„Vincent“, un spectacol despre viaţa lui Van Gogh, la CinemaPro
https://www.ziarulmetropolis.ro/vincent-un-spectacol-despre-viata-lui-van-gogh-la-cinemapro/

Fundaţia Geo Barton prezintă spectacolul „Vincent”, un tribut adus pictorului Van Gogh, joi, 15 decembrie 2016, de la ora 19.30, la Cinema PRO.

Un articol de Petre Ivan|14 Decembrie 2016

La sfârşitul anilor 1800, foarte mulţi artişti trăiau în condiţii de marginalizare şi anxietate… Toulouse-Lautrec sau Rimbaud îşi încheie viaţa puţin după 30 de ani, roşi de alcool sau din cauza unei vieţi risipite. Cazul lui Van Gogh este emblematic.

Fiul unui pastor protestant, trece prin multe munci, până când se decide pentru vocaţia teologică. Devine un susţinător al muncitorilor atât de puternic, încât ierarhii săi ecleziastici îl consideră un „pericol public”, fiind scos din ordin.

Începe prima mare criză interioară, care îl va duce spre o viaţă tumultuoasă.
Suntem în 1880, Van Gogh are 27 de ani şi începe să picteze…

Din acel moment viaţa sa înseamnă… Olanda, Theo, „Mâncătorii de cartofi” (1885), Paris, culori noi, Arles, lobul urechii tăiat, depresie, spitale, un singur tablou vândut, secunde de fericire… 27 iulie 1890!
Postum va deveni unul dintre cei mai renumiţi pictori ai lumii…

Pictorul blestemat care se identifică cu arta şi cu viaţa sa, scrie: „[…] e foarte probabil că, într-o zi, mai mulţi o să regrete ce au spus despre mine şi faptul că m-au acoperit cu indiferenţa lor. Eu parez loviturile lor, izolându-mă într-atât încât nu mai văd pe absolut nimeni…”

Valentin Florea, un tânăr actor, a avut curajul să se angreneze în una dintre cele mai grele biografii, nuanţând, cu o mare sensibiliate şi responsabilitate, drama unuia dintre cei mai mari pictori ai lumii.

Cine era Vincent Van Gogh?

Pe 15 decembrie, la ora 19.30, veţi putea asista la un spectacol care vă va da poate un răspuns sau poate vă va pune o întrebare… Cu siguranţă veţi vedea un actor talentat şi un text de excepţie.
Informaţii pe pagina de Facebook . Biletele se găsesc la casieria Cinema PRO şi în reţeaua Eventim.ro.

18
/12
/18

Povestea scrisă și regizată de Andreea Cristina Borțun, cea a celor a doi frați care se reîntâlnesc după mai bine de zece ani, în timpul unor proteste, despre vinovăție și frică, despre Cain și Abel, despre dragoste și ură, pe fundalul unei Românii în tranziție, îi aduce față în față pe Cosmina Stratan și Alexandru Ion.

18
/12
/18

"Cred că fericirea este supraestimată. Să fii satisfăcut, împăcat cu tine, sunt ţeluri în viaţă mult mai realiste decât visatul la fericire." - Brad Pitt

18
/12
/18

Câștigător al unui premiu Oscar (1993, Cel mai bun actor în rol principal pentru "Scent of a Woman"), Al Pacino a împlinit, anul acesta, 78 de ani. Iată un frumos omagiu (Epic Tribute) realizat de prietenul publicației noastre, Alexandru Catrina.

17
/12
/18

20 dintre cele mai bune scurtmetraje prezentate la ediția 2018 a Bucharest International Dance Film Festival* pot fi văzute în cadrul maratonului cinematografic dedicat filmelor de dans - [RE]TRACING. Evenimentul va avea loc miercuri, 19 decembrie, la LINOTIP - Centru Independent Coregrafic (București), începând cu ora 19.00.

17
/12
/18

Teatrul Metropolis sărbătoreşte împlinirea a 12 ani de existenţă, prin organizarea unui eveniment special. Astăzi, 17 decembrie 2018, de la ora 19.00, va avea loc "Gala Teatrului Metropolis 12", care, pe lângă marcarea frumoasei "vârste" a instituţiei teatrale, va aniversa şi cei 66 de ani de la debutul marii actriţe Tamara Buciuceanu-Botez pe scena românească.

17
/12
/18

Papa Francisc împlineşte astăzi 82 de ani. Suveranul Pontif a luat numele de Francisc după ce a fost ales Papă. El a fost Arhiepiscop de Buenos Aires și avea 76 de ani când a devenit Papă. Prelatul argentinian este al 266-lea Suveran Pontif şi primul Papă iezuit din istorie. Iată, în cele ce urmează, zece curiozitati despre Papa Francisc

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

Page 1 of 76712345...102030...Last »