Vino să joci alături de Horațiu Mălăele!
https://www.ziarulmetropolis.ro/vino-sa-joci-alaturi-de-horatiu-malaele/

Teatrul de pe Lipscani organizează un casting pentru spectacolul „Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă“, după Horia Lovinescu, în regia lui Horaţiu Mălăele.

Un articol de Petre Ivan|11 iunie 2014

„Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă” reprezintă lumea după apocalipsă. Pustiul este desăvârşit şi singurătatea supravieţuitorilor, absolută. De aici, poate efectul mitologic al dramei şi rezonanţa ei filozofică. Parabola porneşte de la legenda biblică a fratricidului, filtrată prin viziunea lui Dostoievski şi extinsă asupra relaţiilor dintre tată şi fiii săi.

Tatăl are bufoneria tragică a lui Feodor Karamazov, iar Cain şi Abel nu sunt doar copii ale personajelor biblice ci, pe dublă filieră, prelucrări ale personajelor Dmitri şi Alioşa din Fraţii Karamazov.

Evident, Cain şi Abel au devenit arhetipuri reprezentând în această calitate răul și binele, urâtul-frumosul, în fine, dionisiacul-apolinicul în termenii lui Lucian Blaga. Lovinescu nu modifică datele mitului biblic.

Tatăl, un posibil Adam alungat din Rai, îşi duce existenţa într-un nesfârşit deşert de cenuşă, alături de fiul său, Abel şi de Ana – cea care, mai târziu, va duce mai departe seminţia Omului. Sosirea lui Cain va reuşi să dea peste cap viaţa aparent liniştită şi monotonă din vastul deşert de cenuşă?

„Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă” este un text profund, cu implicaţii filosofice şi, de ce nu, chiar sociale. Deşi poartă şi vagi urme comice, piesa lui Lovinescu este impregnată puternic de un dramatism sfâşietor.

Se caută 3 actori pentru următoarele roluri:

Cain – vârstă: 23-30 ani
Abel – vârstă: 23-30 ani
Ana – vârstă: 20 ani

Data casting-ului

1 şi 2 iulie, la sediul Teatrului de pe Lipscani

Cum aplici

Trimiți CV-ul (cu poză) la adresa de email: [email protected]
Online, pe TEATRU .PRO, urmând acest link.

Informații suplimentare la telefoanele:

0734-000-236
0724-657-411

Persoanele selectate vor fi anunțate fie telefonic, fie prin emailul indicat în CV pentru detalii suplimentare în pregătirea castingului.

„Teatrul de pe Lipscani vă propune întâlniri și experiențe care să devină amintirile voastre, prețuit păstrate la inimă. Susținem teatrul de proiect. Susținem bucuria jocului, inventivitatea și expresivitatea. Susținem tinerii. Susținem marii actori.

Vrem să readucem bucuria de a merge la teatru, de la spectacole independente la mari producții pe Scena Mare, de a savura un spectacol reușit, un spectacol care să vă trezească o emoție, să vă facă să plecați acasă cu un gând sau cu o senzație“, spun cei din echipa Teatrului de pe Lipscani.

TEATRUL DE PE LIPSCANI
Str. Lipscani nr.53
Tel: 0734000236
teatruldepelipscani.ro

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.