Vineri și sâmbătă e Marele Picnic ShortsUP
https://www.ziarulmetropolis.ro/vineri-si-sambata-e-marele-picnic-shortsup/

Weekendul acesta toate drumurile duc spre Grădina Botanică, cea mai accesibilă destinaţie urbană de vacanţă. Marele Picnic ShortsUP prinde viaţă la a 2-a ediţie cu două seri de film, muzică şi relaxare pe insula de evadare preferată a cinefililor. Startul se dă la ora 18.00 iar filmele încep de la 21.30, respectiv 22.00 în seara de sâmbătă. 

Un articol de Liliana Matei|23 iulie 2015

Opt scurtmetraje premiate concureză pentru titlul de cel mai bun film în competiția ShortsUP Audience Award. Spectatorii le vor vedea tolăniți pe pături, la răcoarea grădinii.

Programul de vineri vine cu Mythopolis (Polonia, 2013), o comedie animată în care personaje legendare din mitologia greacă sunt nevoite să-și rezolve problemele în lumea prea complicată de azi. Sâmbătă, cantitatea de comedie crește semnificativ cu Pistolar (SUA, 2014), western modern despre pericolul onestității absolute povestit de vocea unui narator cu (prea multă) personalitate.

Tot sâmbătă, proiecția de film e precedată de intervenția muzicală a lui K-lu, DJ cunoscut pentru performance-uri de turntablism, seturi muzicale presărate cu scratch­uri și momente speciale decupate din filme clasice. De la 20 la 22.00, înainte de începerea filmelor, grădina răsună cu funk, hip-hop și breaks, un mix cu invitație la visat și dansat.
Cei care vor să exploreze Grădina Botanică o pot face începând de la ora 18.00, printr-un tur ghidat organizat în parteneriat cu asociaţia Team Work.

Comunitatea Bucharest Ultimate pune spectatorii în mișcare cu antrenamente de frisbee pe pajiștea denumită ”Grădina Italiană” iar Incubator întreține atmosfera cu ateliere de jonglerie și treasure-hunt. Imaginația e pusă la încercare de PlayTimes și Creative Board Gaming, partenerii oficiali în materie de jocuri de societate.

INFO

Mai multe detalii despre programul complet pe www.shortsup.ro.

Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiți să vina înarmați cu pături, cu mențiunea că acestea vor putea fi cumpărate și de la eveniment. Biletele la Marele Picnic ShortsUP pot fi achiziționate în avans prin MyTicket și Eventim la prețul de 20 de lei/ seară sau 35 lei/abonament dar și la fața locului la prețul de 25 de lei/ seară sau 40 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.

În cazul în care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat următor, vineri 31 iulie, sâmbătă 1 august. Marele Picnic încheie șirul de proiecții de vară ShortsUP, urmând ca scurtmetrajele să revină sub acoperiș în formulă de toamnă. 2500 de oameni au pariticipat la prima ediție de picnic și peste 4000 de oameni au vizionat filmele pe iarba grădinii, la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2014.

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.