Violonistul Alexandru Tomescu, sub bagheta lui Gerd Schaller, la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/violonistul-alexandru-tomescu-sub-bagheta-lui-gerd-schaller-la-sala-radio/

Melomanii vor avea vineri, la Sala Radio, bucuria reîntâlnirii cu violonistul Alexandru Tomescu, care va interpreta sub bagheta dirijorului german Gerd Schaller Concertul nr. 2 în si minor pentru vioară şi orchestră de Niccolo Paganini.  Potrivit unui comunicat de presă, programul serii va mai oferi publicului două partituri îndrăgite: uvertura operei „Wilhelm Tell”, care face […]

Un articol de Andrada Văsii|13 noiembrie 2012

Melomanii vor avea vineri, la Sala Radio, bucuria reîntâlnirii cu violonistul Alexandru Tomescu, care va interpreta sub bagheta dirijorului german Gerd Schaller Concertul nr. 2 în si minor pentru vioară şi orchestră de Niccolo Paganini. 

Potrivit unui comunicat de presă, programul serii va mai oferi publicului două partituri îndrăgite: uvertura operei „Wilhelm Tell”, care face parte din ultima creaţie a lui Rossini şi Simfonia a VII-a, compoziţie a lui Ludwig van Beethoven.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

O prezenţă deja constantă pe scena Sălii Radio, dirijorul Gerd Schaller şi-a început cariera colaborând cu Opera de Stat din Hanovra. Repertoriul său este extrem de bogat şi cuprinde lucrări din repertoriul simfonic, vocal-simfonic şi de operă.

Cu o carieră impresionantă, ce se întinde pe 4 continente şi peste 30 de ţări, Alexandru Tomescu este unul dintre cei mai mari muzicieni români.

Palmaresul lui Alexandru Tomescu numără peste 100 de premii I naţionale şi nu mai puţin de 26 de distincţii internaţionale, la concursuri de prestigiu.

De-a lungul a peste 20 de ani de activitate concertistică, acordurile viorii lui Alexandru Tomescu au răsunat în cele mai mari săli de concerte ale lumii.

Solist concertist al Orchestrei Naţionale Radio – Bucureşti, Tomescu deţine celebra vioară Stradivarius Elder – Voicu din 1702, instrument ce face parte din patrimoniul naţional.

Sursa: Agerpres

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.