La Muse et le Poète”, „Pour un tombeau sans nom” și seria de concerte aMUSE bouche sunt cele care deschid săptămâna aceasta cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, o ediție în care este celebrată eterna muză și eternul poet, o ediție tribut poeziei pe care arta o aduce în viețile noastre.

25
/10
/16

Marţi 22 noiembrie, de la ora 19:00, pasionații de muzică sunt invitați la concertul extraordinar AG Weinberger Band, de la Teatrul Fani Tardini din Galați. AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat in 2011 cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.

25
/10
/16

Concertul de Ziua Radioului este deja un element tradițional al stagiunii de la Sala Radio, acesta fiind programat în vinerea cea mai apropiată de data de 1 noiembrie, când în urmă cu 88 de ani era înființat radioul public în România. Primul concert al orchestrei ce avea să devină mai târziu Orchestra Națională Radio avea loc tot în noiembrie 1928, sub bagheta lui Mihail Jora.

20
/10
/16

Actriţă şi cântăreaţă Chrysta Bell, muza lui David Lynch şi protagonista noului sezon Twin Peaks, va concerta în premieră la Bucureşti (26 şi 27 octombrie), alături de formaţia sa. Concertul va fi urmat de proiecţia peliculei The Music of David Lynch.

19
/10
/16

Celebrul violonist David Grimal, acompaniat de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Jin Wang, va concerta vineri, 21 octombrie, ora 19.00, la Sala Radio, prezentând publicului romanticul Concert în re minor pentru vioară şi orchestră. Seara va fi prefaţată de o lucrare originală, Simfonia nr. 1 - O poveste veche de Jin Wang, iar în partea a doua va cuprinde spectaculoasele Dansuri simfonice, op. 45 de Rachmaninov.

18
/10
/16

Proiectul “Lipatti Restituiri”, propus de Asociaţia Opus şi finanţat de Ministerul Culturii, s-a încheiat vineri, la Colegiul Noua Europă din Bucureşti. Acesta a cuprins lansarea site-ului www.dinulipatti.org, primul site românesc dedicat marelui pianist, și o serie de trei conferințe susținute la București și Cluj de Mark Ainley, cercetător canadian și expert în înregistrări istorice.

18
/10
/16

Între 28 octombrie și 14 noiembrie 2016 se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, sub înaltul patronaj al Președintelui României. Festivalul poartă în acest an numele „La Muse et le Poète” și promite în 20 de concerte întâlniri cu 23 de muzicieni din 18 țări, printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violistul Lars Anders Tomter, violonceliștii Frans Helmerson, Christian Poltera sau Maximilian Hornung.

18
/10
/16

Academia Suedeză nu-l va mai contacta pe Bob Dylan, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, după mai multe încercări nereușite, a declarat secretara permanentă a instituției, Sara Danius. Artistul american a primit în tăcere premiul care i-a fost acordat joia trecută. În aceeași seară, el a oferit un concert în Las Vegas, unde s-a mulțumit să cânte, fără a aborda acest subiect în fața publicului.

18
/10
/16

“Rolul muzicii este pretutindeni acelaşi, de multă vreme: sa fie bine aleasă, să fie dăruită de cei care au acest dar, spre a determina o apropiere, ba chiar o comunitate între cei care iubesc muzica” - Horia Andreescu. Dirijorul principal al Filarmonicii "George Enescu” împlinește, astăzi, 70 de ani.