Vineri se redeschide grădina muzicală din Piața George Enescu, cu a X-a ediție a Bucharest Music Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/vineri-se-redeschide-gradina-muzicala-din-piata-george-enescu-cu-a-x-a-editie-a-bucharest-music-film-festival/

Bucharest Music Film Festival, eveniment organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, sărbătoreşte cea de-a X-a ediţie între 19 şi 28 iunie, în Piaţa George Enescu din Capitală, prin 10 zile de concerte cosmopolite în cadrul cărora muzica clasică se amestecă armonios cu cea contemporană.

Un articol de Liliana Matei|16 iunie 2015

Ediția din 2015 a Bucharest Music Film Festival le oferă bucureștenilor o experiență unică, prin îmbinarea muzicii de calitate cu evenimentele conexe din cadrul festivalului de muzică clasică: tradiționalele ore de dans, vizionările cinematografice ale unor concerte și opere celebre și atelierele muzicale oferite copiilor în zilele de weekend.

Serile BMFF vor fi deschise vineri, 19 iunie, începând cu ora 19:00, printr-un antrenament pe ringul de dans, iar de la ora 20:00, Virgil Ianțu va susține un concert simfonic grandios alături de Bucharest Jazz Orchestra și Orchestra Română de Tineret, dirijate de Andrei Tudor, sub direcția muzicală a lui Sebastian Burneci.

Primul weekend din cadrul Bucharest Music Film Festival continuă mixurile muzicale inedite, iar sâmbătă, 20 iunie, începând cu ora 20:00, se vor urca pe scena din fața Ateneului trei voci celebre ale muzicii ușoare românești: Monica Anghel, Luminița Anghel și Nico, acompaniate de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor. De asemenea, seara de duminică va marca revenirea pe scenă a unor legende rock românești, Pasărea Rock (Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică) susținând un concert de neuitat împreună cu Orchestra Camerata Regală, dirijată de Constantin Adrian Grigore.

În cadrul Bucharest Music Film Festival, copiii se vor putea bucura de evenimente special create pentru ei. Astfel, în primul weekend al festivalului, începând cu ora 11:00, cei mici vor avea parte de ateliere muzicale susținute de profesioniști din domeniu, care le vor oferi ocazia să se distreze și să afle mai multe despre instrumentele muzicale În plus, pe toată durata festivalului, Corabia Piraților va fi ancorată în Piața George Enescu, oferindu-le părinților posibilitatea ca în timpul concertelor să îi lase pe prichindei să se distreze alături de cei doi animatori pirați.

Orele de dans vor fi nelipsite din programul de weekend, vizitatorii având ocazia să învețe sau să aprofundeze minunate coregrafii de dans sub îndrumarea echipei de campioni recunoscuți internațional a Academiei de Dans Mihai Petre.

Informații suplimentare despre artiștii prezenți în cadrul BMFF sunt disponibile pe website-ul festivalului.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Bucharest Music Film Festival este gratuit.

03
/06
/20

Joi, 4 iunie 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Cristian Măcelaru, va avea în program lucrările „Amurg de toamnă” de Alfred Alessandrescu, „Poemul iubirii şi al mării” de Ernest Chausson și „Simfonia nr. 2”, în mi minor, op. 27 de Serghei Rahmaninov. Solistă este mezzosoprana Aura Twarowska.

02
/06
/20

Andi Dumitrescu anunță lansarea primului single de pe albumul solo, Orbitor, un featuring cu Doru Trăscău de la The Mono Jacks. Andi Dumitrescu este fondatorul și compozitorul trupei de folk - rock ambiental Bucium, cu care a înregistrat până acum patru albume - Voievozii, Live în Codrul Ascuns, Miorița și Zimbrul Alb. În paralel cu albumele conceptuale Bucium, Andi Dumitrescu a compus câteva zeci de cântece ce se pot încadra în folk, indie rock, singer/songwriter.

29
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 24 mai 1974 murea colosul jazzului, Duke Ellington, unul dintre cei mai activi și influenți muzicieni ai secolului XX. A scris peste 3.000 de cântece, multe dintre ele fiind hit-uri și astăzi, și timp de aproape 50 de ani a colindat lumea ca pianist și șef de orchestră de jazz. A fost de 12 ori câștigător de Premii Grammy (dintre care trei postum).

24
/05
/20

Program de excepție în cea de-a treia lună de #EnescuOnline, începând de sâmbătă 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea să revadă pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.

22
/05
/20

Ținând cont de situația actuală a artiștilor, care din cauza crizei Coronavirus nu au mai putut performa, iar multe apariții concertistice le-au fost anulate pe plan internațional, la inițiativa violonistului vienez Daniel AUNER a fost creată platforma konzertsaal.at pentru a le oferi artiștilor posibilitatea atât de a susține concerte în această perioadă, cât și pentru a rămâne în contact cu publicul larg prin intermediul transmisiilor on-line.

20
/05
/20

Concertul pe care artista LP ar fi trebuit să îl susțină vara aceasta este amânat din motive de siguranță pentru vara anului viitor. Mai exact, întâlnirea cu publicul din România va avea loc pe data de 11 iulie 2021 la Arenele Romane . Spectacolul de anul acesta a fost amânat ca urmare a Ordonanței Militare numărul 1 din data de 18 martie 2020.

19
/05
/20

Joi, 21 mai 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam. În program, Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de Antonin Dvořák și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68 de Johannes Brahms.

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

Page 1 of 14712345...102030...Last »