„Vincent“, un spectacol despre viaţa lui Van Gogh, la CinemaPro
https://www.ziarulmetropolis.ro/vincent-un-spectacol-despre-viata-lui-van-gogh-la-cinemapro/

Fundaţia Geo Barton prezintă spectacolul „Vincent”, un tribut adus pictorului Van Gogh, joi, 15 decembrie 2016, de la ora 19.30, la Cinema PRO.

Un articol de Petre Ivan|14 Decembrie 2016

La sfârşitul anilor 1800, foarte mulţi artişti trăiau în condiţii de marginalizare şi anxietate… Toulouse-Lautrec sau Rimbaud îşi încheie viaţa puţin după 30 de ani, roşi de alcool sau din cauza unei vieţi risipite. Cazul lui Van Gogh este emblematic.

Fiul unui pastor protestant, trece prin multe munci, până când se decide pentru vocaţia teologică. Devine un susţinător al muncitorilor atât de puternic, încât ierarhii săi ecleziastici îl consideră un „pericol public”, fiind scos din ordin.

Începe prima mare criză interioară, care îl va duce spre o viaţă tumultuoasă.
Suntem în 1880, Van Gogh are 27 de ani şi începe să picteze…

Din acel moment viaţa sa înseamnă… Olanda, Theo, „Mâncătorii de cartofi” (1885), Paris, culori noi, Arles, lobul urechii tăiat, depresie, spitale, un singur tablou vândut, secunde de fericire… 27 iulie 1890!
Postum va deveni unul dintre cei mai renumiţi pictori ai lumii…

Pictorul blestemat care se identifică cu arta şi cu viaţa sa, scrie: „[…] e foarte probabil că, într-o zi, mai mulţi o să regrete ce au spus despre mine şi faptul că m-au acoperit cu indiferenţa lor. Eu parez loviturile lor, izolându-mă într-atât încât nu mai văd pe absolut nimeni…”

Valentin Florea, un tânăr actor, a avut curajul să se angreneze în una dintre cele mai grele biografii, nuanţând, cu o mare sensibiliate şi responsabilitate, drama unuia dintre cei mai mari pictori ai lumii.

Cine era Vincent Van Gogh?

Pe 15 decembrie, la ora 19.30, veţi putea asista la un spectacol care vă va da poate un răspuns sau poate vă va pune o întrebare… Cu siguranţă veţi vedea un actor talentat şi un text de excepţie.
Informaţii pe pagina de Facebook . Biletele se găsesc la casieria Cinema PRO şi în reţeaua Eventim.ro.

17
/10
/19

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

16
/10
/19

„Turandot“ de Puccini continuă să fie unul dintre cele mai mari succese de operă ale regizorului Andrei Şerban. Montat iniţial pentru Los Angeles Olympic Arts Festival, „Turandot“ a avut premiera în 1984 la Royal Opera şi Covent Garden, cu o distribuţie excepţională.

16
/10
/19

Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing, Institutul Gurdjieff din România și Librăriile Cărturești vă așteaptă la o discuție despre volumul „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I Gurdjieff. La discuție vor participa regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din România).

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

Page 1 of 83312345...102030...Last »