VIDEO Zece scurtmetraje au fost selecţionate în competiţia festivalului „Lună Plină”
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-zece-scurtmetraje-au-fost-selectionate-in-competitia-festivalului-luna-plina/

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”, primul şi unicul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc în perioada 14-18 august 2013, la Biertan, în judeţul Sibiu.

Un articol de Andrada Văsii|25 iulie 2013

Cea de-a doua ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”, primul și unicul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc în perioada 14-18 august 2013, la Biertan, în județul Sibiu.

Pe lângă secțiunea competitivă de lungmetraj, destinată în exclusivitate regizorilor aflați la primul sau al doilea film și anunțată săptămâna trecută, începând din acest an, festivalul propune și o competiție de scurtmetraje fantastice, realizate în ultimii doi ani și difuzate în premieră în România.

Un câștigător ales de public

Cele 10 titluri din competiție, alese de selecționerul de scurtmetraje Cristi Mărculescu, vin din 8 țări, printre care și România, și concurează pentru trofeul ediției a 2-a, al cărui câștigător va fi decis de votul publicului. Iată lista completă a filmelor:

„2 Hours” / „2 ore” – SUA 2012; regia: Michael Baliff.

„A la folie” / „La nebunie” – Franța 2012; regia: Naima Chebahi.

„Așteaptă-mă” – România 2013; regia: Cristi Balint.

„Attack of the Brainsucker” / „Atacul sugătorului de creieri” – Canada 2012; regia: Sid Zanforlin.

„Eslabon” / „Efect” – Spania 2012; regia: Miguel Velilla Bellafont.

„Good Night” / „Noapte bună” – Slovacia 2013; regia: Peter Czikrai.

„In Search for Inspiration Gone” / „În căutarea inspirației pierdute” – Marea Britanie 2012; regia: Ashley Michael Briggs.

„Der Penguin” / „Pinguinul” – Germania 2012; regia: Anette Jung.

„Sleep Working” / „Somn-muncă” – Marea Britanie 2013; regia: Gavin Williams.

„Zoo” – Franța 2012; regia: Nicolas Pleskof.

Attack of the Brainsucker

În afara competiției, festivalul Lună Plină a ales să salute în 2013 două țări ale căror cinematografii fantastice sunt mai relevante pe an ce trece, anume Spania și Belgia – două țări care, deloc întâmplător, găzduiesc cele mai longevive festivaluri de gen din lume (Sitges – 46 de ediții și Bruxelles – 32 de ediții).

Fantastic Best of Spania:

„The Other Side” / „Dincolo” – Regia: Alicia Albares.

„Photo” / „Foto” – Regia: Ismael Ferrer.

„Sick Dead” / ,,Moarte de silă” – Regia: Miguel G. Catalan.

„Presence Required” / ,,Post vacant” – Regia: Maria Gordillo.

„Shoot for the Moon” / „Luna, pe platouri” – Regia: Casandra Macia Gago.

„Mysterio” / „Mister” – Regia: Chema Garcia Ibarra.

„Fist of Jesus” / „Pumnul lui Isus” – Regia: Adrian Cardona & David  Munoz.

Happy Birthday Mr Zombie

Fantastic Best of Belgia:

„Save Me” / „Scapă-mă” – Regia: Antoine Duquesne.

„The Perfect Drug” / „Drogul perfect” – Regia: Toon Aerts.

„A Better World” / „O lume mai bună” – Regia: Sacha Feiner.

,,Death of a Shadow” /„Moartea unei umbre” – Regia: Tom Van Avermaet.

,,The Perturbation Theory” / „Teoria perturbațiilor” – Regia: Cindy Beret.

,,Happy Birthday, Mr. Zombie!”/ „La mulți ani, domnule Zombie!” – Regia: David Leclerq

„Slutterball” – Regia: Jérôme Vandewattyne.

„The Little Green Man” / „Micul omuleț verde” – Regia: Roland Lethem.

Selecția completă și evenimentele speciale vor fi anunțate în săptămânile ce urmează.

Info:

Toate detaliile despre transport și cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.

Abonamente: http://biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/1805666/Full-Moon-Festival.

Foto credit: Festivalul de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.