Vineri și sâmbătă e Marele Picnic ShortsUP
https://www.ziarulmetropolis.ro/vineri-si-sambata-e-marele-picnic-shortsup/

Weekendul acesta toate drumurile duc spre Grădina Botanică, cea mai accesibilă destinaţie urbană de vacanţă. Marele Picnic ShortsUP prinde viaţă la a 2-a ediţie cu două seri de film, muzică şi relaxare pe insula de evadare preferată a cinefililor. Startul se dă la ora 18.00 iar filmele încep de la 21.30, respectiv 22.00 în seara de sâmbătă. 

Un articol de Liliana Matei|23 iulie 2015

Opt scurtmetraje premiate concureză pentru titlul de cel mai bun film în competiția ShortsUP Audience Award. Spectatorii le vor vedea tolăniți pe pături, la răcoarea grădinii.

Programul de vineri vine cu Mythopolis (Polonia, 2013), o comedie animată în care personaje legendare din mitologia greacă sunt nevoite să-și rezolve problemele în lumea prea complicată de azi. Sâmbătă, cantitatea de comedie crește semnificativ cu Pistolar (SUA, 2014), western modern despre pericolul onestității absolute povestit de vocea unui narator cu (prea multă) personalitate.

Tot sâmbătă, proiecția de film e precedată de intervenția muzicală a lui K-lu, DJ cunoscut pentru performance-uri de turntablism, seturi muzicale presărate cu scratch­uri și momente speciale decupate din filme clasice. De la 20 la 22.00, înainte de începerea filmelor, grădina răsună cu funk, hip-hop și breaks, un mix cu invitație la visat și dansat.
Cei care vor să exploreze Grădina Botanică o pot face începând de la ora 18.00, printr-un tur ghidat organizat în parteneriat cu asociaţia Team Work.

Comunitatea Bucharest Ultimate pune spectatorii în mișcare cu antrenamente de frisbee pe pajiștea denumită ”Grădina Italiană” iar Incubator întreține atmosfera cu ateliere de jonglerie și treasure-hunt. Imaginația e pusă la încercare de PlayTimes și Creative Board Gaming, partenerii oficiali în materie de jocuri de societate.

INFO

Mai multe detalii despre programul complet pe www.shortsup.ro.

Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiți să vina înarmați cu pături, cu mențiunea că acestea vor putea fi cumpărate și de la eveniment. Biletele la Marele Picnic ShortsUP pot fi achiziționate în avans prin MyTicket și Eventim la prețul de 20 de lei/ seară sau 35 lei/abonament dar și la fața locului la prețul de 25 de lei/ seară sau 40 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.

În cazul în care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat următor, vineri 31 iulie, sâmbătă 1 august. Marele Picnic încheie șirul de proiecții de vară ShortsUP, urmând ca scurtmetrajele să revină sub acoperiș în formulă de toamnă. 2500 de oameni au pariticipat la prima ediție de picnic și peste 4000 de oameni au vizionat filmele pe iarba grădinii, la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2014.

01
/06
/21

Documentarul, care a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secțiunea competițională Forum, va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Lansarea documentarului „Ieșirea trenurilor din gară” va marca cei 80 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.

01
/06
/21

Așteptarea cinefililor s-a încheiat: se redeschid cinematografele! Pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, prichindeii pot urmări pe marile ecrane, în avanpremieră, noile aventuri ale nătăflețului “Peter, iepuraşul fugit de-acasă”, iar din 11 iunie 2021, filmul va rula pe marile ecrane din toată țara. Oare ce pozne mai isprăvește Peter și prin ce peripeții trece alături de prietenii lui? Aflăm curând, la cinema – prilej de distracție pentru întreaga familie!

26
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Sunt greu de ghicit mizele din spatele noului film ca regizor al lui Horaţiu Mălăele, „Luca” (2020), realizat după un scenariu de Adrian Lustig. Adevărul e că lungmetrajul pare un amestec între unele din obsesiile lui Mălăele şi unele din obsesiile lui Lustig, cei doi colaborând şi la „Nunta mută” (2008) şi „Funeralii fericite” (2013).

24
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Dacă e ceva ce diferenţiază cu adevărat „Undine” (2020), noul titlu al cunoscutului regizor Christian Petzold, de alte filme din categoria sa, adică opere europene de autor cu priză în festivaluri şi gale de premiere, este prezenţa mai multor trimiteri la romantismul german. Cam toate cronicile au remarcat de altfel aspectul de basm modern.

24
/05
/21

Cinematografia spaniolă va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) printr-un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.