Vineri noaptea vor rula gratuit, la doua cinematografe, filme ale regizorului Sergiu Nicolaescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/vineri-noaptea-vor-rula-gratuit-la-doua-cinematografe-filme-ale-regizorului-sergiu-nicolaescu/

Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor – RADEF Româniafilm precizează că vineri noaptea, între orele 22.00 – 05.00, la cinematografele Sergiu Nicolaescu din Târgu Jiu şi Patria din Bucureşti vor rula, gratuit, pentru toţi cei care l-au iubit pe marele Sergiu Nicolaescu, filmele ‘Dacii’, ‘Revanşa’, ‘Ultimul cartuş’ şi ‘Nemuritorii’.    RADEF Româniafilm transmite „sincere […]

Un articol de Andrada Văsii|4 ianuarie 2013

Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor – RADEF Româniafilm precizează că vineri noaptea, între orele 22.00 – 05.00, la cinematografele Sergiu Nicolaescu din Târgu Jiu şi Patria din Bucureşti vor rula, gratuit, pentru toţi cei care l-au iubit pe marele Sergiu Nicolaescu, filmele ‘Dacii’, ‘Revanşa’, ‘Ultimul cartuş’ şi ‘Nemuritorii’.

 
 RADEF Româniafilm transmite „sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor maestrului Sergiu Nicolaescu în această zi neagră pentru cultura românească, în care cel care de peste 50 de ani se identifică cu filmul românesc s-a hotărât să devină nemuritor prin trecerea sa în nefiinţă”.

Conducerea RADEF Româniafilm reaminteşte publicului cinefil din România că în data de 6 decembrie, cinematograful „Victoria” din Târgu Jiu, complet refăcut, modernizat şi digitalizat, a primit numele marelui regizor, devenind cinema „Sergiu Nicolaescu”, în semn de mulţumire şi apreciere pentru întreaga activitate a acestuia în slujba filmului românesc.

De asemenea, potrivit RADEF Româniafilm, maestrul a fost, în perioada octombrie – noiembrie 2012, unul dintre cei mai aprigi apărători ai libertăţii cinematografiei româneşti, fiind zi de zi alături de cei trei colegi grevişti ai foamei de la Româniafilm, care au ales forma extremă de protest împotriva unei propuneri de ordonanţă de urgenţă a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, care prevedea trecerea cinematografelor din proprietatea publică în proprietatea privată a statului, în subordinea Secretariatului General al Guvernului.

În altă ordine de idei, Româniafilm anunţă că intenţionează, împreună cu Guvernul României şi actuala conducere a Ministerului Culturii, în cursul anului 2013, să modernizeze, să digitalizeze şi să rebranduiască sălile de cinematograf „Dacia” din Piatra Neamţ – Draga Olteanu Matei, „Modern” din Piteşti – Sebastian Papaiani, „Patria” din Craiova – Amza Pellea, „Arta” din Sibiu – Ion Besoiu, „Porţile de Fier” din Turnu Severin – Geo Saizescu şi „Patria” din Bucureşti – Toma Caragiu.

De asemenea, se vor reabilita, moderniza şi digitaliza complexul „Dacia”din Bistriţa, împreună cu Consiliul Judeţean Bistriţa, sala „Flacăra” din Hunedoara, împreună cu Primăria şi Consiliul Local Hunedoara şi sala „Dacia” din Galaţi, împreună cu Primăria şi Consiliul Local Galaţi.

Sursa: Agerpres
22
/05
/14

Cunoscută fiind „vocaţia” pretimpurie, prin care Brauner acţiona ca artist suprarealist încă înainte de a şti că suprarealismul există – de vreme ce picturi expuse în 1924 la Bucureşti erau considerate a fi „introviziuni” –, poate părea surprinzător ca o imagine „integral suprarealistă”, cum „Passivité courtoise“ pare a fi, să se limiteze la a reconstitui iconografia şi, prin extensie, semnificaţia operei lui Duchamp, „La Mariée mise à nu par ses célibataires, même“.

22
/05
/14

După ce anul trecut organizatorii festivalului au reușit să readucă, după 16 ani de absență, filmul în orașul Victoria (județul Brașov), la a doua ediție (26 - 29 iunie), au pregătit o selecție variată de lung-metraje.

21
/05
/14

Un interviu neconvențional, să-i spunem atât de previzibil așa, cu actorul, omul de televiziune, starul Mihai Bendeac. Despre cum s-a legat prietenia cu cantautorul Gabriel Cotabiță, despre cum l-a ajutat în carieră calviția și despre relația cu “Mondenii”.

21
/05
/14

Teatrul Odeon prezintă sâmbătă, 31 mai, ora 19.00, la Sala Majestic, spectacolul de teatru Cele cinci răufăcătoare. Piesa, scrisă de Kawatake Mokuami (1816-1893), face parte din repertoriul consacrat Kabuki şi a avut premiera în 1865.

21
/05
/14

Teatrul Masca va aniversa în acest weekend 24 de ani de la înființare și va prezenta publicului spectacole de interior și în amfiteatru.